Jeep® 4X4-SYSTEMEN

Je eigen weg kunnen bepalen is altijd al een centraal element geweest van het merk Jeep®. Met onze unieke en geavanceerde 4x4-systemen vindt u die weg naar boven of naar beneden langs, door of rond zowat alles. De 4x4's van Jeep® draaien de hand niet om voor een beetje guur weer. Waar Moeder Natuur ook mee uitpakt, u bent er klaar voor.

Kies een 4x4-systeem voor meer informatie erover:

Comparison of all 4x4 Systems 4x4 System availability
4x4 systemen

JEEP® ACTIVE DRIVE

De Jeep® Active Drive-vierwielaandrijving schakelt zich volledig automatisch in en uit, bij elke rijsnelheid.

Meer info   

RENEGADE

Verkrijgbaar op:
Sport – Longitude – Limited

 

HOE DE ACTIVE DRIVE-VIERWIELAANDRIJVING VAN JEEP® WERKT
Afbeelding Active Drive-vierwielaandrijving

De bestuurder hoeft niets te doen. Het systeem zwakt ook het giermoment af tijdens dynamisch rijden en heeft een onderdrukkend effect op onderstuur en overstuur.

Wanneer gebruiken:

Hoge versnellingen: Alle omstandigheden, ook nat of besneeuwd verhard wegdek, zand of grind.

Meer info   

JEEP® ACTIVE DRIVE LOW

De Jeep® Active Drive Low-vierwielaandrijving bouwt voort op het Jeep® Active Drive-systeem en heeft een kruipverhouding van 20:1 voor echte offroadcapaciteiten.

Meer info   

RENEGADE

Verkrijgbaar op:
Limited – Trailhawk®

 

HOE DE ACTIVE DRIVE LOW-VIERWIELAANDRIJVING VAN JEEP® WERKT

Afbeelding Active Drive Low

Het systeem voegt Hill Descent Control toe aan het Selec-Terrain. Het Selec-Terrain van het Trailhawk-model krijgt ook de rijmodus "Rock" om de tractie te maximaliseren en de grip te verbeteren.

Wanneer gebruiken:

Hoge versnellingen: Alle omstandigheden, ook nat of besneeuwd verhard wegdek, zand of grind. Korte versnellingen: Omstandigheden waarin bijkomend vermogen nodig is tegen lage snelheid, technische trajecten en situaties waarin extra trekkracht handig is (bijv. wanneer men een aanhangwagen met boot uit het water trekt).

Meer info   
Jeep® 4WD systemen

JEEP® ACTIVE DRIVE I 4X4 SYSTEM

De Active Drive I-vierwielaandrijving van Jeep® heeft een in deze klasse uniek systeem met loskoppelbare achteras dat de vierwielaandrijving enkel inschakelt wanneer die nodig is, waardoor de brandstofefficiëntie toeneemt. Het Selec-Terrain®-tractieregelsysteem geeft u een optimale tractie in alle weersomstandigheden, met vier rijmodi: Auto, Snow, Sport en Sand/Mud. Een standaard voorzien Brake Lock Differential zorgt samen met het geavanceerde 4x4-systeem voor uitstekende terreinprestaties.

Meer info

CHEROKEE

Verkrijgbaar op deze Cherokee-modellen:
Longitude-Limited

 

HOE DE ACTIVE DRIVE I-VIERWIELAANDRIJVING VAN JEEP® WERKT

Afbeelding Active Drive I-vierwielaandrijving

Toch wel handig, zo'n 4x4-systeem van Jeep®. Je weet maar nooit. Het leven is onvoorspelbaar, maar door onverwachte hindernissen hoeft u zich dankzij de permanente Active Drive I-vierwielaandrijving van Jeep® niet te laten tegenhouden. Een stortvlaag, glibberige modder, zware sneeuw of krankzinnig slechte grindwegen ... Het maakt niets uit, het geavanceerde systeem houdt actief in de gaten of de wielen doorslippen en verdeelt wanneer nodig automatisch het motorkoppel. Eenvoudig, slim en heel doeltreffend.

Wanneer gebruiken:

Hoge versnellingen: Terreinomstandigheden, ook nat of besneeuwd verhard wegdek, zand of grind.

Meer info   

JEEP® ACTIVE DRIVE II 4X4 SYSTEM

De Active Drive II-vierwielaandrijving van Jeep® heeft alle functies van de Jeep® Active Drive I, maar krijgt daarbovenop nog korte versnellingen voor nog sterkere prestaties op het terrein. De 4WD Low-modus zorgt voor veel tractie tegen lage snelheid en heeft een "Neutral"-stand om de wagen achter een motorhome te kunnen slepen. De opmerkelijke kruipverhouding van 56:1 maakt het gas zeer goed doseerbaar bij lage snelheden. Het Selec-Terrain®-tractieregelsysteem voorziet in de rijmodi Auto, Snow, Sport en Sand/Mud voor een optimale tractie in alle weersomstandigheden.

Meer info   

CHEROKEE

Verkrijgbaar op deze Cherokee-modellen:
Limited

 

HOE DE ACTIVE DRIVE II-VIERWIELAANDRIJVING VAN JEEP® WERKT

Afbeelding Active Drive II-vierwielaandrijving

De permanente Active Drive II-vierwielaandrijving van Jeep® presteert sterk in alle weersomstandigheden en al helemaal in combinatie met het Selec-Terrain®-tractieregelsysteem. De Active Drive II-vierwielaandrijving van Jeep® met koppelsturing en korte versnellingen koppelt automatisch de achteras los wanneer die niet nodig is, om de brandstofefficiëntie te verhogen.

Wanneer gebruiken:

Hoge versnellingen: terreinomstandigheden, ook nat of besneeuwd verhard wegdek, zand of grind. Korte versnellingen: omstandigheden waarin bijkomend vermogen nodig is tegen lage snelheid, technische trajecten en situaties waarin extra trekkracht handig is (bv. wanneer men een aanhangwagen met boot uit het water trekt).

Meer info   

JEEP® ACTIVE DRIVE LOCK 4X4 SYSTEM

De Active Drive Lock-vierwielaandrijving van Jeep® is standaard op de Cherokee Trailhawk®. Ze heeft alle kenmerken van het Active Drive II-systeem van Jeep®, maar krijgt daarbovenop een mechanische differentieelvergrendeling achteraan (een primeur in deze klasse) en is Trail Rated®, dus u kunt zonder probleem offroad. De opmerkelijke kruipverhouding van 56:1 maakt het gas zeer goed doseerbaar bij lage snelheden. Het Selec-Terrain®-tractieregelsysteem voorziet in de rijmodi Auto, Snow, Sport, Sand/Mud en Rock voor een optimale tractie in alle weersomstandigheden en op het terrein.

Meer info   

CHEROKEE

Verkrijgbaar op dit Cherokee-model:
Trailhawk®

 

HOE DE ACTIVE DRIVE LOCK-VIERWIELAANDRIJVING VAN JEEP® WERKT

Filmpje Active Drive Lock-vierwielaandrijving

De permanente Active Drive Lock-vierwielaandrijving van Jeep® maakt de Cherokee Trailhawk® de ideale partner voor schitterende avonturen. Het systeem heeft een loskoppelbare achteras die zich automatisch weer aankoppelt wanneer extra tractie nodig is. Voor authentieke terreincapaciteiten voorziet het systeem ook in korte versnellingen en kan het differentieel achteraan worden vergrendeld.

Wanneer gebruiken:

Hoge versnellingen: terreinomstandigheden, ook nat of besneeuwd verhard wegdek, zand of grind. Korte versnellingen: omstandigheden waarin bijkomend vermogen nodig is tegen lage snelheid, technische trajecten en situaties waarin extra trekkracht handig is (bv. wanneer men een aanhangwagen met boot uit het water trekt).

Meer info   

QUADRA-DRIVE® II MET ELEKTRONISCH GESTUURD SPERDIFFERENTIEEL ACHTERAAN

De Quadra-Drive® II-vierwielaandrijving met elektronisch gestuurd sperdifferentieel achteraan is het ultieme gripstatement en combineert een fantastische tractie in alle weersomstandigheden met de legendarische terreincapaciteiten van Jeep®. Voor alledaagse ritten zet u het standaard Selec-Terrain®-tractieregelsysteem in de stand Auto. Voor specifieke rijomstandigheden selecteert u snel en eenvoudig de rijmodus Sport, Snow, Sand/Mud of Rock. De Quadra-Lift®-luchtvering geeft rijden nog een extra dimensie. Ze kan de bodemvrijheid groter maken voor rijden op het terrein, of net kleiner voor een beter rijgedrag en een hogere brandstofefficiëntie op de verharde weg.

Meer info   

GRAND CHEROKEE

Verkrijgbaar op deze Grand Cherokee-modellen:
Overland
Summit

 

HOE DE QUADRA-DRIVE®II-VIERWIELAANDRIJVING WERKT

AFBEELDING QUADRA-DRIVE®II-VIERWIELAANDRIJVING

De actieve, permanente Quadra-Drive® II-vierwielaandrijving is het ultieme systeem voor zowat alle rijomstandigheden. Ze doet een beroep op de Quadra-Trac II®-tussenbak en een elektronisch gestuurd sperdifferentieel op de achteras, met een voortreffelijke tractie als resultaat. De Quadra-Drive II heeft ook korte versnellingen met een reductie van 2,72:1 en een "Neutral"-stand.

Wanneer gebruiken:

Hoge versnellingen: terreinomstandigheden, ook nat of besneeuwd verhard wegdek, zand of grind. Korte versnellingen: omstandigheden waarin bijkomend vermogen nodig is tegen lage snelheid, technische trajecten en situaties waarin extra trekkracht handig is (bv. wanneer men een aanhangwagen met boot uit het water trekt).

Meer info   

QUADRA-TRAC® SRT® 4X4

De Grand Cherokee SRT8® maakt gebruik van een permanente SRT8-vierwielaandrijving die de wagen schitterende prestaties bezorgt in alle omstandigheden. De sterkste tussenbak ooit door Jeep® ontwikkeld, leidt het enorme vermogen en koppel van de indrukwekkende 6,4-liter V8-motor in goede banen. De vierwielaandrijving is voorzien van een enorme mechanische "natte" koppeling en een elektronisch gestuurd sperdifferentieel achteraan, dat 100% van het aandrijfkoppel naar een van de achterwielen kan sturen. De koppelverdeling en de dempingseigenschappen van de ophanging kunnen worden ingesteld met de draaiknop van het Selec-Trac® dat in vijf rijmodi voorziet.

Meer info   

GRAND CHEROKEE

Standaard op dit model:
SRT®

 

HOE DE QUADRA-TRAC® SRT®-VIERWIELAANDRIJVING WERKT

AFBEELDING QUADRA-TRAC SRT-VIERWIELAANDRIJVING

De Quadra-Trac® SRT® is een actieve, permanente vierwielaandrijving die door de SRT8®-ingenieurs werd ontwikkeld voor massa's tractie op de weg en op het circuit. Het elektronische systeem met enkel hoge versnellingen is altijd actief. Het stuurt automatisch op basis van de omstandigheden de optimale hoeveelheid koppel naar de voor- en achteras. Met het Selec-Trac®-systeem kunnen bestuurders een van vijf dynamische rijmodi voor specifieke omstandigheden instellen: Auto, Snow, Tow, Sport en Track.

Wanneer gebruiken:

Hoge versnellingen: terreinomstandigheden, ook nat of besneeuwd verhard wegdek, zand of grind.

Meer info   

QUADRA-TRAC II® 4X4

Solide prestaties creëren vertrouwen. De Quadra-Trac II®-vierwielaandrijving maakt gebruik van een tussenbak met hoge en korte versnellingen die met behulp van diverse sensoren in het vroegst mogelijke stadium het doorslippen van een wiel detecteert en corrigeert. Wanneer wordt vastgesteld dat een wiel doorslipt, wordt onmiddellijk tot zelfs 100% van het beschikbare koppel afgeleid naar de as met de beste tractie. Voor alledaagse ritten zet u het standaard Selec-Terrain®-tractieregelsysteem in de stand Auto. Voor specifieke rijomstandigheden selecteert u snel en eenvoudig de rijmodus Sport, Snow, Sand/Mud of Rock. Durf te gaan waar anderen zich niet wagen.

Meer info   

GRAND CHEROKEE

Standaard op deze Grand Cherokee-modellen:
Laredo - Limited

 

HOE DE QUADRA-TRAC II®-VIERWIELAANDRIJVING WERKT

AFBEELDING QUADRA-TRAC II®-VIERWIELAANDRIJVING

De Quadra-Trac II®-vierwielaandrijving is een actief, permanent 4x4-systeem dat de wagen op de vier wielen aandrijft tot bijkomende tractie nodig is. Het stuurt dan, door elektronisch de koppelingen in te schakelen, tot 100% van het motorkoppel naar een van beide assen. Het systeem zorgt samen met het Brake Lock Differential en de Four-Wheel Brake Traction Control voor een vertrouwenwekkende tractie in alle weersomstandigheden. De Quadra-Trac II-vierwielaandrijving voorziet ook in korte versnellingen met een reductie van 2,72:1 en een "Neutral"-stand zodat een wagen met Quadra-Trac II door een motorhome gesleept kan worden met de vier wielen op de grond.

Wanneer gebruiken:

In praktisch elke rijsituatie

Meer info   

ROCK-TRAC® 4X4

De Rock-Trac®-vierwielaandrijving geeft u meer controle, meer koppel aan de wielen en laat zich door zowat niets tegenhouden. De korte versnellingen met reductie van 4:1 en de kruipsnelheid van de Rock-Trac-vierwielaandrijving geven de Rubicon meer koppel aan de wielen, wat het gemakkelijker maakt hindernissen zoals stevige rotsen en boomstammen te nemen en steile hellingen op of af te rijden.

Meer info   

WRANGLER

Standaard op dit Wrangler-model:
Rubicon

WRANGLER UNLIMITED

Standaard op dit Wrangler Unlimited-model:
Rubicon

HOE DE ROCK-TRAC®-VIERWIELAANDRIJVING WERKT

Filmpje ROCK-TRAC®

Toch wel handig, zo'n 4x4-systeem van Jeep®. Je weet maar nooit. Het leven is onvoorspelbaar, maar door onverwachte hindernissen hoeft u zich dankzij de permanente Active Drive I-vierwielaandrijving van Jeep® niet te laten tegenhouden. Een stortvlaag, glibberige modder, zware sneeuw of krankzinnig slechte grindwegen ... Het maakt niets uit, het geavanceerde systeem houdt actief in de gaten of de wielen doorslippen en verdeelt wanneer nodig automatisch het motorkoppel. Eenvoudig, slim en heel doeltreffend.

Wanneer gebruiken:

Hoge versnellingen: terreinomstandigheden, ook nat of besneeuwd verhard wegdek, zand of grind. Korte versnellingen: omstandigheden waarin bijkomend vermogen nodig is tegen lage snelheid, technische trajecten en situaties waarin extra trekkracht handig is (bv. wanneer men een aanhangwagen met boot uit het water trekt).

Meer info   

COMMAND-TRAC® 4X4

Gemaakt om te bedwingen. Wanneer de kracht van vierwielaandrijving nodig is, zoals op het terrein of in glibberige omstandigheden met beperkte grip, schiet de Command-Trac®-vierwielaandrijving met NV241 GII-tussenbak in actie om u er met gemak door te helpen. De Command-Trac-vierwielaandrijving is een beproefd systeem met “shift-on-the-fly”-technologie, korte versnellingen met een reductie van 2,72:1 voor rotsig terrein, en een "Neutral"-stand zodat een wagen met Command-Trac door een motorhome gesleept kan worden met de vier wielen op de grond. Een Wrangler met Command-Trac-vierwielaandrijving is op maat gemaakt voor fun en de vrijheid om te gaan waar het avontuur u ook brengt.

Meer info   

WRANGLER

Standaard op deze Wrangler-modellen:
Sport - Sahara

WRANGLER UNLIMITED

Standaard op deze Wrangler Unlimited-modellen:
Sport - Sahara

HOE DE COMMAND-TRAC®-VIERWIELAANDRIJVING WERKT

Filmpje COMMAND-TRAC®-vierwielaandrijving

Tijdens het offroaden of in omstandigheden waarin extra tractie nodig is, verdeelt de Command-Trac®-vierwielaandrijving het koppel in de verhouding 50/50 over de voor- en achteras. De hoofdverbinding is vastgezet met 18 bouten voor extra stijfheid.

Wanneer gebruiken:

Hoge versnellingen: terreinomstandigheden, ook nat of besneeuwd verhard wegdek, zand of grind. Korte versnellingen: omstandigheden waarin bijkomend vermogen nodig is tegen lage snelheid, technische trajecten en situaties waarin extra trekkracht handig is (bv. wanneer men een aanhangwagen met boot uit het water trekt).

Meer info   
Back to top