TRAIL-RATED® 4x4

GEMAAKT OM TE OVERWINNEN

Om het Trail Rated®-logo te krijgen moet een 4x4 van Jeep® zijn terreincapaciteiten bewijzen in een reeks slopende tests op enkele van de lastigste offroadparcoursen op de planeet.

4x4 rijden
   HET RUBICON TRAIL BEKIJKEN

DE VIJF CATEGORIEËN

Klik op een pictogram voor meer informatie over de staalharde normen van het Trail Rated® System.

Tractie

De Trail Rated®-4x4's van Jeep® hebben de tractie en capaciteiten om naar boven te rijden op het lastigste terrein ter wereld. De wagens van Jeep® worden voorzien van uiteenlopende 4x4-systemen om alle mogelijke uitdagingen op het terrein en alle rijomstandigheden aan te kunnen. Wat onder andere wordt getest, is de tractie op gladde ondergrond (regen, slijk, sneeuw) op het terrein en op steile hellingen.

MODEL
KRUIPVERHOUDING
 
 

Doorwaadbaarheid

Laat u niet tegenhouden door een beetje H2O. Uw Trail Rated® Jeep® krijgt naast extra elektrische isolatie en bijkomende koetswerkafdichtingen ook nog een hoge luchtinlaat, waardoor u door waterlopen en ondergelopen tunnels rijdt die het einde van de rit betekenen voor anderen.

MODEL
WATERDIEPTE
 
 

Wendbaarheid

De 4x4's van Jeep® hebben de sterke manoeuvreerbaarheid om door smalle doorgangen te kunnen, noodsituaties te ontwijken en schade aan het koetswerk te vermijden, dankzij een zeer precies stuur en een optimale wielbasis. Zelfs een gazelle doet niet beter.

MODEL
WIELBASIS
TOTALE LENGTE
DRAAICIRKEL
 
 

Wieluitslag

Blijft het rubber op de grond, dan blijf je op het terrein in beweging. Met een grote wieluitslag blijft een wiel langer op de grond, zodat een maximale tractie beschikbaar is wanneer een of meer van de andere wielen in de lucht gaan hangen terwijl u over een hindernis rijdt. De ophanging helpt de prestaties op het terrein nog te verbeteren door een maximale flexibiliteit, asuitslag en veerweg.

MODEL
RTI-SCORE (RAMP TRAVEL INDEX)
 
 

Bodemvrijheid

Waarom aantonen dat de 4x4's van Jeep® over ontiegelijk grote hindernissen kunnen? Wel, dan weet u gewoon dat ze het kunnen wanneer u het nodig hebt. De 4x4's van Jeep® worden getest op hun capaciteiten om over hindernissen te rijden, zoals boomstammen bijvoorbeeld, of wat u dan ook tegenkomt. Enkele van de parameters die getest worden, zijn de bodemvrijheid, de aanvalshoek, de vertrekhoek en de overschrijdingshoek.

MODEL
BODEM-VRIJHEID(RIJDEND)
AANVALSHOEK
OVERSCHRIJDINGSHOEK
VERTREK-HOEK
 
 
Back to top