DE JEEP® RENEGADE, GEMAAKT VOOR HET AVONTUUR Kracht en controle. Zowel in de stad als offroad staat niets nog tussen u en het avontuur. De Jeep® Renegade heeft de beste terreincapaciteiten in zijn klasse voor een weergaloos gevoel van vrijheid. Zijn ongelooflijke prestaties dankt de Renegade aan een massa technologie, zoals de allereerste negentrapsautomaat in zijn segment, de vierwielaandrijvingen Active Drive en Active Drive Low van Jeep®, en het Selec-Terrain®-tractieregelsysteem, waarmee zijn rijkarakteristieken kunnen worden afgestemd op de ondergrond waarop hij rijdt.
ONTDEK DE NEGENTRAPSAUTOMAAT De Jeep® Renegade is verkrijgbaar met negentrapsautomaat. De automatische versnellingsbak creëert een aangename rijervaring met nauwelijks waarneembare schakelovergangen. Deze versnellingsbak zit vol technologische innovaties. De software omvat bijvoorbeeld 20 programma's die het schakelen automatisch aansturen op basis van de rijsnelheid, de instelling van het ESC, de buitentemperatuur, enz. Door het grote aantal versnellingen werkt de motor vaker in zijn optimale toerentalbereik waardoor de brandstofefficiëntie verhoogt, met name op de autosnelweg.
JEEP® ACTIVE DRIVE: EEN SCHITTEREND 4X4-SYSTEEM De Renegade is zonder meer de beste terreinwagen in zijn klasse. En dat dankt hij aan zijn uitrusting. Bovenop de knowhow van de ingenieurs van Jeep® biedt de Renegade de keuze uit twee innoverende vierwielaandrijvingen: de Jeep® Active Drive en de Jeep® Active Drive Low. Beide 4x4-systemen verlagen het brandstofverbruik door de achteras los te koppelen en de wagen enkel op de voorwielen aan te drijven wanneer vierwielaandrijving niet vereist is.
Jeep® Active Drive De Jeep® Active Drive schakelt automatisch en onmerkbaar tussen 4x4 en 4x2, en garandeert daarmee een optimaal rijplezier en de best mogelijke brandstofefficiëntie. Bovendien helpt ze onder- en overstuur te corrigeren.
Jeep® Active Drive Low Het Jeep® Active Drive Low-systeem bestaat uit de automatisch inschakelende Jeep® Active Drive-vierwielaandrijving gecombineerd met een eindoverbrengingsverhouding van 20:1 en Hill Descent Control (afdaalhulp). In het geval van de Trailhawk krijgt het Selec-Terrain®-tractieregelsysteem nog de extra rijmodus "Rock". Die laatste is specifiek bedoeld voor rotsig terrein en vergroot de tractie van de wielen en de grip van de wagen.
ALLES ONDER CONTROLE DANKZIJ HILL DESCENT CONTROL Met de afdaalhulp Hill Descent Control rijdt u probleemloos hellingen af, zelfs als de ondergrond zeer slecht of glibberig is, zonder dat u het rempedaal hoeft te gebruiken. Wanneer het systeem is ingeschakeld, houdt het perfect de rijsnelheid onder controle door elk wiel af te remmen met het ABS.
THUIS OP ELK TERREIN MET SELEC-TERRAIN® De Jeep® Active Drive-vierwielaandrijvingen zijn uitgerust met het Select-Terrain®-tractieregelsysteem dat voorziet in een aantal rijmodi voor specifieke omstandigheden: Snow (sneeuw), Sand (zand), Mud (modder), en – enkel op de Trailhawk – Rock (rotsen).
DE RENEGADE TRAILHAWK: OFFROAD-DNA
De Trailhawk-versies zetten met hun buitengewone terreincapaciteiten de rijke Jeep®-traditie voort. De bijzondere uitvoeringen krijgen het Trail Rated-logo, een garantie voor de beste terreincapaciteiten in hun segment.
De Renegade Trailhawk krijgt een eigen koetswerkdesign met:
- Een grotere bodemvrijheid (210 mm)
- Een specifieke voor- en achterbumper met extra ruime terreinhoeken
- aanvalshoek: 30,5° 
- overschrijdingshoek: 25,7° 
- vertrekhoek: 25,7°
- Een rode sleephaak achteraan
- Stalen skid plates op de onderbouw
- Een Selec-Terrain®-systeem met de rijmodus "Rock" (rotsen)
- De eindoverbrengingsverhouding 20:1
- Een koppel van 350 Nm en een vermogen van 170 pk
trailrated