Veilige compacte SUV auto. Jeep® Renegade. Het perfecte reisgezelschap.

Om van een unieke rijervaring te kunnen genieten is het van belang dat u veilig achter het stuur zit. De Jeep® Renegade is ontworpen met meer dan 60 verkrijgbare veiligheidsvoorzieningen, waaronder de voor het eerst binnen het segment beschikbare Forward Collision Warning en LaneSense™ Departure Warning-Plus
IN ALLE RUST ONDERWEG MET FORWARD COLLISION WARNING MET CRASH MITIGATION Dankzij radar- en videosensoren detecteert dit innovatieve systeem wanneer de Jeep® Renegade een ander voertuig of een grotehindernis te snel nadert. Het waarschuwt u of helpt u een botsing te vermijden of de impact ervan te beperken.
Het werkt in 3 stappen:
Predictive Collision Warning: waarschuwt via een akoestisch en optisch signaal en een remschok wanneer het voertuig een hindernis nadert.

Advanced Brake Assist: als de bestuurder reageert maar niet voldoende remt, verhoogt ABA de remdruk om het ongeval te voorkomen/de impact ervan te beperken.

Collision Mitigation System: als de bestuurder niet reageert, wordt het remsysteem geactiveerd om de botsing te vermijden/de impact ervan te beperken.
WEES DE KONING VAN DE WEG:
LANESENSE™ LANE DEPARTURE WARNING
Met de Jeep® Renegade rijdt u altijd in de juiste richting. De positie van de auto op de rijstrook wordt met camera's bewaakt. Als het voertuig per ongeluk de rand van de rijstrook nadert, waarschuwt het systeem de bestuurder via een optisch en akoestisch signaal. Als er van de rijstrook wordt afgeweken, helpt het systeem de bestuurder bovendien proactief in te grijpen door een trilling in het bekrachtigde stuurwiel.
UW DERDE OOG: BLIND SPOT MONITORING EN REAR CROSS-PATH DETECTION Door voortdurend de ruimte tussen uw voertuig en anderen te controleren, helpt het Blind Spot Monitoring System u bij het bewaren van een veilige afstand. Als een blinde vlek aan de zijkant of de achterkant wordt opgemerkt, wordt u hierover door een verlicht icoon in de buitenspiegels of een geluidssignaal geïnformeerd.
PAST ZICH AAN UW BEHOEFTEN AAN: ADAPTIVE CRUISE CONTROL Dit systeem vermindert de vooraf ingestelde snelheid van de snelheidsbegrenzer wanneer u een ander voertuig in dezelfde rijstrook nadert of wanneer een ander voertuig in uw rijstrook komt. Het systeem accelereert tot de vooraf ingestelde snelheid als het voorliggende voertuig versnelt of de rijstrook verlaat. Dit is bijzonder nuttig bij moeilijke weersomstandigheden of in situaties met beperkt zicht.
KIJK NOOIT OM: ACHTERUITRIJCAMERA MET DYNAMISCHE LIJNEN Vergroot uw gezichtsveld. Dankzij de ParkView achteruitrijcamera heeft u een perfect zicht bij het achteruit rijden. Dynamic Lines zorgt hierbij bovendien voor bewegings- en richtingsassistentie.
GEVOEL VAN VRIJHEID: KEYLESS ENTER-N-GO™ EN SENTRY KEY ENGINE IMMOBILIZER De Renegade is volledig ontwikkeld met het oog op uw veiligheid, zelfs de sleutel. Als u in de auto stapt, detecteert een elektronische sensor of u de sleutelhanger bij zich heeft. Het systeem zorgt ervoor dat u het voertuig kunt starten door op de Start/Stop-knop te drukken. Bovendien is er een transponder in de motoringebouwd die uw persoonlijke autosleutel herkent. Als een onjuiste sleutel wordt gedetecteerd, slaat de motor na enkele seconden af.
VEILIGER DAN U ZICH KUNT VOORSTELLEN Renegade helpt u het beste te halen uit elke rijsituatie. Hij beschikt over diverse veiligheidsvoorzieningen met puur Jeep®-DNA, zoals Hill Start Assist (HSA) om eenvoudig steile hellingen op te rijden of Hill Descent Control om op een helling te vertrekken en de bandenspanningscontrole (Tire Pressure Monitoring - TPM) dat u op de hoogte brengt wanneer de bandendruk te laag is. Daarnaast biedt het Mopar® Electronic Vehicle Tracking System u een geavanceerd op GPS gebaseerd systeem voor het terugvinden van gestolen voertuigen, met landelijke opsporing inclusief 24 uur per dag bijstand van hulpdiensten, veiligheidsscherm, bericht van aankomst/vertrek en van overdreven snelheid.