SUV-GAMMA

De term SUV was altijd al een synoniem voor avontuur en vrijheid, maar Jeep ® weet als geen ander dat de vorm en afmetingen sterk kunnen verschillen. Van de twee SUV’s Grand Cherokee en Cherokee tot de jongste aanvullingen op het gamma, de Compass en de Renegade, evenals de iconische Wrangler: elke klant vindt wel een model dat bij hem past.

SUV: WIJ GAVEN DE TERM INHOUD

Hoewel het acroniem ‘SUV’, dat voor ‘sport utility vehicle’ staat, pas in de jaren tachtig tot de courante woordenschat is gaan behoren, bestonden de capaciteiten van deze modellen al veel langer. De term ‘Sport utility vehicle’ verscheen voor het eerst in 1974, in de brochure van de eerste Cherokee-generatie en bevestigt zo zijn plaats in de geschiedenis. Vanaf dat ogenblik is de populariteit van de term SUV en van het merk zo groot geworden dat SUV een synoniem werd voor Jeep®. Met hun brede waaier aan capaciteiten, die ze dankten aan hun hogere en bredere onderstel, hun vierwielaandrijving en hun robuuste interieurs, groeiden de eerste SUV’s uit tot ware legenden op het gebied van terreincapaciteiten en hun vermogen om elk obstakel op de weg te overwinnen. Met die combinatie van vrijheid en kracht overtrof Jeep® de algemene opvattingen over wat een SUV moest zijn en creëerde het merk een emotionele band en fanbase die tot op vandaag hun gelijke niet kennen. Diezelfde passie en hartstocht drijven het merk ook nu nog om iconische SUV’s te creëren die perfect inspelen op de veranderende behoeften van bestuurders.

DE GESCHIEDENIS VAN DE SUV IS UW TOEKOMST.

De geschiedenis van het merk Jeep® is goed gedocumenteerd en gaat terug tot 1942 en de Tweede Wereldoorlog, toen Jeep® de Willys Overland lanceerde. Toen al getuigde het originele design van de SUV van dezelfde functionaliteit en uitzonderlijke duurzaamheid die Jeep® vandaag nog steeds typeren, in die mate zelfs dat het Amerikaanse leger hem inzette als voertuig voor algemeen gebruik (General Purpose, GP). Bij elke bocht schreef en herschreef Jeep® zijn eigen geschiedenis. Van zijn unieke naam tot de lancering van de term SUV: Jeep® was altijd al meer dan een trendsetter, een pionier. De SUV’s van Jeep® hadden niet gewoon een lengte voorsprong, maar bepaalden in welke richting het segment evolueerde, met revolutionaire SUV’s zoals de Jeep® CJ, de eerste ‘burger-Jeep®’ voor het grote publiek, die vanaf 1945 werd gebouwd, grote Jeeps® zoals de SJ Wagoneer en Cherokee, pick-ups vanaf de jaren zestig en de bijzondere dispatch-Jeep® gebruikt door de Amerikaanse post. Halfweg jaren tachtig werden de Wrangler en de hertekende Cherokee geïntroduceerd, twee modellen die in grote mate bijdroegen tot de cultstatus die het merk verwierf bij liefhebbers van SUV’s, auto’s en het buitenleven.

SUV. Compacte SUV. 4x4.
VERSCHILLENDE NAMEN, DEZELFDE GEEST

De woorden SUV, compacte SUV en 4x4 worden heel vaak gegroepeerd onder een en dezelfde noemer, maar naargelang van wat u precies nodig hebt, is het goed om te weten wat al deze types gemeen hebben en wat hen onderscheidt. Het verschil tussen een compacte SUV en een SUV schuilt voornamelijk in zijn frame en lay-out en heeft weinig of niets te maken met zijn capaciteiten. Een SUV staat op een breder en langer frame met een hogere bodemvrijheid en grotere totaalafmetingen. Een compacte SUV staat doorgaans op het kleinere frame van een personenwagen en krijgt een verticaler design om het interieur ruimer te maken. Ook heeft hij doorgaans een zelfdragend koetswerk. 4x4 verwijst gewoon naar een mechanisch systeem om de vier wielen tegelijk aan te drijven. Een SUV, compacte SUV en 4x4 bieden stuk voor stuk superieure terreincapaciteiten in vergelijking met standaardmodellen, terwijl hun hogere rijhouding het zicht en de veiligheid ten goede komt en tegelijk een comfortabeler en ruimer interieur verzekert. Die kwaliteiten en nog veel meer vertegenwoordigen het verleden, het heden en de toekomst van het volledige gamma SUV’s, compacte SUV’s en vierwielaangedreven modellen van Jeep®.

HYBRIDE SUV:
EEN NIEUW SOORT RIJPLEZIER

Klaar om op avontuur te gaan naar plaatsen waar u nooit eerder bent geweest? Jeep® heeft zopas zijn allereerste oplaadbare hybride-SUV gelanceerd, die eens te meer nieuwe mogelijkheden creëert. Door de kracht van twee motoren te verenigen, een verbrandingsmotor en een elektromotor, bieden hybridewagens heel wat voordelen voor hun bestuurder, passagiers en omgeving. De combinatie van beide krachtbronnen vertaalt zich in een verdere daling van het brandstofverbruik en dringt de CO2-uitstoot gevoelig terug. Bovendien kan hij ook zuiver elektrisch rijden. De Renegade en Compass werden als eerste SUV’s voorzien van een hybrideaandrijving. Hun verbrandingsmotor drijft de voorwielen aan, terwijl de stroom van hun elektromotor naar de achterwielen gaat. De hybridebatterij kan worden opgeladen aan het stroomnet maar ook tijdens het rijden, want de verbrandingsmotor kan als generator fungeren. Dit innovatieve gebruik van het hybridesysteem komt niet alleen de efficiëntie ten goede, maar biedt ook andere voordelen: zo zorgt de vierwielaandrijving voor een snellere respons en betere terreincapaciteiten dankzij het instantkoppel van de elektromotoren.

hybridegamma

Geef uw rit extra energie

Het onverschrokken en leuke karakter van Jeep® komt tot uiting in de Renegade, de compacte SUV met heel wat punch. Met zijn vierwielaandrijving en de nieuwste technologie staat deze SUV altijd paraat.

Renegade

Kies uw bestemming

Een SUV die elke richting aankan: de Compass belichaamt de Jeep®-geest met zijn compacte design, zijn ruime interieur en zijn onstuitbare attitude. Hij werpt zich op als de ideale compagnon in de stad of tijdens uitstapjes in de vrije natuur.

Compass

De stijl van een kampioen.

De Cherokee, de onberispelijke middelgrote SUV, koppelt een optimale wendbaarheid op de weg en het terrein aan een opmerkelijk comfortpeil en hoogtechnologische voorzieningen, waarmee hij zich perfect leent voor uw dagelijkse ritten en uw volgende avontuur.

Cherokee

Het toppunt van uitmuntendheid

De Grand Cherokee, de grootste SUV in het Jeep ®-gamma, verenigt kracht met topkwaliteit dankzij een uitzonderlijk, handgemaakt comfortinterieur, weelderige aankledingen en ongeëvenaarde terreincapaciteiten.

Grand Cherokee

Het gezicht van avontuur

En tot slot is er de hoeksteen van het merk, de SUV waarmee het allemaal begon: de Jeep® Wrangler. Met zijn onovertroffen 4x4-capaciteiten en de vrijheid en sensaties die hij verzekert op de open weg, blijft hij de wereld inspireren.

Wrangler
image

GENIET VAN HET COMFORT EN LAAT U VERLEIDEN DOOR HET AVONTUUR

Bij de keuze van een SUV is het niet meer dan logisch dat u opteert voor het merk dat de meeste onderscheidingen verzameld heeft en dat de regels voor het SUV-segment bepaalde. Ontdek alle fantastische aanbiedingen voor het hele gamma Jeep® -SUV’s en ervaar de vrijheid als nooit tevoren.

AANBIEDINGEN