DE UITVINDERS VAN DE SUV

Het letterwoord SUV staat sinds altijd voor avontuur en vrijheid: Jeep® leerde de autowereld wat een
echte SUV is, en in het bijzonder een echte 4x4 SUV. Vandaag gaat Jeep® de moderne uitdagingen van
de auto-industrie aan en introduceren we het 4xe-gamma en verleggen we opnieuw de grenzen met de
hybride SUV. Of het nu de Compass, Renegade of Wrangler is… u kan rekenen op de Jeep®-familie
voor de auto die perfect past bij elke situatie.
SUV compatto Renegade di colore bianco.

JEEP® AVENGER

Bij het zoeken naar een voertuig kiezen we niet alleen het voertuig dat we leuk vinden, we willen ook dat het bij ons past. De nieuwe Jeep® Avenger is Car Of the Year 2023 en valt op door zijn vastberadenheid en avontuurlijke geest in een compact formaat.

ONTDEK DE AVENGER
SUV compatto Renegade di colore bianco.

JEEP® RENEGADE

Deze compacte SUV belichaamt perfect de avontuurlijke instelling en de fun van elke Jeep®. Met zijn vierwielaandrijving en de nieuwste technologieën vraagt hij niet liever dan de weg te veroveren, welke uw bestemming ook is. Ontdek hem in 4xe Plug-in Hybride en e-Hybrid versie.

ONTDEK DE RENEGADE 4XE ONTDEK DE RENEGADE e-HYBRID
Compass bianco e nero

JEEP® COMPASS

De Compass is een ongeëvenaarde SUV die de Jeep®-spirit vorm geeft met zijn compacte design, ruime interieur en avontuurlijke spirit. Daardoor is hij de perfecte metgezel voor uw avonturen in de stad en offroad. Ontdek de 4xe Plug-in Hybride en e-Hybrid-uitvoering.

ONTDEK DE COMPASS 4XE ONTDEK DE COMPASS e-HYBRID
Cherokee su strada.

JEEP® WRANGLER

Het iconische model van ons merk, de SUV waar het allemaal mee begon: de Jeep® Wrangler. De ultieme belichaming van 4x4, vrijheid en passie voor offroad heeft nog steeds alles om avonturiers overal ter wereld te inspireren. Ontdek ook de 4xe Plug-in Hybride versie.

ONTDEK DE WRANGLER 4XE
Grand Cherokee bianco.

JEEP® GLADIATOR

De nieuwe Gladiator combineert een royaal laadvermogen en een fabelachtige veelzijdigheid met de ongeëvenaarde vierwielaandrijving van Jeep®. De Gladiator gaat de zwaarste uitdagingen aan en biedt professionals en ondernemers die weten wat ze willen, alles wat ze nodig hebben.

ONTDEK DE GLADIATOR
Cherokee su strada.

JEEP® GRAND CHEROKEE

Stap in en ervaar de nieuwe Grand Cherokee 4xe Plug-in Hybride met een volledig vernieuwd koetswerkdesign, een nieuw interieur van wereldklasse, innovatieve technologie, superieure veiligheidsfuncties en een perfect uitgebalanceerde rijdynamiek, 4xe-prestaties en legendarische 4x4-mogelijkheden.

ONTDEK DE GRAND CHEROKEE 4XE
Foto di uno dei primi modelli di SUV.

SUV: Wij gaven het begrip zijn inhoud.

Het letterwoord SUV staat voor ‘Sport Utility vehicle‘, een begrip dat algemeen bekend werd in de jaren ’80 maar waarvan de oorsprong dateert van veel vroeger. 'Sport Utility Vehicle' dook in 1974 voor het eerst op in de brochure van de eerste generatie Cherokee en de naam bleef voor altijd met dit voertuig geassocieerd. Sindsdien zorgde de populariteit van onze SUV ervan dat het woord steeds vaker in één adem genoemd werd met het merk Jeep® en dat het woord uiteindelijk een synoniem is geworden voor Jeep®. Met hun omvangrijke prestatiemogelijkheden door de verhoogde en verbrede basis, 4x4-aandrijving en het robuuste interieur, groeiden de eerste SUV’s uit tot legendarische voertuigen, wegens hun innovatieve bereik en vermogen om elk type hindernis te overwinnen. Deze mix van vrijheid en kracht zorgde ervoor dat het merk Jeep® boven de term SUV uitsteeg, wat een emotionele connectie creëerde en een nooit geziene fanbasis genereerde. Nog altijd vormt passie onze leidraad bij het ontwerpen en produceren van iconische SUV's, die perfect inspelen op de evolutie van de moderne behoeften.

SUV a confronto con un vecchio modello.

De geschiedenis van de SUV, uw toekomst.

De geschiedenis van het merk Jeep® is goed gedocumenteerd en gaat terug tot 1942, tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen het nog Willys Overland heette. Het oorspronkelijk ontwerp van de SUV bood al de ijzersterke eigenschappen die sindsdien in het DNA van het merk Jeep® ingebakken zitten. Zozeer zelfs dat het Amerikaanse leger het tot zijn eigen 'general purpose vehicle' (GP of voertuig voor alle gebruik) uitriep. Bocht na bocht schreef en herschreef Jeep® zijn geschiedenis. Van het moment dat zijn unieke karakter het zijn oorspronkelijke naam gaf tot wanneer de term SUV het licht zag. Na verloop van tijd wist het voor zichzelf de reputatie te creëren van een buitengewoon merk dat de regels niet alleen dicteert, maar zich ook in alles laat leiden door de authentieke instelling van een pionier. Dat is al zo sinds de eerste 'Jeep® Civil’ in 1945 zijn publieke opwachting maakte als Jeep® CJ. Daarna pakte het merk uit met grotere Jeeps als de SJ Wagoneer en de Cherokee. Vanaf de jaren ‘60 maakte het ook pick-ups, tot en met de 'dispatcher' voor de Amerikaanse postdienst. Jeep® bewijst niet alleen dat het kan vooruitlopen op de tijd, het riep ook een compleet nieuwe categorie in het leven. Zo fungeerde Jeep® halverwege de jaren ‘80 als katalysator voor een heuse offroadcultuur, met de introductie van de Wrangler en het nieuwe ontwerp van de Cherokee .

Differenza dei modelli SUV, SUV compatto e 4x4

SUV. COMPACTE SUV. 4X4.
VERSCHILLENDE NAMEN, DEZELFDE SPIRIT.

Vaak worden de SUV, Compacte SUV en 4x4 gegroepeerd in dezelfde categorie. Laat ons even uitweiden over wat hen van elkaar onderscheidt en wat ze precies doen. Het verschil tussen een SUV en een compacte SUV heeft te maken met de structuur van het voertuig, niet met de capaciteiten. Een SUV is gebouwd op een breder, langer chassis dat meer bodemvrijheid biedt. Dat alles resulteert in grotere afmetingen. Een compacte SUV wordt meestal gebouwd op een kleiner chassis op basis van een auto met een verticaal ontwerp met een unibody, voor een ruimer interieur. 4x4 is gewoon een term die wordt gebruikt om een voertuig te beschrijven met een systeem dat mechanisch alle vier de wielen tegelijk inschakelt. SUV's, compacte SUV's en 4x4's bieden superieure terreincapaciteiten in vergelijking met standaardauto’s. Hun hogere rijpositie zorgt voor een beter zicht, een grotere veiligheid, meer comfort en zitruimte. En dat zijn nog maar enkele van de talrijke kwaliteiten van ons hele gamma SUV's, compacte SUV's en vierwielaangedreven voertuigen, die staan voor het verleden, het heden en de toekomst van Jeep®.

Nuovi SUV ibridi Renegade e Compass.

HYBRIDE SUV. EEN NIEUW RAS.

Klaar voor ongeziene avonturen op nieuwe plaatsen? Jeep® introduceert 4xe, de nieuwe reeks Plug-in hybride SUV’s waarmee nieuwe mogelijkheden zich een weg banen. Door gebruik te maken van de kracht van twee motoren, een verbrandingsmotor en een elektromotor, bieden hybride voertuigen vele voordelen. De combinatie van deze twee motoren resulteert in een efficiënter enegriegebruik, een drastische vermindering van de CO₂-uitstoot en de mogelijkheid om uitsluitend op elektrische energie te rijden. De verbrandingsmotor drijft de twee voorwielen aan en de elektrische motor de achterwielen. De hybride elektromotor kan worden opgeladen aan een stopcontact, maar kan ook tijdens het rijden opgeladen worden door de energiegenerator van de verbrandingsmotor. De winst van het innovatieve gebruik van de hybride configuratie gaat trouwens nog heel wat verder dan een efficiënter energiegebruik. Zo levert de elektrische vierwielaandrijving een snellere motorrespons en zorgt het hogere motorkoppel voor nog betere offroadcapaciteiten.

Ontdek meer
GENIET VAN COMFORT EN AVONTUUR

GENIET VAN COMFORT EN AVONTUUR

Bij het kiezen van een SUV, is de meest logische keuze die voor het merk met de meeste awards in de prijzenkast: de pionier die ook in het verhaal van de hedendaagse SUV nog altijd de onbetwiste hoofdrol speelt.

Bekijk alle onweerstanbare aanbiedingen voor het hele SUV-gamma van Jeep® en geniet van een vrijheid die u nooit eerder beleefde.

JEEP® OFFERTE

Vraag een offerte aan

JEEP® PRIJSLIJST

Download een prijslijst voor meer info

JEEP® TESTRIT

Probeer hem uit bij uw Jeep®-verdeler

// START TREASURE DATA SCRIPT // END TREASURE DATA SCRIPT