Jeep® verovert het Goodwood Festival of Speed 2019

Het Goodwood Festival of Speed is ‘s werelds grootste ode aan de autosport en -cultuur, en zou niet compleet zijn zonder Jeep®. Het merk toont er de top van zijn gamma qua innovatie, terreincapaciteiten en prestaties. Een volledig overzicht van wat het merk te bieden heeft, in het unieke en exclusieve kader van Goodwood House. Tijdens ‘Run Up the Hill’ zal de Jeep® Grand Cherokee Trackhawk, ‘s werelds krachtigste SUV ooit, al zijn vermogen de vrije loop kunnen geven.

Recordvermogen: de Jeep® Grand Cherokee Trackhawk

Het spreekt voor zich dat Jeeps visie op prestaties gericht is op het vermogen om de meest veeleisende terreinen met het grootste gemak te overwinnen, een eigenschap die alle SUV’s van het meest bekroonde gamma ooit gemeen hebben. Een van de sterren van de ‘Run Up the Hill’-klimkoers op Goodwood wordt dan ook de Grand Cherokee Trackhawk, de snelste en krachtigste Jeep®-SUV ooit. Met zijn 6.2 V8-turbomotor die 710 pk en een koppel van 868 Nm levert, zet de Trackhawk verschroeiende prestaties neer: 0 tot 100 km/u in 3,7 seconden, een topsnelheid van 289 km/u en een remafstand van 100 tot 0 km/u in nauwelijks 37 meter dankzij het nieuwe Brembo-remsysteem. Het is dan ook geen toeval dat dit model onlangs het wereldrecord op ijs vestigde met een snelheid van 280 km/u op het bevroren Baikalmeer in Rusland.

Schone technologie ten dienste van terreinavonturen en dagelijkse pendelritten: de Jeep® Renegade Plug-in Hybrid

Een van de thema’s waarop de Jeep®-ingenieurs zich voortdurend toeleggen, is het verbeteren van de nu al legendarische terreincapaciteiten zonder daarbij te raken aan het dagelijkse rijplezier. Een mogelijke oplossing bestaat erin nieuwe technologieën te benutten om de schone en stille kracht van een elektromotor ten dienste van het betere terreinwerk te stellen. De nieuwe Jeep® Renegade Plug-in Hybrid SUV, die op de stand wordt tentoongesteld, benut het hoge koppel van de elektromotor en de nieuwe elektrische vierwielaandrijving (eAWD).

Terreintests voor het meest bekroonde SUV-gamma ooit

Jeep® biedt ook een zone met obstakels en een 6 meter hoge brug voor terreintests met de leden van de bijgewerkt Trailhawk-familie, die specifiek is ontwikkeld met het oog op 4x4-ritten: de Renegade, Compass, Grand Cherokee en natuurlijk de Wrangler.

Een uitgesproken persoonlijkheid op weg en terrein

Het exclusieve karakter van elke Jeep®-SUV leent zich perfect voor personaliseringsmogelijkheden die zijn technische kenmerken en uitzonderlijke prestaties onderstrepen: bezoekers kunnen op de stand de Compass Night Eagle bewonderen, evenals de Wrangler 1941 ontworpen door Mopar®. De eerste onderscheidt zich door zijn donkere look die typisch is voor deze uitvoering: diverse koetswerkonderdelen kregen een glanzend zwarte afwerking, zoals het radiatorrooster, de randen rond de mistlampen en halogeenkoplampen en de 19” lichtmetalen velgen met diamanteffect. De opvallende afwerking van de glaspartijen en de specifieke logo’s zijn eveneens zwart. Naast de Compass Night Eagle staat de nieuwe Jeep® Wrangler 1941, ontworpen door Mopar®, een 4x4 met een volledig straatlegale outfit en Hella Yella-lak. De Wrangler 1941 is uitgerust met Jeep® Performance-onderdelen: een 2” verhoogd koetswerk, een snorkel (optioneel), prestatiegerichte drempels, zwarte drempelbeschermers, een zwarte brandstofklep en weersbestendige matten. De Mopar-configuratie wordt vervolledigd door de motorkapsticker ‘1941’ die de geboorte van de Willy's herdenkt.

JEEP®-NIEUWSBRIEF

Schrijf u in en ontvang meer informatie over de volgende evenementen van Jeep®.

RESERVEER EEN TESTRIT

Probeer hem uit bij uw Jeep®-verdeler

JEEP®-PARTNERSHIPS

Jeep® is de trotse sponsor & partner van verschillende teams en organisaties.