MOAB EASTER JEEP® SAFARI 2019

Dit jaar vormt de safari over de prachtige en uitdagende trails van Moab het debuut van de langverwachte nieuwe Jeep® Gladiator. Om dat te vieren, tonen Jeep® en Mopar zes leuke en uiterst capabele nieuwe Jeep®-conceptvoertuigen die zonder twijfel de aandacht zullen trekken en het publiek in vervoering zullen brengen.

JEEP® WAYOUT

De Jeep® Wayout-conceptwagen is een echt terreinvoertuig dat gebruikmaakt van het toonaangevende laadvermogen van de nieuwe Gladiator, om avonturiers de mogelijkheid te bieden om de gebaande paden te verlaten. De Jeep® Wayout is een functioneel concept met een volledige daktent, waarin twee personen comfortabel kunnen liggen, en een gepersonaliseerde brede kap. Bovendien is er de nieuwe kleur Gator Green, die beschikbaar zal zijn op productiemodellen van de Gladiator.

Om de terreincapaciteiten nog te verbeteren, verhoogt een 2"-verhogingsset van Jeep® Performance Parts de bodemvrijheid. Hij is uitgerust met 17" stalen velgen met 37"-modderterreinbanden, goed voor een opvallend retrogevoel dat teruggrijpt naar de originele Willys-pick-ups die de weg baanden voor moderne Jeep®-terreinwagens. Daarnaast helpen een draailier van 5.400 kg en een snorkel van Jeep® Performance Parts talrijke hindernissen – zowel nat als droog – te overwinnen. 

De Jeep® Wayout wordt aangedreven door een 3,6 Pentastar V6-motor in combinatie met een achttrapsautomaat.

JEEP® FLATBILL

De Jeep® Flatbill-conceptwagen werd ontworpen met het woestijnleven in gedachten. Het is een andere leuke interpretatie van de nieuwe Gladiator, vermengd met de extreme sensaties van de motorcrosswereld, met als resultaat een onmiskenbare, luide en ruige look; het ideale voertuig om gemotoriseerde speeltjes te transporteren.

De Jeep® Flatbill is 100% afgestemd op de motorcross en volledig afgestemd op het vervoer van crossmotoren voor om het even welk offroadavontuur.

Binnenin creëren lichte, gecoate vloeren en zetels met een specifieke bekleding een leuke en sportieve omgeving.

De Jeep® Flatbill wordt aangedreven door een 3.6 Pentastar V6-motor met een Mopar-koudeluchtinlaat in combinatie met een achttrapsautomaat.

DISCOVER MORE

JEEP® M-715 FIVE-QUARTER

De Jeep® M-715 Five-Quarter zet de traditie van de 'Resto-Mods' verder voor de Easter Jeep® Safari: een naadloze mengeling van vintage en moderne componenten. De term 'Five-Quarter' is een historische knipoog naar de Jeep®-voertuigen uit het verleden van een en een kwart ton – of 'five quarters'.

Beginnend met een M-715 uit 1968 werd dit militair voertuig op basis van de Gladiator opnieuw uitgedacht. Het design werd gewijzigd en hij kreeg functionele verbeteringen in het chassis, de aandrijflijn en ladingconfiguraties, wat resulteert in een bijzonder capabel pronkstuk.

Aan de buitenkant werd de oorspronkelijke metalen voorplaat vervangen door een voorkant volledig in koolstofvezel. Een van de andere aanpassingen is een verlaging met 9 cm van de convertibele softtop, wat het 'monster truck'-silhouet af fabriek verder benadrukt.

In het interieur werden nieuwe Jeep® Wrangler-zetels zonder hoofdsteunen geïnstalleerd voor een gestroomlijnde look met een lage achterzijde. Daarnaast vormen waterstraalgesneden aluminium onderdelen een nieuw licht en hoogwaardig dashboard en deurpanelen.

De Jeep® M-715 Five-Quarter wordt aangedreven door een 6.2 'Helcrate' HEMI V8-motor met drukvulling, die meer dan 700 pk levert.

JEEP® J6

De Jeep® J6 is op elk moment op en top een terreinwagen, met klassieke stijlelementen van de Jeeps® uit eind jaren '70 en Performance Parts van Mopar.

De Jeep® J6 is een aangepaste Rubicon in tweedeursconfiguratie, waarbij de laadruimte werd uitgebreid met een grote laadbak van 180 cm, 30 cm langer dan die van de standaard Jeep® Gladiator. Mopar en het Jeep® Design Team zijn teruggekeerd in de tijd voor de speciale lakkleur Metallic Brilliant Blue, een eerbetoon aan de look van de Jeep® Honcho uit 1978.

Het DNA van het exterieur stroomt door in het interieur van de Jeep® J6. De inzetstukken op het instrumentenbord passen bij de koetswerkkleur en de zetels en armsteunen in Katzkin-leder worden geaccentueerd door stiksels in koetswerkkleur. Lichte pedalen, weerbestendige vloermatten en gegoten drempelbeschermers met het Jeep® -logo maken het gamma Mopar-accessoires compleet.

JEEP® JT SCRAMBLER

De Jeep® JT Scrambler-conceptwagen is een op het erfgoed geïnspireerde remix, met het nostalgische kleurenpalet en de look van de iconische CJ Scrambler in combinatie met beschikbare Jeep® Performance Parts en conceptuele toetsen.

De look van de CJ8 Scrambler uit begin jaren '80 wordt opnieuw gecreëerd met prototypische Punk’N Metallic Orange en Nacho lijnen op de zijkanten van de voorpanelen tot de laadbak, en een bijpassende afbeelding op de motorkap. Het witte exterieur wordt bekroond met een ‘freedom top’ in vintage oranje, wat het retrogevoel verder versterkt.

De op de Jeep® Gladiator Rubicon gebaseerde Scrambler maakt vrij gebruik van de Jeep® Performance Parts van Mopar, waaronder een set van vier 5"-ledlichten op de sport-/rolbeugel en twee 5"-ledlichten op de A-stijlen van het voertuig.

Het Scrambler-kleurenthema wordt doorgetrokken in het interieur. De zetels in Amaretto Brown Katzkin-leder zijn voorzien van oranje sierstiksels en een Jeep®-logo in licht Tungsten geborduurd op de zetelleuningen.

JEEP® GLADIATOR GRAVITY

De Jeep® Gladiator Gravity-conceptwagen in bergsportthema is vanaf de lancering verkrijgbaar met een reeks Jeep® Performance Parts van Mopar voor bijkomende uitrusting voor wie hogere toppen wil scheren.

De Jeep® Gladiator Rubicon is een van de manieren waarop Jeep® Performance Parts de capaciteiten en veelzijdigheid van de pick-up kan vergroten. In de laadbak gemonteerde Mopar-crossrails scheppen samen met de bagagemand bijkomende opbergruimte voor bergbeklimmingsuitrusting, zoals touwen, karabijnhaken, helmen en schoenen. Een uniek Mopar/Decked-laadbakopbergsysteem biedt een bijkomende vergrendelbare opbergruimte in de vorm van twee laden, terwijl erboven in de laadbak opbergruimte vrij blijft.

Een koudeluchtinlaat en een ‘cat-back’-uitlaatsysteem geven het vermogen en het koppel van het voertuig een boost. Het interieur is getooid met zetels in Katzkin-leder met het in Tungsten geborduurde Jeep® -logo. Andere Mopar-accessoires zijn onder meer handgrepen met het Jeep® -logo, MOLLE-tassen (MOdular Lightweight Load-carrying Equipment) voor bijkomende opslag en weerbestendige vloermatten met een uniek 'plugsysteem' voor de afvoer van water en afval.

EASTER JEEP® SAFARI

De Easter Jeep® Safari bestaat uit terreintrajecten, meestal dagtochten, die vertrekken vanuit Moab, Utah, tijdens het negen dagen durende evenement. De Jeep® Safari werd in 1967 door de Moab Chamber of Commerce in het leven geroepen als een eendagsevenement. Naarmate het aantal deelnemers groeide, breidde de Safari in de loop der jaren uit tot het huidige negendaagse evenement. 'Big Saturday' is het hoogtepunt van het evenement, op paaszaterdag.

JEEP®-NIEUWSBRIEF

Schrijf u in en ontvang meer informatie over de volgende evenementen van Jeep®.

RESERVEER EEN TESTRIT

Probeer hem uit bij uw Jeep®-verdeler

JEEP®-PARTNERSHIPS

Jeep® is de trotse sponsor & partner van verschillende teams en organisaties.