Na zijn wereldpremière op het autosalon van Genève in maart van dit jaar en zijn internationale wegdebuut op het autosalon in het Turijnse Parco del Valentino in juni, doet de nieuwe Jeep® Renegade Plug-in Hybrid (PHEV) ook Parijs aan, waar hij zal worden tentoongesteld in de exclusieve Jeep®-showroom op de Champs-Elysées.Daar is het nieuwe model nog tot 25 september te zien als publiekstrekker in de Playground-expo, die gewijd is aan Jeeps affiniteit met sport en zijn partnerschappen met WSL (World Surf League), LNB (Ligue Nationale de Basket) en Jeep®ELITE. De Renegade PHEV, die wordt tentoongesteld in de Trailhawk-versie, heeft een uitrusting die de sterke persoonlijkheid van het model benadrukt en tegelijk milieu- en stadsvriendelijk is, dankzij een zuiver elektrisch – en dus emissievrij – rijbereik van ongeveer 50 kilometer. Daartoe combineert de Renegade een 1.3 GSE-turbobenzinemotor met een elektromotor tussen de achterwielen, aangedreven door een reeks batterijen, die zowel tijdens het rijden als aan een extern stopcontact kunnen worden opgeladen. Dat stopcontact kan een klassiek huishoudstopcontact zijn, maar ook een efficiënte Wallbox of een openbaar laadpunt. De laadtijden variëren van anderhalf uur tot ongeveer drie uur naargelang de stroombron. De combinatie van een verbrandingsmotor en een elektromotor vertaalt zich in uitstekende prestaties en een maximaal rijplezier: de sprint van 0 tot 100 km/u wordt afgelegd in ongeveer zeven seconden, de CO2-uitstoot ligt lager dan 50 g/km (NEDC2) en de elektrische topsnelheid bedraagt 130 km/u. Het systeemvermogen varieert van 190 tot 240 pk, naargelang het uitrustingsniveau.

Maar nog belangrijker is dat de al legendarische Jeep® Renegade door de nieuwe hybridetechnologie nog straffere terreincapaciteiten kan voorleggen, dankzij het hogere koppel van de twee vermogensbronnen. En met de nieuwe elektrische vierwielaandrijving (eAWD) wordt de achteras niet aangedreven door een aandrijfas, maar door een specifieke elektromotor. Zo kunnen de twee assen van elkaar worden gescheiden om het koppel onafhankelijk te regelen. Dat is doeltreffender dan een mechanisch systeem. De Jeep® Renegade PHEV beschikt bovendien over een uniek interieur en dashboard, alsook een Uconnect-systeem met 8,4”-hogeresolutiescherm met specifieke pagina’s om de dagelijkse werking van het hybridesysteem te beheren. De Selec-Terrain behoudt zijn locatie voor de versnellingspook, terwijl de Hybrid-keuzeschakelaar er vlak naast komt te staan. Die laatste biedt de bestuurder de keuze tussen de volgende rijmodi:

 

  • Hybrid: de modus die het vermogen optimaliseert om het brandstofverbruik te minimaliseren. De verbrandingsmotor en elektromotor werken samen op basis van het wegtype en recupereren energie tijdens het remmen.
  • eSave: de verbrandingsmotor kan het batterijniveau behouden of de batterij bijladen tijdens het rijden (inschakelbare optie).
  • Electric: volledig elektrische modus met een zuiver elektrisch rijbereik van ongeveer 50 kilometer.


Het nieuwe, 7” grote tft-kleurenscherm geeft nieuwe informatie weer in het gezichtsveld van de bestuurder: het batterijniveau, het rijbereik in de elektrische, thermische en gecombineerde modus, het vermogenspercentage en het herlaadniveau. Het Uconnect-systeem met 8,4”-kleurenscherm omvat nieuwe tabbladen zoals de vermogensstroom, de rijgeschiedenis, de laadtijden, eSave en de verschillende laadinstellingen.

Jeep® is altijd al een pionier geweest op het gebied van nieuwe segmenten en nieuwe technologieën en maakt zich op om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen in zijn tachtigjarige geschiedenis, door nieuwe modellen met een oplaadbare hybrideaandrijving aan te bieden. De Renegade geeft het startsein voor het elektrificeringsproces van Jeep® in de EMEA-regio. De nieuwe Renegade PHEV geeft de merkwaarden vrijheid, avontuur, authenticiteit en passie nog een extra dimensie.

JEEP®-NIEUWSBRIEF

Schrijf u in en ontvang meer informatie over de volgende evenementen van Jeep®.

RESERVEER EEN TESTRIT

Probeer hem uit bij uw Jeep®-verdeler

JEEP®-PARTNERSHIPS

Jeep® is de trotse sponsor & partner van verschillende teams en organisaties.