De nieuwe generatie van de iconische Jeep® Wrangler (JL) werd door de deskundige lezers en journalisten van het gespecialiseerde Franse 4x4 Magazine uitgeroepen tot ‘4x4 van het Jaar 2019’.

De Wrangler is al het zesde Jeep®-model dat de titel van ‘4x4 van het Jaar’ in de wacht sleept sinds de 4x4 Magazine Awards 34 jaar geleden in het leven werden geroepen.

Sinds 1985 hebben lezers en deskundigen van 4x4 Magazine – een van de meest gerenommeerde gespecialiseerde 4x4-tijdschriften in Frankrijk – elk jaar een groot aantal vierwielaangedreven modellen van constructeurs uit de hele wereld getest. De jury beoordeelt de auto’s niet alleen op hun weggedrag, maar werkt er ook een slopend terreinparcours mee af alvorens haar verdict te geven en de winnaar uit te roepen tot 4x4 van het Jaar.

Voor de nieuwe Wrangler werden al verscheidene andere Jeep®-modellen bedacht met deze prestigieuze onderscheiding, waaronder de Jeep® Cherokee XJ (1986), de Jeep® Cherokee XJ met 4.0 benzinemotor (1989), de Jeep® Grand Cherokee ZJ (1994), de Jeep® Wrangler JK (2008) en de Jeep® Renegade (2015).

De onderscheiding erkent het aanzienlijke werk dat de Jeep®-ingenieurs hebben geleverd om ervoor te zorgen dat de nieuwe Wrangler zijn ongeëvenaarde terreincapaciteiten behield en tegelijk aan alle wettelijke voorschriften en alle mobiliteitsverwachtingen van klanten voldoet. Moderner, comfortabeler, beter uitgerust en nog steeds iconisch: de Wrangler blijft de absolute referentie wat betreft terreincapaciteiten.
De nieuwe Jeep® Wrangler, die in de herfst van vorig jaar in heel Europa werd geïntroduceerd, voelt zich even goed in zijn sas op de weg als buiten de platgetreden paden. Hij verenigt de legendarische terreincapaciteiten van Jeep® met een superieur comfort op de weg, een authentieke stijl en hypergeavanceerde technologieën.

Dat vertaalt zich in de meest capabele Wrangler ooit, dankzij een ongeëvenaarde technische uitrusting, die naargelang het uitrustingsniveau twee geavanceerde en gebruiksvriendelijke 4x4-systemen omvat (Command-Trac en Rock-Trac), evenals de elektrische voor- en achterasvergrendeling Tru-Lock, 32”-modderbanden van BF Goodrich, onovertroffen oprij-, afrij- en overschrijdingshoeken, specifieke beschermplaten en rotsrails voor extreem terreinwerk, en een elektronisch uitschakelbare stabilisatorstang vooraan.

Bovendien werd het motorengamma van de Wrangler uitgebreid met een nagelnieuwe 2.2 turbodieselmotor, met 200 pk en een 2.0 benzinemotor met 270 pk. Beide nieuwe krachtbronnen worden gekoppeld aan een achttrapsautomaat, een primeur voor dit model. Die achttrapsautomaat verzekert een responsieve rijervaring: zowel tijdens de dagelijkse pendelritten als op extreme rotspaden genieten klanten een soepele en lineaire vermogensontplooiing en een laag verbruik.
De titel van ‘4x4 van het Jaar 2019’ van 4x4 Magazine is de zoveelste in een lange reeks van internationale onderscheidingen die de nieuwste generatie van de Jeep® Wrangler al in ontvangst mocht nemen. Zo won hij in Europa in de eerste vier maanden van dit jaar de speciale Off-Road Award van de ‘4x4 of the Year’-verkiezing van het Britse 4×4 Magazine, de titel van ‘Legend Car’ in de The Best of Moto 2018 Awards van het gespecialiseerde Poolse portaal www.moto.pl, de titel van ‘2018 Automotive Première’ in de 2018 Awards van Auto Leader, georganiseerd door de toonaangevende Poolse automagazines Motor en Auto Moto, de titel van ‘Car for a Big Trip for Two’ van de uitgevers van het belangrijke Poolse portaal Wirtualna Polska en de titel ‘2018 Best News’ in de categorie luxecross-overs en SUV’s van de ‘Grand Prix Awards’ van het Russische magazine Za Rulyom.

JEEP®-NIEUWSBRIEF

Schrijf u in en ontvang meer informatie over de volgende evenementen van Jeep®.

RESERVEER EEN TESTRIT

Probeer hem uit bij uw Jeep®-verdeler

JEEP®-PARTNERSHIPS

Jeep® is de trotse sponsor & partner van verschillende teams en organisaties.