Wat zijn hybridewagens en waarom ervoor kiezen?

Een hybridewagen is één van de beste manieren om voordeel te halen uit de combinatie van een verbrandingsmotor en een elektrische motor.

De hybride SUV biedt de flexibiliteit van een verbrandingsmotor en is geschikt voor lange afstanden waardoor de batterij niet moet worden herladen aan een externe bron. Anderzijds kan de hybridewagen ook in ‘full electric’ modus rijden voor dagelijkse of kortere ritten, waarbij de CO2-uitstoot tot nul wordt herleid.

De combinatie van een verbrandingsmotor en een elektrische motor stelt de wagen ook in staat om een hoger koppel en betere prestaties te leveren dan traditionele motoren met een grote cilinderinhoud.

Riduci i tempi di ricarica. La nuova easyWallbox.

Hybridewagens,
technologie en verschillen

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, heeft een hybridewagen geen hybridemotor. Hybridewagens kunnen in werkelijkheid rekenen op twee motoren die naadloos samenwerken, maar wel steeds twee aparte en autonome motoren blijven. Maar om te begrijpen tot wat een hybridemotor precies in staat is, moeten we een onderscheid maken tussen de verschillende types van hybridewagens en hun specifieke technologieën en verschillen duidelijk maken.

Samengevat: het verschil tussen een hybridewagen met half-hybridetechnologie en een hybridewagen met plug-in technologie is dat de tweede vaker wordt opgeladen aan een externe stekker en niet afhankelijk is van de verbrandingsmotor, wat wel het geval is bij de half-hybridewagen.

De voordelen van een hybride SUV

De voordelen van een keuze voor een hybridewagen zijn duidelijk.

Hybridewagens zijn een gestaag groeiende trend in heel Europa, dankzij zowel lokale voordelen als nationale aankoopstimuli (bv. premies).
Er zijn twee soorten van economische en financiële voordelen. Ze zijn verschillend maar wel complementair.

De voordelen van een aankoop van een hybridewagen verschillen van land tot land. Enkele voorbeelden:

  • U kan aankoopstimuli van de overheid genieten voor de aankoop van uw hybride SUV
  • U kan aankoopstimuli van regionale en lokale overheden genieten, die u kan combineren met die van de federale overheid
  • U kan voordelen genieten bij de aankoop en installatie van de oplaadinfrastructuur.

Een hybridewagen biedt ook voordelen op het vlak van beheer en onderhoud. Ook hier zijn er verschillen per regio, maar in het algemeen gaat het om:

  • Vrijstelling van autobelasting;
  • Verlaagde parkingkosten;
  • Gratis toegang tot zones met verkeersbeperking;
  • Mogelijkheid om te rijden tijdens periodes van verkeersbeperking;
  • En vooral, verlaagde oplaad- en verbruikskosten.

En dit alles zonder dat uw hybride SUV zal inboeten op vlak van prestaties. Integendeel, de nieuwe hybride 4x4 architectuur levert een bijzonder opwindende rijervaring.

Hoe een hybridewagen herladen

Een van de meest gestelde vragen over een hybridewagen is hoe deze moet worden opgeladen. Wanneer we het over het opladen van een hybride SUV hebben, moeten we specifieker zijn en over een plug-in hybride spreken. Want met deze technologie kan u makkelijk en op veel manieren herladen, zowel thuis als in publieke oplaadpunten.

Om thuis op te laden bestaat er een heel ecosysteem van oplossingen die tegemoet komen aan de noden van elke eigenaar, hoe verschillend die ook mogen zijn.

1.Met de standaard meegeleverde kabel kan u uw wagen rechtstreeks aan een elektriciteitsstekker koppelen.

2.De easyWallbox is een intuïtief en makkelijk te installeren thuis-oplaadpunt waarmee u de oplaadtijd inkort en optimaal gebruikmaakt van korte, snelle oplaadbeurten. U moet wel eerst uw elektriciteitscontract aanpassen.

3.De Juice Box® connected Wallbox is de geconnecteerde wallbox waarmee u vanop afstand uw oplaadbeurten kan monitoren en beheren.

Opladen in een publiek of semipubliek oplaadstation gebeurt via de Mode 3-kabel die compatibel is met de meeste Europese connectoren.

Ontdek alles over de verschillende manier om een Jeep® te herladen.

4xe HUB

Met de introductie van zijn elektrisch gamma biedt Jeep® een afdoend antwoord op de nieuwe mobiliteitsuitdagingen. Zo kwam de nieuwe wereld van de Jeep® hybridewagens tot stand.

De nieuwe Jeep® 4xe Plug-in hybrides zijn geavanceerde mobiliteitsoplossingen die betere prestaties en rijervaringen bieden en tegelijk de operationele kosten en de uitstoot verlagen in vergelijking met wagens met een verbrandingsmotor. Zo bieden wij u de beste hybride SUV’s aan: die van Jeep®.

Renegade 4xe

JEEP® RENEGADE 4XE

Compass 4xe

JEEP® COMPASS 4XE

wrangler-4xe

JEEP® WRANGLER 4XE

grand-cherokee-4xe

JEEP® GRAND CHEROKEE 4XE

JEEP® NEWSLETTER

Schrijf u in om op de hoogte te blijven van de evenementen van Jeep®

// START TREASURE DATA SCRIPT // END TREASURE DATA SCRIPT