DE NIEUWE MOBILITEIT VOLGENS JEEP®

De 4xe Plug-in Hybrid-technologie is een antwoord op de hedendaagse mobiliteitsuitdagingen. Ze focust op twee motoren, een elektrische en een benzinemotor, die de legendarische Jeep®-prestaties de hoogte injagen.

DE EVOLUTIE VAN DE JEEP®-PRESTATIES

Efficiëntie en prestaties: de nieuwe 4xe Plug-in Hybrid-technologie verbetert elk aspect van mobiliteit. De nieuwe Jeep® Compass 4xe Plug-in Hybride is uitgerust met de meest efficiënte hybride motorconfiguratie zonder ook maar één greintje van de de iconische Jeep®-prestaties prijs te geven.

STILTE! HIER IS DE COMPASS!

De nieuwe Jeep® Compass 4xe Plug-in Hybride kan tot 240 pk leveren met gecombineerd vermogen en accelereren van 0-100 km/u in 7,3 seconden*. Gebruikt u alleen de elektromotor dan kunt u tot 50 km rijden op een volle batterij, zonder enige uitstoot en volledig geruisloos. 

SILENCE, COMPASS HAS ARRIVED

LEVE DE VRIJE KEUZE!

Met de Jeep® Compass 4xe Plug-in Hybride kunt u kiezen uit drie verschillende motorisaties. Zo kunt u precies kiezen wat u nodig hebt.

190 PK
240 PK
190 CV
Verbrandingsmotor
1.3L 4-cilinder 130 PK turbobenzinemotor AT6 4x4
De 1,3-liter turbobenzinemotor is verkrijgbaar in twee vermogensversies (130 pk of 180 pk). Hij levert verbeterde prestaties, zorgt voor minder geluid en een lager brandstofverbruik in vergelijking met de vorige generatie.
ELEKTROMOTOR
60 PK elektromotor
De ‘Electric’ modus biedt een complete nieuwe rijervaring. Nieuw én milieuvriendelijk, vermits de impact tot nul herleid wordt wat betreft de CO2-uitstoot, met een bereik van 50 km in complete stilte.
240 CV
Motore termico
11.3L 4-cilinder 180 PK turbobenzinemotor AT6 4x4
De 1,3-liter turbobenzinemotor is verkrijgbaar in twee vermogensversies (130 pk of 180 pk). Hij levert verbeterde prestaties, zorgt voor minder geluid en een lager brandstofverbruik in vergelijking met de vorige generatie.
ELEKTROMOTOR
60 PK elektromotor
60 PK
De ‘Electric’ modus biedt een complete nieuwe rijervaring. Nieuw én milieuvriendelijk, vermits de impact tot nul herleid wordt wat betreft de CO2-uitstoot, met een bereik van 50 km in complete stilte.
190PK
240PK
Technische details
Aantal cilinders
4 cilinders
4 cilinders
Vermogen (kW @tpm)
95.6 (130) @ 5.500/ 45 (60) @ 4.000
132.4 (180) @ 5.750 / 45 (60) @ 4.000
Max. koppel (kW @ tpm)
270 @ 1.850/250
270 @ 1.850/250
Transmissie
Versnellingsbak
6-traps automaat
6-traps automaat
Prestaties
Acceleratie 0-100 km/u(s)
7.9
7.3
Topsnelheid (km/u)
183
200
Verbruik
Brandstof (l/100km)
2.0
2.1
CO 2 uitstoot (g/km)
46
45

PROBEER DE 4X2 VERSIE

De nieuwe Jeep® Compass is verkrijgbaar met drie verschillende aandrijvingen: de 130 of 150 pk sterke 1.3L T4-benzinemotoren, of de 130 1.6 pk Multijet II-dieselmotor.

ONTDEK MEER

6-TRAPS AUTOMAAT

De prestaties van de Jeep® Compass 4xe Plug-in Hybride staan voor kracht, maar ook voor gebruiksgemak, dankzij het comfort van de automatische zesversnellingsbak. Dit nieuwe transmissiesysteem zorgt voor meer reactievermogen en snellere acceleratie. De rijervaring is vloeiender en is perfect voor ritten in de stad en een must op routes buiten de stad.

6-SPEED AUTOMATIC TRANSMISSION
HYBRID MODE SELECTOR

HYBRIDE MODUS SELECTOR

Met de nieuwe Jeep® Compass 4xe Plug-in Hybride kunt u kiezen uit drie verschillende rijmodi: ‘hybrid’ die beide motoren gebruikt, ‘electric’ die alleen de elektromotor gebruikt en de CO2-uitstoot tot nul reduceert, en ‘E-save’ die de batterijlading op peil houdt en de effectiviteit van de autonome laadsystemen verhoogt.

SELEC-TERRAIN®

SELEC-TERRAIN®

De beste manier om elk terrein te trotseren! De compleet nieuwe Jeep® Compass 4xe Plug-in Hybride is voorzien van het Selec-Terrain®-tractiecontrolesysteem waarmee u kunt kiezen uit vier dynamische rijmodi: Auto, Snow, Sand/Mud en Sport. Het Trailhawk®-pakket, exclusief beschikbaar voor de 4xe Plug-in Hybride, voegt nog een vijfde modus toe: Rock, perfect voor de meest extreme terreinen.

TREKVERMOGEN

De nieuwe Jeep® Compass 4xe Plug-in Hybride biedt een uitstekende sleepcapaciteit*, ideaal voor wie er een avontuurlijke levensstijl op nahoudt. Met de sleepkracht kunt u makkelijk uw caravan of aanhangen voor een kleine boot, motor of sneeuwscooter vervoeren. 

*Slepen is niet compatibel met automatische achterklep.

Motore 1.3 L Turbo benzina 4 cilindri AT6 4x4 Low da 130 Cv
1.3L 4-cilinder 130 PK Turbobenzinemotor AT6 4x4 Low
1250
1.3L 4-cylinder 180 HP Turbocharged Petrol engine
1.3L 4-cilinder 180 PK Turbobenzinemotor AT6 4x4
1250

FAQ

4xe-technologie

Welke soorten elektrische- en hybride-aandrijvingen zijn er?

ICE Internal Combustion Engine (inwendige verbrandingsmotor): de traditionele op thermische energie gebaseerde motor waarin de verbranding van fossiele brandstof (benzine, diesel, LPG, etc.) wordt geactiveerd door menging met een oxidatiemiddel (gewoonlijk zuurstof). Dit gebeurt in een verbrandingskamer die een integraal onderdeel is van het bewegingsmechanisme van de motor.
MHEV Mild Hybrid Electric Vehicle (mild hybridevoertuig) is een voertuig waarin een inwendige verbrandingsmotor wordt toegepast in combinatie met een elektromotor. De accu wordt opgeladen door de verbrandingsmotor en door regeneratief remmen. Het is niet mogelijk om volledig elektrisch te rijden.
HEV Hybrid Electric Vehicle (hybridevoertuig) is een voertuig waarin een inwendige verbrandingsmotor wordt toegepast in combinatie met een elektromotor. De accu wordt opgeladen door de verbrandingsmotor en door regeneratief remmen. De elektromotor en accu zijn groter dan bij een MHEV, waardoor het voertuig in staat is om korte ritten volledig elektrisch te rijden.
PHEV Plug-in Hybrid Electric Vehicle (plug-in hybridevoertuig): een voertuig waarin een inwendige verbrandingsmotor wordt toegepast in combinatie met een elektromotor. De accu wordt opgeladen via een laadkabel vanuit een externe bron en door regeneratief remmen. Als de accu bijna leeg is, grijpt de verbrandingsmotor automatisch in om het systeem tijdens het rijden op te laden. De accu en elektromotor hebben voldoende capaciteit om langere afstanden volledig elektrisch te rijden.
BEV Battery Electric Vehicle (elektrisch accuvoertuig): een voertuig waarbij de aandrijving uitsluitend wordt verzorgd door een elektromotor. Het rijden gebeurt volledig elektrisch en de accu wordt opgeladen vanuit een externe bron en door regeneratief remmen.
REEV Range Extended Electric Vehicle (elektrisch accuvoertuig met range extender): een voertuig dat in aanvulling op de elektromotor is uitgerust met een kleine benzinemotor die als generator werkt om de accu op te laden en zo het bereik vergroot als de accu leeg raakt.

Welke soort elektrische auto’s zijn de Jeep® 4xe voertuigen?

De Jeep® 4xe voertuigen zijn plug-in hybride 4x4-voertuigen, voorzien van een benzinemotor die de voorwielen aandrijft en een elektromotor die de achterwielen aandrijft en de rijeigenschappen in het terrein verbetert. Beide motoren werken samen en worden automatisch aangestuurd door het aandrijfmanagementsysteem van de auto. De elektromotor wordt gevoed door een 11,4 kWh-accu. Deze kan tijdens het rijden door regeneratief remmen worden opgeladen en bij stilstand vanuit een externe stroombron. Met volledig geladen accu kan de auto zo'n 50 km volledig elektrisch rijden. Als de accu bijna leeg is, grijpt de benzinemotor automatisch in door het systeem tijdens het rijden op te laden. Dit garandeert een constante beschikbaarheid van de 4xe-aandrijving.

Waarom heeft Jeep® gekozen voor het plug-in hybridesysteem?

Een plug-in hybride combineert de sterke punten van een inwendige verbrandingsmotor met die van een elektromotor. Daarnaast garandeert een plug-in hybride een optimale balans tussen elektrische actieradius, oplaadtijd, brandstofverbruik, rijeigenschappen en prestaties.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een plug-in hybridevoertuig?

Plug-in hybride-auto’s hebben veel voordelen gemeen met elektrische voertuigen, zoals lage bedrijfskosten, weinig rijgeluiden en emissievrij rijden (in de elektrische modus). Daarnaast bieden ze de flexibiliteit van een conventionele verbrandingsmotor op langere ritten, zonder noodzaak om de accu vanuit een externe bron op te laden. Door de combinatie van de verbrandingsmotor en de elektromotor kan het voertuig bovendien een hoger koppel en betere prestaties leveren dan bij toepassing van conventionele motoren met een grotere cilinderinhoud.
'Jeep® 4xe' vormt een geavanceerde oplossing die de veiligheid, de prestaties en het rijplezier verhoogt door een aanzienlijke verlaging van de bedrijfskosten en de emissies, in combinatie met een groot elektrisch rijbereik.

Welke specifieke technologie wordt in de nieuwe Jeep® Renegade en Compass 4xe-modellen toegepast die de conventionele Jeep®-modellen niet hebben?

De nieuwe Jeep® 4xe-modellen laten de bestuurder kiezen uit verschillende rijprogramma’s: Electric, Hybrid en e-Save. Deze laatste modus spaart het laadniveau van de accu om voldoende stroom over te houden om later volledig elektrisch te kunnen rijden. Daarnaast komen er nieuwe e-functies beschikbaar, zoals eco-coaching en 'pre-conditioning', waarbij - via een mobiele telefoon of met de timer in het speciale infotainmentscherm - het interieur voor vertrek kan worden voorverwarmd of voorgekoeld terwijl de auto nog op de oplader is aangesloten. Verder onderscheiden de 4xe-modellen zich met specifieke details als een aangepast infodisplay, speciale infotainmentschermen op het 8,4-inch touchscreen en de nieuwe Selec-Terrain®-modus 'Sport', die dankzij een snellere respons van het gaspedaal en directere besturing een sportieve rijstijl mogelijk maakt.

Wat bieden de nieuwe Jeep® 4xe-modellen op het gebied van connectiviteit?

De nieuwe Jeep® 4xe-modellen zijn uitgerust met de nieuwste connectiviteitssystemen. Ze bieden standaard toegang tot Uconnect™ Services*, een reeks innovatieve diensten op vlak van veiligheid, beveiliging en comfort. Via de speciale My Uconnect™-app kunt u bijvoorbeeld altijd en overal de status van uw auto controleren.

Gaat de toepassing van het 4xe-systeem ten koste van de bagageruimte?

Nee, de bagageruimte blijft net zo groot als bij de huidige Renegade- en Compass-modellen met alleen een verbrandingsmotor.

Is het nieuwe Jeep® 4xe-gamma Trail Rated?

Ja, de nieuwe Jeep® 4xe-voertuigen zijn de krachtigste 4x4 Plug-In Hybrid Jeep® SUV's op de markt. De elektrificatie verbetert bovendien hun legendarische vermogen, dankzij het hogere koppel dat de elektromotor levert en dankzij de ultra-precieze beheersbaarheid bij het vertrek en bij het rijden op veeleisende offroad-trails waar een lage crawl ratio vereist is.

LADEN

Hoe lang duurt het om de accu volledig op te laden?

De oplaadtijd varieert van 1,6 uur bij gebruik van een snellader (highpower thuislader of openbaar laadstation) tot meer dan 3 uur bij gebruik van een thuislaadpunt op de maximum oplaadcapaciteit.

Kan het systeem via snelladen worden opgeladen of heeft het alleen een standaard oplaadmodus?

Het oplaadsysteem maakt snelladen met een laadvermogen tot 7,2 kW mogelijk.

Is het mogelijk de oplaadtijden te programmeren?

Ja, dat kan. Met behulp het infotainmentsysteem van de auto of via de Jeep-app is het mogelijk een oplaadschema in te stellen. Voor thuis opladen kunt u op een speciale infotainmentpagina de gewenste oplaadtijd instellen (bijvoorbeeld ‘s nachts) en de stroomsterkte van het oplaadprogramma kiezen.

Wat gebeurt er als de accu onderweg leeg raakt?

Bij het leegraken van de accu wordt automatisch de verbrandingsmotor ingeschakeld zodat u door kunt blijven rijden. Het systeem is zodanig ontworpen dat altijd een minimum laadniveau behouden blijft.

Wat gebeurt er als ik vergeet de accu op te laden?

De inwendige verbrandingsmotor zorgt voor het bijladen van de accu terwijl de auto rijdt. Hierdoor bent u altijd verzekerd van voldoende stroom voor veilige 4x4-prestaties.

Is de buitentemperatuur van invloed op de accu-capaciteit?

De accu’s zijn ontworpen om het hele jaar door goed te functioneren bij gematigde temperaturen. Langdurige blootstelling van de auto aan zeer hoge temperaturen kan de actieradius verkleinen, omdat energie nodig is om de accu te koelen. Ook bij zeer lage buitentemperaturen moet u rekening houden met een geringer rijbereik, omdat energie nodig is om de accu te verwarmen. De accu’s zijn geschikt voor temperaturen tot -40 °C.

Op welke manieren kunnen de Jeep® 4xe-modellen worden opgeladen?

Tijdens het rijden wordt de accu automatisch opgeladen door de benzinemotor en door regeneratief remmen, bij stilstand kan de accu worden opgeladen door aansluiting van de auto op een externe stroombron.

Hoe worden de accu's tijdens het rijden bijgeladen?

Het bijladen van de accu's tijdens het rijden vindt plaats door:
1- Regeneratief remmen: elektrische auto’s maken voor het opladen gebruik van regeneratief remmen. Daarbij wordt kinetische energie omgezet in elektrische energie en deze wordt gebruikt om de accu op te laden, in plaats van de energie als thermische energie te verspillen zoals bij conventionele auto’s met uitsluitend een inwendige verbrandingsmotor gebeurt.
Elektromotoren verbruiken energie voor aandrijving van de auto. Wanneer geen aandrijving nodig is (bijvoorbeeld tijdens het afremmen), kan de remkracht worden gebruikt om de motorwerking om te keren en elektriciteit op te wekken, waarbij de opgewekte stroom naar de accu wordt teruggevoerd. Dit proces wordt regeneratief remmen genoemd. Dankzij deze bij het afremmen geregenereerde stroom kan de actieradius van een elektrische auto tot meer dan 10% worden vergroot.
2- e-Save-modus: door deze rijmodus te kiezen met de hybride-selector, houdt het systeem de accu op een bepaald laadniveau of wordt de accu opgeladen tot een ingestelde drempelwaarde.

Hoe gaat het opladen van de Renegade en Compass 4xe via een extern stopcontact in z'n werk?

Alle Jeep® 4xe SUV-modellen zijn uitgerust met een thuislaadkabel die kan worden aangesloten op de Type 2-aansluiting (Mennekes) van de auto. Dit betekent dat u uw Jeep® 4xe in uw garage of voor uw huis kunt opladen, mits daar een stopcontact aanwezig is. Om sneller te kunnen opladen, kunt u een wandlader voor thuisgebruik laten installeren. Met deze zogeheten Easy WallboxTM kan de accu aanzienlijk sneller worden opgeladen dan via een conventioneel stopcontact.

Wat heb ik nodig voor het opladen?

•Standaard: een thuislaadkabel. Alle Jeep® 4xe-modellen zijn standaard uitgerust met een thuislaadkabel die op elk gewoon stopcontact kan worden aangesloten.
•Tevens standaard: een snellaadkabel. Met deze zogeheten Type 2-laadkabel (Mennekes) kunt u de accu van uw Jeep® 4xe vanaf een openbaar laadpunt opladen.
•Optioneel, maar reeds inbegrepen in het ‘e-Features’-pakket van de 4xe First Edition-versies: een Easy WallboxTM-thuislader op wisselstroom en een Type 2-laadkabel (Mennekes) voor snelladen aan een openbaar laadpunt.

Moet ik de elektrische installatie in mijn huis laten aanpassen?

Alle Renegade en Compass 4xe-modellen zullen standaard worden geleverd met een laadkabel die rechtstreeks op een gewoon stopcontact kan worden aangesloten. Aanpassingen aan de elektrische installatie zijn in principe niet nodig. Voor sneller en veiliger opladen kunt u echter beter door gekwalificeerde elektricien het thuislaadpunt op een aparte groep laten aansluiten en of een speciaal laadstopcontact of Easy WallboxTM laten installeren.

Wat betekent kWh?

kWh staat voor kilowattuur, een maat voor de hoeveelheid energie die in een accu kan worden opgeslagen. Een auto met een krachtiger accu, die meer kWh bevat, heeft een grotere actieradius en/of levert betere prestaties dan een auto met een minder krachtige accu. De werkelijke actieradius is daarnaast afhankelijk van de rijstijl en de weersomstandigheden.

Kunnen elektrische auto’s worden opgeladen als het regent?

Bij normaal gebruik is de veiligheid van het laadproces absoluut gegarandeerd, ook als het regent. Gebruikers lopen geen enkel risico op een elektrische schok.

// START TREASURE DATA SCRIPT // END TREASURE DATA SCRIPT