4xe PLUG-IN HYBRIDE
100% HYBRIDE. 100% JEEP®.
Jeep® vindt de vierwielaandrijving opnieuw uit door zijn vertrouwde 4x4 vermogen te combineren met een krachtige elektrische motor. Brandstofverbruik en uitstoot verlagen en veiligheid, prestaties en bereik gaan omhoog. Want de 4xe is eerst en vooral de sleutel die u toegang verleent tot een nieuwe wereld van mobiliteitsoplossingen waar de manier waarop u de echte Jeep® ervaring beleeft, een versnelling hoger schakelt.
Makkelijk opladen.
De batterij van de nieuwe Jeep® 4xe Plug-in Hybride opladen is makkelijk, intuïtief en handig dankzij de vele beschikbare mogelijkheden om te herladen: tijdens het rijden, zoals de standaard hybridewagens, maar ook met een oplaadplug, thuis of op een publiek oplaadpunt.
Altijd snel én makkelijk!.
Makkelijk rijden.
De Jeep® 4xe herlaadt altijd zijn batterijen tijdens het rijden, met nieuwe functies zoals eCoasting en eBraking.
Bovendien herlaadt u de batterij met de nieuwe diensten en functies ook makkelijk op elk Europees herlaadpunt. Blijven rijden is nooit een probleem.
Makkelijk geconnecteerd.
De nieuwe Jeep® 4xe Plug-in Hybride is uitgerust met innovatieve technologie waarmee u geconnecteerd blijft, communiceert met uw wagen en altijd en overal oplaadbeurten kan plannen.

MAKKELIJK OPLADEN

Elke Jeep® 4xe Plug-In Hybride is in staat om zijn batterij automatisch op te laten tijdens het rijden. Bovendien kan u de Jeep® 4xe ook op meerdere manieren opladen via een plug: intuïtief, veelzijdig en bijzonder eenvoudig in elke situatie. De batterij herladen is altijd makkelijk en snel.

OPLAADKABEL

De nieuwe Jeep® 4xe Plug-In Hybride is standaard uitgerust met oplaadkabels waarmee u de batterij volledig kan opladen aan een gewoon stopcontact. De batterij van nul, volledig opladen duurt minder dan 4 uur.

EPROWALLBOX

De eProWallbox is een krachtig en betrouwbaar thuislaadpunt. Geïnstalleerd door een vakman is het de ideale oplossing om thuis snel op te laden. Kies de versie die het best past bij uw vereisten/behoeften/noden.

+ kWh beschikbaar
Pas uw energiecontract aan en gebruik tot 7.4 kWh om uw wagen in 1,5 uur op te laden.
Slimme technologie
Gebruik een smartphone of een ander slim toestel om uw batterij te monitoren en uw oplaadbeurt te plannen.
Financiering
EasyWallbox is beschikbaar bij elke financieringsoptie.

ALTIJD GECONNECTEERD

De technologie aan boord van de 4xe Plug-In Hybride omvat de nieuwste connectiviteitsoplossingen van de Uconnect Services. U kan zo communiceren met de wagen vanop afstand en eenvoudig en intuïtief het herladen beheren, met uw smartphone via de Jeep®-app*.

*Vanaf maart 2022 is de Uconnect-app de Jeep®-app geworden

BEHEER OP AFSTAND EN SLIMME NAVIGATIE

Interageer met uw Jeep® 4xe Plug-In Hybride vanop afstand. Monitor uw batterij, start een nieuwe oplaadbeurt met uw smartphone, en ontdek via de interactieve navigatie de dichtstbijgelegen beschikbare oplaadpunten, met alle details over aansluitingen, openingsuren en beschikbaarheden, samen met de interessepunten die u al had ingesteld.

eSolutions voor opladen

Handige oplossingen om uw Jeep® Plug-In Hybride thuis en onderweg onmiddellijk en vlot op te laden.
Charging Freedom: gebruik uw smartphone om uw Wallbox thuis en de oplaadpunten binnen ons netwerk te beheren.
Charging History: bekijk alle details van uw laadsessies en betalingen.
Charging Sessions: behoud ook vanop afstand de volledige controle en start of stop de sessie volgens uw behoefte.

DOWNLOAD DE APP

MEER TECHNOLOGIE DAN OOIT
De nieuwe Jeep® 4xe is uitegrust met een hybride plug-in systeem, dat bestaat uit een brandstofmotor die de voorwielen aandrijft, en een elektrische motor voor de achteras. De eleketrische motor wordt aangedreven door een 11.4 kW batterij die kan worden opgeladen tijdens het rijden via regeneratief remmen, of aan een stopcontact. In de volledig elektrische rijmodus is de batterij goed voor een bereik van 50 km, perfect voor in de stad.
DUURZAMER DAN OOIT
Door voort te bouwen op de kernpijlers van e-Mobility wordt duurzaamheid een integraal onderdeel van alle componenten, want veel materialen in de Jeep® 4xe-modellen zullen gerecycleerd of recycleerbaar zijn.
100%
De bodem van de Jeep® Renegade 4xe is volledig uit gerecycleerde kunststof gemaakt.
40%
De brandstoftank van de Jeep® Renegade 4xe bestaat voor 40 procent uit gerecycleerde materialen.

NIEUWE RIJ-INSTELLINGEN

Een rijmodus die, vooral in de stad, het verbruik én de uitstoot vermindert! Met de nieuwe hybrideselector kiest u de juiste modus makkelijk en snel en past u zich aan elke situatie aan. De hybridemodus beheert automatisch het vermogen van beide motoren. In elektrische modus, wordt de brandstofmotor uitgeschakeld en rijdt de wagen enkel op de elektrische motor, dus zonder enige uitstoot. De E-Save modus vrijwaart de energie van de batterij en laadt ze op terwijl u rijdt.

App Goe Live app

GO4xe Live App

Met de nieuwe GO4xe app kunt u uw rijgedrag analyseren, uw ritten registreren of simuleren, en het energieverbruik, de gebruikskosten en de uitstoot vergelijken met die van een nieuwe Jeep® 4xe Plug-in Hybride, voor hetzelfde traject.

Bereken uw besparing
Uw reisweg
Weekdag
Dagelijks gemiddelde
40
Herlaadbeurten per dag*
1
Rijdt u in de stad of ook buiten?
Stad Stad en buiten
Weekend
Uw kosten
Brandstofefficiëntie
6
Brandstof
1.60
Kosten 4XE GAMMA
Benzine
1.6
Elektriciteit
0.20
Uw besparing
Uw besparing kan oplopen tot
0
0totaal km
0
0
0 totaal km
0 totaal km
4xe factor
0% elektrisch
rijden

BETROUWBAAR VAN NATURE

Voor de nieuwe technologie aan boord van de 4xe Plug-In Hybride hebt u standaard garantie van 8 jaar op de batterij. Dat is de beste op de markt in deze categorie. U kan ze als optie zelfs met drie jaar verlengen.

8 jaar en 160.000 km standaard garantie op de batterij.

Tot 5 jaar garantie op de wagen.


UW DAGELIJKSE RITTEN MET DE OPLAADBARE HYBRIDEWAGEN
De nieuwe Jeep® 4xe SUV’s zullen zich uitzonderlijk flexibel tonen en zijn klaar om uw dagelijkse activiteiten te vereenvoudigen.
Bekijk dit voorbeeld!

De nieuwe Jeep® Renegade en Compass 4xe Plug-in Hybride | 100% hybride, 100% Jeep®.

De nieuwe Jeep® Renegade en Compass 4xe Plug-in Hybride. Geen CO2-uitstoot en tot 50 km bereik in elektrische modus.

JEEP® 4XE PLUG-IN HYBRIDE GAMMA

Stel de nieuwe technologie van de Jeep® 4xe Plug-In Hybride op de proef.

renegade-4xe

Jeep® Renegade 4xe

compass-4xe

Jeep® Compass 4xe

wrangler-4xe

Jeep® Wrangler 4xe

grand-cherokee-4xe

Jeep® Grand Cherokee 4xe

Brandstofverbruik Jeep® Plug-in hybride-gamma (l/100 km): 1,8-4.1; elektrisch energieverbruik (kWh/100km): 15,6 -32,7; CO2emissie (g/km): 41 -94.
Deze officiële homologatiewaarden zijn verkregen op basis van de WLTP-testmethode en dienen uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. De laatste update van de meetgegevens dateert van 17 mei 2022.

FAQ

4xe-technologie

Welke soorten elektrische- en hybride-aandrijvingen zijn er?

ICE Internal Combustion Engine (inwendige verbrandingsmotor): de traditionele op thermische energie gebaseerde motor waarin de verbranding van fossiele brandstof (benzine, diesel, LPG, etc.) wordt geactiveerd door menging met een oxidatiemiddel (gewoonlijk zuurstof). Dit gebeurt in een verbrandingskamer die een integraal onderdeel is van het bewegingsmechanisme van de motor.
MHEV Mild Hybrid Electric Vehicle (mild hybridevoertuig) is een voertuig waarin een inwendige verbrandingsmotor wordt toegepast in combinatie met een elektromotor. De accu wordt opgeladen door de verbrandingsmotor en door regeneratief remmen. Het is niet mogelijk om volledig elektrisch te rijden.
HEV Hybrid Electric Vehicle (hybridevoertuig) is een voertuig waarin een inwendige verbrandingsmotor wordt toegepast in combinatie met een elektromotor. De accu wordt opgeladen door de verbrandingsmotor en door regeneratief remmen. De elektromotor en accu zijn groter dan bij een MHEV, waardoor het voertuig in staat is om korte ritten volledig elektrisch te rijden.
PHEV Plug-in Hybrid Electric Vehicle (plug-in hybridevoertuig): een voertuig waarin een inwendige verbrandingsmotor wordt toegepast in combinatie met een elektromotor. De accu wordt opgeladen via een laadkabel vanuit een externe bron en door regeneratief remmen. Als de accu bijna leeg is, grijpt de verbrandingsmotor automatisch in om het systeem tijdens het rijden op te laden. De accu en elektromotor hebben voldoende capaciteit om langere afstanden volledig elektrisch te rijden.
BEV Battery Electric Vehicle (elektrisch accuvoertuig): een voertuig waarbij de aandrijving uitsluitend wordt verzorgd door een elektromotor. Het rijden gebeurt volledig elektrisch en de accu wordt opgeladen vanuit een externe bron en door regeneratief remmen.
REEV Range Extended Electric Vehicle (elektrisch accuvoertuig met range extender): een voertuig dat in aanvulling op de elektromotor is uitgerust met een kleine benzinemotor die als generator werkt om de accu op te laden en zo het bereik vergroot als de accu leeg raakt.

Welke soort elektrische auto’s zijn de Jeep® 4xe voertuigen?

De Jeep® 4xe voertuigen zijn plug-in hybride 4x4-voertuigen, voorzien van een benzinemotor die de voorwielen aandrijft en een elektromotor die de achterwielen aandrijft en de rijeigenschappen in het terrein verbetert. Beide motoren werken samen en worden automatisch aangestuurd door het aandrijfmanagementsysteem van de auto. De elektromotor wordt gevoed door een 11,4 kWh-accu. Deze kan tijdens het rijden door regeneratief remmen worden opgeladen en bij stilstand vanuit een externe stroombron. Met volledig geladen accu kan de auto zo'n 50 km volledig elektrisch rijden. Als de accu bijna leeg is, grijpt de benzinemotor automatisch in door het systeem tijdens het rijden op te laden. Dit garandeert een constante beschikbaarheid van de 4xe-aandrijving.

Waarom heeft Jeep® gekozen voor het plug-in hybridesysteem?

Een plug-in hybride combineert de sterke punten van een inwendige verbrandingsmotor met die van een elektromotor. Daarnaast garandeert een plug-in hybride een optimale balans tussen elektrische actieradius, oplaadtijd, brandstofverbruik, rijeigenschappen en prestaties.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een plug-in hybridevoertuig?

Plug-in hybride-auto’s hebben veel voordelen gemeen met elektrische voertuigen, zoals lage bedrijfskosten, weinig rijgeluiden en emissievrij rijden (in de elektrische modus). Daarnaast bieden ze de flexibiliteit van een conventionele verbrandingsmotor op langere ritten, zonder noodzaak om de accu vanuit een externe bron op te laden. Door de combinatie van de verbrandingsmotor en de elektromotor kan het voertuig bovendien een hoger koppel en betere prestaties leveren dan bij toepassing van conventionele motoren met een grotere cilinderinhoud.
'Jeep® 4xe' vormt een geavanceerde oplossing die de veiligheid, de prestaties en het rijplezier verhoogt door een aanzienlijke verlaging van de bedrijfskosten en de emissies, in combinatie met een groot elektrisch rijbereik.

Welke specifieke technologie wordt in de nieuwe Jeep® Renegade en Compass 4xe-modellen toegepast die de conventionele Jeep®-modellen niet hebben?

De nieuwe Jeep® 4xe-modellen laten de bestuurder kiezen uit verschillende rijprogramma’s: Electric, Hybrid en e-Save. Deze laatste modus spaart het laadniveau van de accu om voldoende stroom over te houden om later volledig elektrisch te kunnen rijden. Daarnaast komen er nieuwe e-functies beschikbaar, zoals eco-coaching en 'pre-conditioning', waarbij - via een mobiele telefoon of met de timer in het speciale infotainmentscherm - het interieur voor vertrek kan worden voorverwarmd of voorgekoeld terwijl de auto nog op de oplader is aangesloten. Verder onderscheiden de 4xe-modellen zich met specifieke details als een aangepast infodisplay, speciale infotainmentschermen op het 8,4-inch touchscreen en de nieuwe Selec-Terrain®-modus 'Sport', die dankzij een snellere respons van het gaspedaal en directere besturing een sportieve rijstijl mogelijk maakt.

Wat bieden de nieuwe Jeep® 4xe-modellen op het gebied van connectiviteit?

De nieuwe Jeep® 4xe-modellen zijn uitgerust met de nieuwste connectiviteitssystemen. Ze bieden standaard toegang tot Uconnect™ Services*, een reeks innovatieve diensten op vlak van veiligheid, beveiliging en comfort. Via de speciale My Uconnect™-app kunt u bijvoorbeeld altijd en overal de status van uw auto controleren.

Gaat de toepassing van het 4xe-systeem ten koste van de bagageruimte?

Nee, de bagageruimte blijft net zo groot als bij de huidige Renegade- en Compass-modellen met alleen een verbrandingsmotor.

Is het nieuwe Jeep® 4xe-gamma Trail Rated?

Ja, de nieuwe Jeep® 4xe-voertuigen zijn de krachtigste 4x4 Plug-In Hybrid Jeep® SUV's op de markt. De elektrificatie verbetert bovendien hun legendarische vermogen, dankzij het hogere koppel dat de elektromotor levert en dankzij de ultra-precieze beheersbaarheid bij het vertrek en bij het rijden op veeleisende offroad-trails waar een lage crawl ratio vereist is.

LADEN

Hoe lang duurt het om de accu volledig op te laden?

De oplaadtijd varieert van 1,6 uur bij gebruik van een snellader (highpower thuislader of openbaar laadstation) tot meer dan 3 uur bij gebruik van een thuislaadpunt op de maximum oplaadcapaciteit.

Kan het systeem via snelladen worden opgeladen of heeft het alleen een standaard oplaadmodus?

Het oplaadsysteem maakt snelladen met een laadvermogen tot 7,2 kW mogelijk.

Is het mogelijk de oplaadtijden te programmeren?

Ja, dat kan. Met behulp het infotainmentsysteem van de auto of via de Jeep-app is het mogelijk een oplaadschema in te stellen. Voor thuis opladen kunt u op een speciale infotainmentpagina de gewenste oplaadtijd instellen (bijvoorbeeld ‘s nachts) en de stroomsterkte van het oplaadprogramma kiezen.

Wat gebeurt er als de accu onderweg leeg raakt?

Bij het leegraken van de accu wordt automatisch de verbrandingsmotor ingeschakeld zodat u door kunt blijven rijden. Het systeem is zodanig ontworpen dat altijd een minimum laadniveau behouden blijft.

Wat gebeurt er als ik vergeet de accu op te laden?

De inwendige verbrandingsmotor zorgt voor het bijladen van de accu terwijl de auto rijdt. Hierdoor bent u altijd verzekerd van voldoende stroom voor veilige 4x4-prestaties.

Is de buitentemperatuur van invloed op de accu-capaciteit?

De accu’s zijn ontworpen om het hele jaar door goed te functioneren bij gematigde temperaturen. Langdurige blootstelling van de auto aan zeer hoge temperaturen kan de actieradius verkleinen, omdat energie nodig is om de accu te koelen. Ook bij zeer lage buitentemperaturen moet u rekening houden met een geringer rijbereik, omdat energie nodig is om de accu te verwarmen. De accu’s zijn geschikt voor temperaturen tot -40 °C.

Op welke manieren kunnen de Jeep® 4xe-modellen worden opgeladen?

Tijdens het rijden wordt de accu automatisch opgeladen door de benzinemotor en door regeneratief remmen, bij stilstand kan de accu worden opgeladen door aansluiting van de auto op een externe stroombron.

Hoe worden de accu's tijdens het rijden bijgeladen?

Het bijladen van de accu's tijdens het rijden vindt plaats door:
1- Regeneratief remmen: elektrische auto’s maken voor het opladen gebruik van regeneratief remmen. Daarbij wordt kinetische energie omgezet in elektrische energie en deze wordt gebruikt om de accu op te laden, in plaats van de energie als thermische energie te verspillen zoals bij conventionele auto’s met uitsluitend een inwendige verbrandingsmotor gebeurt.
Elektromotoren verbruiken energie voor aandrijving van de auto. Wanneer geen aandrijving nodig is (bijvoorbeeld tijdens het afremmen), kan de remkracht worden gebruikt om de motorwerking om te keren en elektriciteit op te wekken, waarbij de opgewekte stroom naar de accu wordt teruggevoerd. Dit proces wordt regeneratief remmen genoemd. Dankzij deze bij het afremmen geregenereerde stroom kan de actieradius van een elektrische auto tot meer dan 10% worden vergroot.
2- e-Save-modus: door deze rijmodus te kiezen met de hybride-selector, houdt het systeem de accu op een bepaald laadniveau of wordt de accu opgeladen tot een ingestelde drempelwaarde.

Hoe gaat het opladen van de Renegade en Compass 4xe via een extern stopcontact in z'n werk?

Alle Jeep® 4xe SUV-modellen zijn uitgerust met een thuislaadkabel die kan worden aangesloten op de Type 2-aansluiting (Mennekes) van de auto. Dit betekent dat u uw Jeep® 4xe in uw garage of voor uw huis kunt opladen, mits daar een stopcontact aanwezig is. Om sneller te kunnen opladen, kunt u een wandlader voor thuisgebruik laten installeren. Met deze zogeheten Easy WallboxTM kan de accu aanzienlijk sneller worden opgeladen dan via een conventioneel stopcontact.

Wat heb ik nodig voor het opladen?

•Standaard: een thuislaadkabel. Alle Jeep® 4xe-modellen zijn standaard uitgerust met een thuislaadkabel die op elk gewoon stopcontact kan worden aangesloten.
•Tevens standaard: een snellaadkabel. Met deze zogeheten Type 2-laadkabel (Mennekes) kunt u de accu van uw Jeep® 4xe vanaf een openbaar laadpunt opladen.
•Optioneel, maar reeds inbegrepen in het ‘e-Features’-pakket van de 4xe First Edition-versies: een Easy WallboxTM-thuislader op wisselstroom en een Type 2-laadkabel (Mennekes) voor snelladen aan een openbaar laadpunt.

Moet ik de elektrische installatie in mijn huis laten aanpassen?

Alle Renegade en Compass 4xe-modellen zullen standaard worden geleverd met een laadkabel die rechtstreeks op een gewoon stopcontact kan worden aangesloten. Aanpassingen aan de elektrische installatie zijn in principe niet nodig. Voor sneller en veiliger opladen kunt u echter beter door gekwalificeerde elektricien het thuislaadpunt op een aparte groep laten aansluiten en of een speciaal laadstopcontact of Easy WallboxTM laten installeren.

Wat betekent kWh?

kWh staat voor kilowattuur, een maat voor de hoeveelheid energie die in een accu kan worden opgeslagen. Een auto met een krachtiger accu, die meer kWh bevat, heeft een grotere actieradius en/of levert betere prestaties dan een auto met een minder krachtige accu. De werkelijke actieradius is daarnaast afhankelijk van de rijstijl en de weersomstandigheden.

Kunnen elektrische auto’s worden opgeladen als het regent?

Bij normaal gebruik is de veiligheid van het laadproces absoluut gegarandeerd, ook als het regent. Gebruikers lopen geen enkel risico op een elektrische schok.

// START TREASURE DATA SCRIPT // END TREASURE DATA SCRIPT