4xe PLUG-IN HYBRIDE
100% HYBRIDE. 100% JEEP®.
Jeep® vindt de vierwielaandrijving opnieuw uit door zijn vertrouwde 4x4 vermogen te combineren met een krachtige elektrische motor. Brandstofverbruik en uitstoot verlagen en veiligheid, prestaties en bereik gaan omhoog. Want de 4xe is eerst en vooral de sleutel die u toegang verleent tot een nieuwe wereld van mobiliteitsoplossingen waar de manier waarop u de echte Jeep® ervaring beleeft, een versnelling hoger schakelt.
Plug-in hybrid Jeep 4xe

KIES EN KOOP UW NIEUWE JEEP® ONLINE

In een paar eenvoudige stappen kunt u nu uw nieuwe Jeep® online kiezen én kopen en bij uw dealer ophalen.

KOOP ONLINE
Makkelijk opladen.
De batterij van de nieuwe Jeep® 4xe Plug-in Hybride opladen is makkelijk, intuïtief en handig dankzij de vele beschikbare mogelijkheden om te herladen: tijdens het rijden, zoals de standaard hybridewagens, maar ook met een oplaadplug, thuis of op een publiek oplaadpunt.
Altijd snel én makkelijk!.
Makkelijk rijden.
De Jeep® 4xe herlaadt altijd zijn batterijen tijdens het rijden, met nieuwe functies zoals eCoasting en eBraking.
Bovendien herlaadt u de batterij met de nieuwe diensten en functies ook makkelijk op elk Europees herlaadpunt. Blijven rijden is nooit een probleem.
Makkelijk geconnecteerd.
De nieuwe Jeep® 4xe Plug-in Hybride is uitgerust met innovatieve technologie waarmee u geconnecteerd blijft, communiceert met uw wagen en altijd en overal oplaadbeurten kan plannen.

MAKKELIJK OPLADEN

Elke Jeep® 4xe Plug-In Hybride is in staat om zijn batterij automatisch op te laten tijdens het rijden. Bovendien kan u de Jeep® 4xe ook op meerdere manieren opladen via een plug: intuïtief, veelzijdig en bijzonder eenvoudig in elke situatie. De batterij herladen is altijd makkelijk en snel.

OPLAADKABEL

De nieuwe Jeep® 4xe Plug-In Hybride is standaard uitgerust met oplaadkabels waarmee u de batterij volledig kan opladen aan een gewoon stopcontact. De batterij van nul, volledig opladen duurt minder dan 4 uur.

EASYWALLBOX

Sneller volledig opladen. Dat kan met de nieuwe easyWallbox (beschikbaar als optie), een intelligente en intuïtieve plug die u makkelijk thuis kan installeren zonder de hulp van een elektricien.
Via een eenvoudige aansluiting, weet easyWallbox hoeveel energie er wordt gebruikt in het huis en past hij de oplaadcapaciteit aan om een eventuele stroomonderbreking te vermijden. Hij registreert ook de vorige oplaadgegevens en benut ze om het oplaadproces te optimaliseren.

+ kWh beschikbaar
Pas uw energiecontract aan en gebruik tot 7.4 kWh om uw wagen in 1,5 uur op te laden.
Slimme technologie
Gebruik een smartphone of een ander slim toestel om uw batterij te monitoren en uw oplaadbeurt te plannen.
Financiering
EasyWallbox is beschikbaar bij elke financieringsoptie.

EEN OPLOSSING ACHTER ELKE BOCHT

Als u thuis niet kan opladen, beschikt u over een publieke oplaadkabel, geschikt voor alle Europese oplaadstations. Overal opladen was nooit makkelijker.

EV-kaart met boek-, betaal- en roamingmogelijkheden.

Rondreizen was nooit makkelijker. Dankzij de elektronische EV-kaart, kan u uw wagen opladen aan elk Europees oplaadpunt zonder wisselende kosten of vergoedingen. U betaalt elke keer dezelfde prijs.

Jeep® Mobile App

De Jeep®-app is gratis in elke app store. De app bundelt alle nieuwe functies van de 4xe wereld. Link de app aan het infotainmentsysteem van de wagen en u kan het volledige systeem personaliseren op uw maat.

ALTIJD GECONNECTEERD

De technologie aan boord van de 4xe Plug-In Hybride omvat de nieuwste connectiviteitsoplossingen van de Uconnect Services. U kan zo communiceren met de wagen vanop afstand en eenvoudig en intuïtief het herladen beheren, met uw smartphone via de Jeep®-app*.

*Vanaf maart 2022 is de Uconnect-app de Jeep®-app geworden

BEHEER OP AFSTAND EN SLIMME NAVIGATIE

Interageer met uw Jeep® 4xe Plug-In Hybride vanop afstand. Monitor uw batterij, start een nieuwe oplaadbeurt met uw smartphone, en ontdek via de interactieve navigatie de dichtstbijgelegen beschikbare oplaadpunten, met alle details over aansluitingen, openingsuren en beschikbaarheden, samen met de interessepunten die u al had ingesteld.

OPLADEN PLANNEN

In Jeep®-app* zijn alle oplaadfuncties handig in één app samengebracht. Behalve het starten van een laadsessie en instellen hoeveel stroom u wilt bijladen, kunt u zelfs het interieur voor vertrek voorkoelen door de airco in te schakelen terwijl de auto nog aan de lader staat.

*Vanaf maart 2022 is de Uconnect-app de Jeep®-app geworden

MEER TECHNOLOGIE DAN OOIT
De nieuwe Jeep® 4xe is uitegrust met een hybride plug-in systeem, dat bestaat uit een brandstofmotor die de voorwielen aandrijft, en een elektrische motor voor de achteras. De eleketrische motor wordt aangedreven door een 11.4 kW batterij die kan worden opgeladen tijdens het rijden via regeneratief remmen, of aan een stopcontact. In de volledig elektrische rijmodus is de batterij goed voor een bereik van 50 km, perfect voor in de stad.
DUURZAMER DAN OOIT
Door voort te bouwen op de kernpijlers van e-Mobility wordt duurzaamheid een integraal onderdeel van alle componenten, want veel materialen in de Jeep® 4xe-modellen zullen gerecycleerd of recycleerbaar zijn.
100%
De bodem van de Jeep® Renegade 4xe is volledig uit gerecycleerde kunststof gemaakt.
40%
De brandstoftank van de Jeep® Renegade 4xe bestaat voor 40 procent uit gerecycleerde materialen.

NIEUWE RIJ-INSTELLINGEN

Een rijmodus die, vooral in de stad, het verbruik én de uitstoot vermindert! Met de nieuwe hybrideselector kiest u de juiste modus makkelijk en snel en past u zich aan elke situatie aan. De hybridemodus beheert automatisch het vermogen van beide motoren. In elektrische modus, wordt de brandstofmotor uitgeschakeld en rijdt de wagen enkel op de elektrische motor, dus zonder enige uitstoot. De E-Save modus vrijwaart de energie van de batterij en laadt ze op terwijl u rijdt.

App Goe Live app

Goe Live App

Met de nieuwe Goe app kunt u uw rijgedrag analyseren, uw ritten registreren of simuleren, en het energieverbruik, de gebruikskosten en de uitstoot vergelijken met die van een nieuwe Jeep® 4xe Plug-in Hybride, voor hetzelfde traject.

Bereken uw besparing
Uw reisweg
Weekdag
Dagelijks gemiddelde
40
Herlaadbeurten per dag*
1
Rijdt u in de stad of ook buiten?
Stad Stad en buiten
Weekend
Uw kosten
Brandstofefficiëntie
6
Brandstof
1.60
Renegade and Compass 4xe kosten
Benzine
1.6
Elektriciteit
0.20
Uw besparing
Uw besparing kan oplopen tot
0
0totaal km
0
0
0 totaal km
0 totaal km
4xe factor
0% elektrisch
rijden

PERSOONLIJKE MOBILITEITSOPLOSSINGEN

Kies de financieringsoptie die het meest geschikt is voor uw noden en uw rijstijl. FCA Bank biedt u specifieke financieringsmogelijkheden waarmee u in geen tijd achter het stuur zit van een nieuwe Jeep® 4xe Plug-In Hybride.

Jeep® Miles

Kies een afbetalingsplan, gebaseerd op hoe vaak de wagen wordt gebruikt. Met Jeep® Miles by Leasys betaalt u enkel voor de kilometers die u rijdt en krijgt u 1.000 km gratis.
Jeep® Miles

BETROUWBAAR VAN NATURE

Voor de nieuwe technologie aan boord van de 4xe Plug-In Hybride hebt u standaard garantie van 8 jaar op de batterij. Dat is de beste op de markt in deze categorie. U kan ze als optie zelfs met drie jaar verlengen.

8 jaar en 160.000 km standaard garantie op de batterij.

Tot 5 jaar garantie op de wagen.


UW DAGELIJKSE RITTEN MET DE OPLAADBARE HYBRIDEWAGEN
De nieuwe Jeep® 4xe SUV’s zullen zich uitzonderlijk flexibel tonen en zijn klaar om uw dagelijkse activiteiten te vereenvoudigen.
Bekijk dit voorbeeld!
New Jeep® Wrangler 4xe 

De nieuwe Jeep® Wrangler 4xe Plug-in Hybride

Kies voor de mobiliteit van de toekomst met de Wrangler 4xe First Edition: 80th Anniversary-styling en een aandrijving met een vermogen van 375 pk/280 kW voor ongeëvenaarde 4x4-prestaties in zowel de hybridemodus als de volledig elektrische modus.
Bevestig nu uw interesse en ontvang een exclusief First Edition-welkompakket.

Ontdek meer

De nieuwe Jeep® Renegade en Compass 4xe Plug-in Hybride | 100% hybride, 100% Jeep®.

De nieuwe Jeep® Renegade en Compass 4xe Plug-in Hybride. Geen CO2-uitstoot en tot 50 km bereik in elektrische modus.

JEEP® 4XE PLUG-IN HYBRIDE GAMMA

Stel de nieuwe technologie van de Jeep® 4xe Plug-In Hybride op de proef.

renegade-4xe

Jeep® Renegade 4xe

compass-4xe

Jeep® Compass 4xe

wrangler-4xe

Jeep® wrangler 4xe

Brandstofverbruik Jeep® 4xe-gamma (l/100 km): 1,8-4.1 ; CO2emissie (g/km): 41-94.

Deze officiële homologatiewaarden zijn verkregen op basis van de WLTP-testmethode en dienen uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. De laatste update van de meetgegevens dateert van 20 juni 2020.

FAQ

4xe-technologie

Welke soorten elektrische- en hybride-aandrijvingen zijn er?

• ICE Internal Combustion Engine (inwendige verbrandingsmotor): de traditionele op thermische energie gebaseerde motor waarin de verbranding van fossiele brandstof (benzine, diesel, LPG, etc.) wordt geactiveerd door menging met een oxidatiemiddel (gewoonlijk zuurstof). Dit gebeurt in een verbrandingskamer die een integraal onderdeel is van het bewegingsmechanisme van de motor.
• MHEV Mild Hybrid Electric Vehicle (mild hybridevoertuig) is een voertuig waarin een inwendige verbrandingsmotor wordt toegepast in combinatie met een elektromotor. De accu wordt opgeladen door de verbrandingsmotor en door regeneratief remmen. Het is niet mogelijk om volledig elektrisch te rijden.
• HEV Hybrid Electric Vehicle (hybridevoertuig) is een voertuig waarin een inwendige verbrandingsmotor wordt toegepast in combinatie met een elektromotor. De accu wordt opgeladen door de verbrandingsmotor en door regeneratief remmen. De elektromotor en accu zijn groter dan bij een MHEV, waardoor het voertuig in staat is om korte ritten volledig elektrisch te rijden.
• PHEV Plug-in Hybrid Electric Vehicle (plug-in hybridevoertuig): een voertuig waarin een inwendige verbrandingsmotor wordt toegepast in combinatie met een elektromotor. De accu wordt opgeladen via een laadkabel vanuit een externe bron en door regeneratief remmen. Als de accu bijna leeg is, grijpt de verbrandingsmotor automatisch in om het systeem tijdens het rijden op te laden. De accu en elektromotor hebben voldoende capaciteit om langere afstanden volledig elektrisch te rijden.
• BEV Battery Electric Vehicle (elektrisch accuvoertuig): een voertuig waarbij de aandrijving uitsluitend wordt verzorgd door een elektromotor. Het rijden gebeurt volledig elektrisch en de accu wordt opgeladen vanuit een externe bron en door regeneratief remmen.
• REEV Range Extended Electric Vehicle (elektrisch accuvoertuig met range extender): een voertuig dat in aanvulling op de elektromotor is uitgerust met een kleine benzinemotor die als generator werkt om de accu op te laden en zo het bereik vergroot als de accu leeg raakt.

Waarom heeft Jeep® gekozen voor het plug-in hybridesysteem?

Een plug-in hybride combineert de sterke punten van een inwendige verbrandingsmotor met die van een elektromotor. Daarnaast garandeert een plug-in hybride een optimale balans tussen elektrische actieradius, oplaadtijd, brandstofverbruik, rijeigenschappen en prestaties.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een plug-in hybridevoertuig?

Plug-in hybride-auto’s hebben veel voordelen gemeen met elektrische voertuigen, zoals lage bedrijfskosten, weinig rijgeluiden en emissievrij rijden (in de elektrische modus). Daarnaast bieden ze de flexibiliteit van een conventionele verbrandingsmotor op langere ritten, zonder noodzaak om de accu vanuit een externe bron op te laden. Door de combinatie van de verbrandingsmotor en de elektromotor kan het voertuig bovendien een hoger koppel en betere prestaties leveren dan bij toepassing van conventionele motoren met een grotere cilinderinhoud.
'Jeep® 4xe' vormt een geavanceerde oplossing die de veiligheid, de prestaties en het rijplezier verhoogt door een aanzienlijke verlaging van de bedrijfskosten en de emissies, in combinatie met een groot elektrisch rijbereik.

Wat voor soort elektrische auto’s zijn de Jeep® Renegade en Compass 4xe?

De Jeep® Renegade en Compass 4xe zijn plug-in hybride 4x4-voertuigen, voorzien van een benzinemotor die de voorwielen aandrijft en een elektromotor die de achterwielen aandrijft en de rijeigenschappen in het terrein verbetert. Beide motoren werken samen en worden automatisch aangestuurd door het aandrijfmanagementsysteem van de auto. De elektromotor wordt gevoed door een 11,4 kWh-accu. Deze kan tijdens het rijden door regeneratief remmen worden opgeladen en bij stilstand vanuit een externe stroombron. Met volledig geladen accu kan de auto zo'n 50 km volledig elektrisch rijden. Als de accu bijna leeg is, grijpt de benzinemotor automatisch in door het systeem tijdens het rijden op te laden. Dit garandeert een constante beschikbaarheid van de 4xe-aandrijving.

Welke specifieke technologie wordt in de nieuwe Jeep® Renegade en Compass 4xe-modellen toegepast die de conventionele Jeep®-modellen niet hebben?

De nieuwe Jeep® 4xe-modellen laten de bestuurder kiezen uit verschillende rijprogramma’s: Electric, Hybrid en e-Save. Deze laatste modus spaart het laadniveau van de accu om voldoende stroom over te houden om later volledig elektrisch te kunnen rijden. Daarnaast komen er nieuwe e-functies beschikbaar, zoals eco-coaching en 'pre-conditioning', waarbij - via een mobiele telefoon of met de timer in het speciale infotainmentscherm - het interieur voor vertrek kan worden voorverwarmd of voorgekoeld terwijl de auto nog op de oplader is aangesloten. Verder onderscheiden de 4xe-modellen zich met specifieke details als een aangepast infodisplay, speciale infotainmentschermen op het 8,4-inch touchscreen en de nieuwe Selec-Terrain®-modus 'Sport', die dankzij een snellere respons van het gaspedaal en directere besturing een sportieve rijstijl mogelijk maakt.

Wat bieden de nieuwe Jeep® 4xe-modellen op het gebied van connectiviteit?

De nieuwe Jeep® Wrangler, Renegade en Compass 4xe zijn uitgerust met de nieuwste connectiviteitssystemen. Ze bieden standaard toegang tot Uconnect Services*, een reeks innovatieve diensten op vlak van veiligheid, beveiliging en comfort. Via de speciale My Uconnect-app kunt u bijvoorbeeld altijd en overal de status van uw auto controleren. Met deze app kunt u ook het opladen van de batterijen regelen en controleren of een openbaar oplaadpunt zoeken.

*Sommige My Uconnect 4xe-services zullen waarschijnlijk pas beschikbaar zijn vanaf juni 2021. Raadpleeg voor meer informatie de introductie en beschikbaarheid van specifieke My Uconnect 4xe-services op de officiële Jeep®-website.

Gaat de toepassing van het 4xe-systeem ten koste van de bagageruimte?

Nee, de bagageruimte blijft net zo groot als bij de huidige Renegade- en Compass-modellen met alleen een verbrandingsmotor.

LADEN

Hoe lang duurt het om de accu volledig op te laden?

De oplaadtijd varieert van 1,6 uur bij gebruik van een snellader (highpower thuislader of openbaar laadstation) tot meer dan 3 uur bij gebruik van een thuislaadpunt op de maximum oplaadcapaciteit.

Kan het systeem via snelladen worden opgeladen of heeft het alleen een standaard oplaadmodus?

Het oplaadsysteem maakt snelladen met een laadvermogen tot 7,2 kW mogelijk.

Is het mogelijk de oplaadtijden te programmeren?

Ja, dat kan. Met behulp het infotainmentsysteem van de auto of via de My Uconnect-app is het mogelijk een oplaadschema in te stellen. Voor thuis opladen kunt u op een speciale infotainmentpagina de gewenste oplaadtijd instellen (bijvoorbeeld ‘s nachts) en de stroomsterkte van het oplaadprogramma kiezen.

Wat gebeurt er als de accu onderweg leeg raakt?

Bij het leegraken van de accu wordt automatisch de verbrandingsmotor ingeschakeld zodat u door kunt blijven rijden. Het systeem is zodanig ontworpen dat altijd een minimum laadniveau behouden blijft.

Wat gebeurt er als ik vergeet de accu op te laden?

De inwendige verbrandingsmotor zorgt voor het bijladen van de accu terwijl de auto rijdt. Hierdoor bent u altijd verzekerd van voldoende stroom voor veilige 4x4-prestaties.

Is de buitentemperatuur van invloed op de accu-capaciteit?

De accu’s zijn ontworpen om het hele jaar door goed te functioneren bij gematigde temperaturen. Langdurige blootstelling van de auto aan zeer hoge temperaturen kan de actieradius verkleinen, omdat energie nodig is om de accu te koelen. Ook bij zeer lage buitentemperaturen moet u rekening houden met een geringer rijbereik, omdat energie nodig is om de accu te verwarmen. De accu’s zijn geschikt voor temperaturen tot -40 °C.

Op welke manieren kunnen de Jeep® 4xe-modellen worden opgeladen?

Tijdens het rijden wordt de accu automatisch opgeladen door de benzinemotor en door regeneratief remmen, bij stilstand kan de accu worden opgeladen door aansluiting van de auto op een externe stroombron.

Hoe worden de accu's tijdens het rijden bijgeladen?

Het bijladen van de accu's tijdens het rijden vindt plaats door:
1- Regeneratief remmen: elektrische auto’s maken voor het opladen gebruik van regeneratief remmen. Daarbij wordt kinetische energie omgezet in elektrische energie en deze wordt gebruikt om de accu op te laden, in plaats van de energie als thermische energie te verspillen zoals bij conventionele auto’s met uitsluitend een inwendige verbrandingsmotor gebeurt.
Elektromotoren verbruiken energie voor aandrijving van de auto. Wanneer geen aandrijving nodig is (bijvoorbeeld tijdens het afremmen), kan de remkracht worden gebruikt om de motorwerking om te keren en elektriciteit op te wekken, waarbij de opgewekte stroom naar de accu wordt teruggevoerd. Dit proces wordt regeneratief remmen genoemd. Dankzij deze bij het afremmen geregenereerde stroom kan de actieradius van een elektrische auto tot meer dan 10% worden vergroot.
2- e-Save-modus: door deze rijmodus te kiezen met de hybride-selector, houdt het systeem de accu op een bepaald laadniveau of wordt de accu opgeladen tot een ingestelde drempelwaarde.

Hoe gaat het opladen van de Renegade en Compass 4xe via een extern stopcontact in z'n werk?

Alle Renegade en Compass 4xe-modellen worden uitgerust met een thuislaadkabel die kan worden aangesloten op de Type 2-aansluiting (Mennekes) van de auto. Dit betekent dat u uw Jeep® Renegade of Compass 4xe in uw garage of voor uw huis kunt opladen, mits daar een stopcontact aanwezig is. Een lader aan boord van de auto zet de wisselstroom om in de vereiste gelijkstroom voor het opladen. Via het infotainmentscherm in het dashboard of via de speciale My Uconnect-app*, kunt u de oplaadtijd instellen, evenals het maximale stroomvermogen dat u via het stopcontact uit de huisinstallatie wilt opnemen.
Om sneller te kunnen opladen, kunt u een wandlader voor thuisgebruik laten installeren. Met deze zogeheten Easy WallboxTM kan de accu aanzienlijk sneller worden opgeladen dan via een conventioneel stopcontact.

*Sommige My Uconnect 4xe-services komen naar verwachting pas beschikbaar vanaf juni 2020. Raadpleeg voor meer informatie over de introductie en beschikbaarheid van specifieke Uconnect 4xe-services de officiële Jeep®-website.

Wat heb ik nodig voor het opladen?

•Standaard: een thuislaadkabel. Alle Jeep® 4xe-modellen zijn standaard uitgerust met een thuislaadkabel die op elk gewoon stopcontact kan worden aangesloten.
•Tevens standaard: een snellaadkabel. Met deze zogeheten Type 2-laadkabel (Mennekes) kunt u de accu van uw Jeep® 4xe vanaf een openbaar laadpunt opladen.
•Optioneel, maar reeds inbegrepen in het ‘e-Features’-pakket van de 4xe First Edition-versies: een Easy WallboxTM-thuislader op wisselstroom en een Type 2-laadkabel (Mennekes) voor snelladen aan een openbaar laadpunt.

Moet ik de elektrische installatie in mijn huis laten aanpassen?

Alle Renegade en Compass 4xe-modellen zullen standaard worden geleverd met een laadkabel die rechtstreeks op een gewoon stopcontact kan worden aangesloten. Aanpassingen aan de elektrische installatie zijn in principe niet nodig. Voor sneller en veiliger opladen kunt u echter beter door gekwalificeerde elektricien het thuislaadpunt op een aparte groep laten aansluiten en of een speciaal laadstopcontact of Easy WallboxTM laten installeren.

Wat betekent kWh?

kWh staat voor kilowattuur, een maat voor de hoeveelheid energie die in een accu kan worden opgeslagen. Een auto met een krachtiger accu, die meer kWh bevat, heeft een grotere actieradius en/of levert betere prestaties dan een auto met een minder krachtige accu. De werkelijke actieradius is daarnaast afhankelijk van de rijstijl en de weersomstandigheden.

Kunnen elektrische auto’s worden opgeladen als het regent?

Bij normaal gebruik is de veiligheid van het laadproces absoluut gegarandeerd, ook als het regent. Gebruikers lopen geen enkel risico op een elektrische schok.