DE REIS BEGINT
Ontdek de details

WRANGLER 4XE SAHARA

BLACK FIRECRACKER RED BRIGHT WHITE GRANITE CRYSTAL STING GRAY HYDRO BLUE SNAZZBERRY SARGE GREEN YELLOW

WRANGLER 4XE SAHARA

De Sahara wordt standaard geleverd met een 8,4'' Uconnect™ NAV-infotainmentsysteem van de vierde generatie, een Alpine®-geluidssysteem met 9 luidsprekers en 18” lichtmetalen velgen met tweekleurige afwerking.

ONTEDEK MEER

De Sahara wordt standaard geleverd met een 8,4'' Uconnect™ NAV-infotainmentsysteem van de vierde generatie, een Alpine®-geluidssysteem met 9 luidsprekers en 18” lichtmetalen velgen met tweekleurige afwerking.

VANAF € 76.340

WRANGLER 4XE RUBICON

BLACK FIRECRACKER RED BRIGHT WHITE GRANITE CRYSTAL STING GRAY HYDRO BLUE GECKO

WRANGLER 4XE RUBICON

De nieuwe Jeep® Wrangler Rubicon, die nu beschikbaar is als 4xe Plug-In Hybride, heeft twee fundamentele kenmerken die hem zo beroemd maakten: stijl en prestaties. Dit model wordt standaard geleverd met de nieuwe 4xe-sticker op de motorkap, 32” modderterrein-banden, een vooraan gemonteerde TrailCam en Tru-Lok® differentieelblokkering. Kortom, de complete uitrusting voor elk echt avontuur.

ONTEDEK MEER

De nieuwe Jeep® Wrangler Rubicon, die nu beschikbaar is als 4xe Plug-In Hybride, heeft twee fundamentele kenmerken die hem zo beroemd maakten: stijl en prestaties. Dit model wordt standaard geleverd met de nieuwe 4xe-sticker op de motorkap, 32” modderterrein-banden, een vooraan gemonteerde TrailCam en Tru-Lok® differentieelblokkering. Kortom, de complete uitrusting voor elk echt avontuur.

VANAF € 78.340
Jeep® Wave

Jeep Wave®

Ga achter het stuur zitten van uw nieuwe Wrangler 4xe en… u zit meteen ook in de Jeep Wave®, het nieuwe getrouwheidsprogramma dat u 2 jaar Easy Care geplande onderhoudsbeurten en exclusieve klantendiensten aanreikt.

Ontdek meer

KIRI. Elke laadbeurt is een geschenk.

De nieuwe Jeep® Wrangler 4xe Plug-in Hybride beloont uw rijstijl met KIRI. Hoe meer u laadt en hoe meer u rijdt, hoe meer KIRI munten u verzamelt.
KIRI is de eerste milieuvriendelijke digitale munt. Het is het symbool van een wereld in verandering waar rijden met oog voor de toekomst betekent dat u zichzelf het heden schenkt.

ONTDEK MEER

Het nieuwe tijdperk van de Jeep®-mobiliteit

De Jeep® Wrangler betreedt de wereld van elektrificatie met zijn nieuwe 4xe Plug-in Hybride-technologie. De legendarische Jeep® vierwielaandrijving wordt met de nieuwe elektrische aandrijving gecombineerd tot een ​​innovatief mobiliteitsconcept. Het is meteen ook de start van een heus ecosysteem van diensten en oplossingen die de Jeep®-wereld verder laat evolueren.

EASYWALLBOX

De nieuwe easyWallbox, verkrijgbaar als optie, is een slimme oplossing om de oplaadtijd tot minder dan 3 uur in te korten. De easyWallbox kan het energieverbruik van uw woning detecteren en het laadvermogen aanpassen om stroomuitval te voorkomen. Hij slaat ook uw oplaadgeschiedenis op en voorspelt de gebruikelijke pieken om uw oplaadbeurt te optimaliseren. 

Easywall-box

LAAD THUIS EN ONDERWEG OP

De nieuwe 4xe Plug-in Hybride Wrangler opladen, is verrassend eenvoudig. Naast de nieuwe easyWallbox kunt u uw wagen ook thuis, op afstand opladen door uw geconnecteerde Wallbox te bedienen met de Jeep®-app
Bovendien kunt u uw nieuwe hybride Wrangler ook onderweg opladen met de optionele Mode 3-kabel die bij de meeste openbare laadstations kan worden gebruikt.

OPLADEN TERWIJL U RIJDT

De nieuwe Jeep® Wrangler 4xe Plug-in Hybride kan zelfs tijdens het rijden opladen. 
Dankzij de e-Coasting-functie wordt de kinetische energie die wordt geproduceerd tijdens het remmen, vertragen en uitbollen omgezet in gebruiksklare energie.

NOG KRACHTIGER

De nieuwe 4xe Plug-in Hybride Wrangler gaat dagelijks elke uitdaging aan met een gecombineerd vermogen tot 380 pk en een acceleratie van 0-100 km/u in 6,4 seconden. Inderdaad, de elektrificatie verhoogt gevoelig het prestatieniveau van de 4xe Plug-in Hybride Wrangler. Hij is krachtiger, zorgt voor een opmerkelijk doorwaadvermogen en blijft trouw aan zijn persoonlijkheid van compromisloze terreinwagen, dankzij het maximale koppel bij lage toerentallen.

Brandstofverbruik van het Jeep® Wrangler 4xe Plug-in Hybride gamma (l/100 km): 3,5 - 4,1; CO2-uitstoot (g/km): 79 - 94. Waarden goedgekeurd volgens de NEDC gewogen cyclusmeting/correlatiemethode, bijgewerkt op 20/06/20. De waarden worden gegeven ter vergelijking. >

380 PK
Gecombineerd vermogen
Tot
53 km
in full-electric modus*
*WLTP-goedgekeurd stadscyclus
130 km/u
topsnelheid in full-electric modus
< 3h
oplaadtijd met snelladen

De nieuwe Jeep® Wrangler 4xe Plug-in Hybride 

Trek op avontuur

Beelden gemaakt in geautoriseerd gebied/ offroad-parcours

BLIJF GEFOCUST OP DE WEG

De Jeep® Wrangler 4xe Plug-in Hybride wordt standaard geleverd met meer dan 65 actieve en passieve veiligheidssystemen. Sommige helpen u om door het verkeer te bewegen, zoals Adaptive Cruise Control en Forward Collision Warning+ met noodremfunctie. Daarnaast zijn er systemen voor uw offroad-avonturen, zoals de Selec Speed ​​Control of de offroad-cruisecontrol waarmee u zelfs op ruw, modderig terrein en steile hellingen de nodige stabiliteit kunt aanhouden.

Geconnecteerd met het avontuur

De Wrangler 4xe Plug-in Hybride beschikt over technologie die elk avontuur nog spannender en geconnecteerder maakt. Met de Jeep®-app* en het Uconnect™-infotainmentsysteem kunt u intuïtief en op afstand verbinding maken met uw Wrangler.

*Vanaf maart 2022 is de Uconnect-app de Jeep®-app geworden

Het 8,4’’ Uconnect™ NAV

De nieuwe Jeep® Wrangler 4xe Plug-in Hybride wordt standaard geleverd met het vierde generatie 8,4” touchscreen Uconnect ™ NAV-infotainmentsysteem, waarmee u alle nieuwe connectiviteitsfuncties van Uconnect Services* binnen handbereik hebt. 

Het nieuwe 7" digitale instrumentenpaneel

De controle van het vermogen van de nieuwe Jeep® Wrangler 4xe wordt nog eenvoudiger dankzij het nieuwe 7” digitale instrumentenpaneel. De interface is volledig aanpasbaar en toont alle rijparameters, zoals batterijstatus, resterende batterijduur en laadniveaus.

De My Uconnect™-app met my eCHARGE

Het opladen van de batterij van de nieuwe 4xe Plug-in Hybride Wrangler gaat makkelijk met de My eCharge-services die u via de My Uconnect™-app bedient. Zo krijgt u specifieke informatie over de dichtstbijzijnde openbare laadstations, hun beschikbaarheid en het type connector. U hebt ook toegang tot uw eerdere laadbetalingen om uw laadgeschiedenis bij te houden. Bovendien communiceert My eCharge met de geconnecteerde Wallbox, zodat u op afstand kunt opladen en uw stroomvoorziening kunt moduleren.

 

De My Uconnect™ App met My Remote

Communiceer op afstand met de nieuwe 4xe Plug-in Hybride Wrangler via de My Uconnect™-app. Met de functie ‘Zoek laadstations’ vindt u makkelijk de dichtstbijzijnde openbare laadstations. U kunt ook de deuren op afstand vergrendelen en ontgrendelen, de locatie van uw Jeep® opsporen en rechtstreeks met uw stemassistenten communiceren.

EEN STIJLICOON

De nieuwe Jeep® Wrangler 4xe Plug-in Hybride blijft trouw aan zijn origines. De iconische en herkenbare vormen worden geaccentueerd door stijlvolle 4xe-details, zoals de blauwe profielen van de logo’s, de elektrische oplaadklep aan de zijkant en een speciale wiellijn. De Wrangler 4xe is de definitie van veelzijdigheid, met zijn neerklapbare voorruit, verschillende dakconfiguraties en verwijderbare deuren voor een unieke openluchtervaring.

EEN LEGENDARISCH KARAKTER

Stijl en persoonijkheid, aangevuld met veelzijdigheid, ruimte en comfort! De compleet nieuwe Jeep® Wrangler 4xe Plug-in Hybride is uitgerust met verwarmde lederen zetels, royaal veel ruimte voor elke passagier en een veelheid aan afsluitbare en waterdichte opbergvakken die geschikt zijn voor al uw buitenavonturen.

FAQ

4xe-technologie

Welke soorten elektrische- en hybride-aandrijvingen zijn er?

• ICE Internal Combustion Engine (inwendige verbrandingsmotor): de traditionele op thermische energie gebaseerde motor waarin de verbranding van fossiele brandstof (benzine, diesel, LPG, etc.) wordt geactiveerd door menging met een oxidatiemiddel (gewoonlijk zuurstof). Dit gebeurt in een verbrandingskamer die een integraal onderdeel is van het bewegingsmechanisme van de motor.
• MHEV Mild Hybrid Electric Vehicle (mild hybridevoertuig) is een voertuig waarin een inwendige verbrandingsmotor wordt toegepast in combinatie met een elektromotor. De accu wordt opgeladen door de verbrandingsmotor en door regeneratief remmen. Het is niet mogelijk om volledig elektrisch te rijden.
• HEV Hybrid Electric Vehicle (hybridevoertuig) is een voertuig waarin een inwendige verbrandingsmotor wordt toegepast in combinatie met een elektromotor. De accu wordt opgeladen door de verbrandingsmotor en door regeneratief remmen. De elektromotor en accu zijn groter dan bij een MHEV, waardoor het voertuig in staat is om korte ritten volledig elektrisch te rijden.
• PHEV Plug-in Hybrid Electric Vehicle (plug-in hybridevoertuig): een voertuig waarin een inwendige verbrandingsmotor wordt toegepast in combinatie met een elektromotor. De accu wordt opgeladen via een laadkabel vanuit een externe bron en door regeneratief remmen. Als de accu bijna leeg is, grijpt de verbrandingsmotor automatisch in om het systeem tijdens het rijden op te laden. De accu en elektromotor hebben voldoende capaciteit om langere afstanden volledig elektrisch te rijden.
• BEV Battery Electric Vehicle (elektrisch accuvoertuig): een voertuig waarbij de aandrijving uitsluitend wordt verzorgd door een elektromotor. Het rijden gebeurt volledig elektrisch en de accu wordt opgeladen vanuit een externe bron en door regeneratief remmen.
• REEV Range Extended Electric Vehicle (elektrisch accuvoertuig met range extender): een voertuig dat in aanvulling op de elektromotor is uitgerust met een kleine benzinemotor die als generator werkt om de accu op te laden en zo het bereik vergroot als de accu leeg raakt.

Waarom heeft Jeep® gekozen voor het plug-in hybridesysteem?

Een plug-in hybride combineert de sterke punten van een inwendige verbrandingsmotor met die van een elektromotor. Daarnaast garandeert een plug-in hybride een optimale balans tussen elektrische actieradius, oplaadtijd, brandstofverbruik, rijeigenschappen en prestaties.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een plug-in hybridevoertuig?

Plug-in hybride-auto’s hebben veel voordelen gemeen met elektrische voertuigen, zoals lage bedrijfskosten, weinig rijgeluiden en emissievrij rijden (in de elektrische modus). Daarnaast bieden ze de flexibiliteit van een conventionele verbrandingsmotor op langere ritten, zonder noodzaak om de accu vanuit een externe bron op te laden. Door de combinatie van de verbrandingsmotor en de elektromotor kan het voertuig bovendien een hoger koppel en betere prestaties leveren dan bij toepassing van conventionele motoren met een grotere cilinderinhoud.
'Jeep® 4xe' vormt een geavanceerde oplossing die de veiligheid, de prestaties en het rijplezier verhoogt door een aanzienlijke verlaging van de bedrijfskosten en de emissies, in combinatie met een groot elektrisch rijbereik.

Wat voor soort auto is Jeep® Wrangler 4xe Plug-in Hybrid?

De Jeep® Wrangler 4xe is een plug-in hybride 4x4-voertuig, voorzien van een benzinemotor die de voorwielen aandrijft en een elektromotor die de achterwielen aandrijft en de rijeigenschappen in het terrein verbetert. Beide motoren werken samen en worden automatisch aangestuurd door het aandrijfmanagementsysteem van de auto. De elektromotor wordt gevoed door een 17,3 kWh-accu. Deze kan tijdens het rijden door regeneratief remmen worden opgeladen en bij stilstand vanuit een externe stroombron. Met volledig geladen accu kan de auto zo'n 50 km volledig elektrisch rijden. Als de accu bijna leeg is, grijpt de benzinemotor automatisch in door het systeem tijdens het rijden op te laden. Dit garandeert een constante beschikbaarheid van de 4xe-aandrijving.

Welke specifieke technologie wordt in de nieuwe Jeep® Renegade, Compass en Wrangler 4xe-modellen toegepast die de conventionele Jeep®-modellen niet hebben?

De nieuwe Jeep® 4xe-modellen laten de bestuurder kiezen uit verschillende rijprogramma’s: Electric, Hybrid en e-Save. Deze laatste modus spaart het laadniveau van de accu om voldoende stroom over te houden om later volledig elektrisch te kunnen rijden. Daarnaast komen er nieuwe e-functies beschikbaar, zoals eco-coaching en 'pre-conditioning', waarbij - via een mobiele telefoon of met de timer in het speciale infotainmentscherm - het interieur voor vertrek kan worden voorverwarmd of voorgekoeld terwijl de auto nog op de oplader is aangesloten. Verder onderscheiden de 4xe-modellen zich met specifieke details als een aangepast infodisplay, speciale infotainmentschermen op het 8,4-inch touchscreen en de nieuwe Selec-Terrain®-modus 'Sport', die dankzij een snellere respons van het gaspedaal en directere besturing een sportieve rijstijl mogelijk maakt.

Wat bieden de nieuwe Jeep® 4xe-modellen op het gebied van connectiviteit?

De nieuwe Jeep® 4xe-modellen zijn uitgerust met de nieuwste connectiviteitssystemen. Ze worden bijvoorbeeld standaard geleverd met Uconnect Services*, een reeks innovatieve diensten op het gebied van veiligheid, beveiliging en comfort. Via de speciale My Uconnect smartphone-app kunt u altijd en overal de status van uw auto controleren. Met deze app kunt u ook het opladen van de accu's regelen en controleren, een openbaar laadpunt zoeken en het interieur voorverwarmen of voorkoelen terwijl de auto nog aan de oplader staat.

LADEN

Hoe lang duurt het om de accu volledig op te laden?

De oplaadtijd varieert van 1,6 uur bij gebruik van een snellader (highpower thuislader of openbaar laadstation) tot meer dan 3 uur bij gebruik van een thuislaadpunt op de maximum oplaadcapaciteit.

Kan het systeem via snelladen worden opgeladen of heeft het alleen een standaard oplaadmodus?

Het oplaadsysteem maakt snelladen met een laadvermogen tot 7,2 kW mogelijk.

Is het mogelijk de oplaadtijden te programmeren?

Ja, dat kan. Met behulp het infotainmentsysteem van de auto of via de My Uconnect-app is het mogelijk een oplaadschema in te stellen. Voor thuis opladen kunt u op een speciale infotainmentpagina de gewenste oplaadtijd instellen (bijvoorbeeld ‘s nachts) en de stroomsterkte van het oplaadprogramma kiezen.

Wat gebeurt er als de accu onderweg leeg raakt?

Bij het leegraken van de accu wordt automatisch de verbrandingsmotor ingeschakeld zodat u door kunt blijven rijden. Het systeem is zodanig ontworpen dat altijd een minimum laadniveau behouden blijft.

Wat gebeurt er als ik vergeet de accu op te laden?

De inwendige verbrandingsmotor zorgt voor het bijladen van de accu terwijl de auto rijdt. Hierdoor bent u altijd verzekerd van voldoende stroom voor veilige 4x4-prestaties.

Is de buitentemperatuur van invloed op de accu-capaciteit?

De accu’s zijn ontworpen om het hele jaar door goed te functioneren bij gematigde temperaturen. Langdurige blootstelling van de auto aan zeer hoge temperaturen kan de actieradius verkleinen, omdat energie nodig is om de accu te koelen. Ook bij zeer lage buitentemperaturen moet u rekening houden met een geringer rijbereik, omdat energie nodig is om de accu te verwarmen. De accu’s zijn geschikt voor temperaturen tot -40 °C.

Op welke manieren kunnen de Jeep® 4xe-modellen worden opgeladen?

Tijdens het rijden wordt de accu automatisch opgeladen door de benzinemotor en door regeneratief remmen, bij stilstand kan de accu worden opgeladen door aansluiting van de auto op een externe stroombron.

Hoe worden de accu's tijdens het rijden bijgeladen?

Het bijladen van de accu's tijdens het rijden vindt plaats door:
1- Regeneratief remmen: elektrische auto’s maken voor het opladen gebruik van regeneratief remmen. Daarbij wordt kinetische energie omgezet in elektrische energie en deze wordt gebruikt om de accu op te laden, in plaats van de energie als thermische energie te verspillen zoals bij conventionele auto’s met uitsluitend een inwendige verbrandingsmotor gebeurt.
Elektromotoren verbruiken energie voor aandrijving van de auto. Wanneer geen aandrijving nodig is (bijvoorbeeld tijdens het afremmen), kan de remkracht worden gebruikt om de motorwerking om te keren en elektriciteit op te wekken, waarbij de opgewekte stroom naar de accu wordt teruggevoerd. Dit proces wordt regeneratief remmen genoemd. Dankzij deze bij het afremmen geregenereerde stroom kan de actieradius van een elektrische auto tot meer dan 10% worden vergroot.
2- e-Save-modus: door deze rijmodus te kiezen met de hybride-selector, houdt het systeem de accu op een bepaald laadniveau of wordt de accu opgeladen tot een ingestelde drempelwaarde.

Hoe gaat het opladen van de Renegade en Compass 4xe via een extern stopcontact in z'n werk?

Alle Renegade en Compass 4xe-modellen worden uitgerust met een thuislaadkabel die kan worden aangesloten op de Type 2-aansluiting (Mennekes) van de auto. Dit betekent dat u uw Jeep® Renegade of Compass 4xe in uw garage of voor uw huis kunt opladen, mits daar een stopcontact aanwezig is. Een lader aan boord van de auto zet de wisselstroom om in de vereiste gelijkstroom voor het opladen. Via het infotainmentscherm in het dashboard of via de speciale My Uconnect-app*, kunt u de oplaadtijd instellen, evenals het maximale stroomvermogen dat u via het stopcontact uit de huisinstallatie wilt opnemen.
Om sneller te kunnen opladen, kunt u een wandlader voor thuisgebruik laten installeren. Met deze zogeheten Easy WallboxTM kan de accu aanzienlijk sneller worden opgeladen dan via een conventioneel stopcontact.

*Sommige My Uconnect 4xe-services komen naar verwachting pas beschikbaar vanaf juni 2020. Raadpleeg voor meer informatie over de introductie en beschikbaarheid van specifieke Uconnect 4xe-services de officiële Jeep®-website.

Wat heb ik nodig voor het opladen?

•Standaard: een thuislaadkabel. Alle Jeep® 4xe-modellen zijn standaard uitgerust met een thuislaadkabel die op elk gewoon stopcontact kan worden aangesloten.
•Tevens standaard: een snellaadkabel. Met deze zogeheten Type 2-laadkabel (Mennekes) kunt u de accu van uw Jeep® 4xe vanaf een openbaar laadpunt opladen.
•Optioneel, maar reeds inbegrepen in het ‘e-Features’-pakket van de 4xe First Edition-versies: een Easy WallboxTM-thuislader op wisselstroom en een Type 2-laadkabel (Mennekes) voor snelladen aan een openbaar laadpunt.

Moet ik de elektrische installatie in mijn huis laten aanpassen?

Alle Renegade en Compass 4xe-modellen zullen standaard worden geleverd met een laadkabel die rechtstreeks op een gewoon stopcontact kan worden aangesloten. Aanpassingen aan de elektrische installatie zijn in principe niet nodig. Voor sneller en veiliger opladen kunt u echter beter door gekwalificeerde elektricien het thuislaadpunt op een aparte groep laten aansluiten en of een speciaal laadstopcontact of Easy WallboxTM laten installeren.

Wat betekent kWh?

kWh staat voor kilowattuur, een maat voor de hoeveelheid energie die in een accu kan worden opgeslagen. Een auto met een krachtiger accu, die meer kWh bevat, heeft een grotere actieradius en/of levert betere prestaties dan een auto met een minder krachtige accu. De werkelijke actieradius is daarnaast afhankelijk van de rijstijl en de weersomstandigheden.

Kunnen elektrische auto’s worden opgeladen als het regent?

Bij normaal gebruik is de veiligheid van het laadproces absoluut gegarandeerd, ook als het regent. Gebruikers lopen geen enkel risico op een elektrische schok.