BELEEF DE TOEKOMST IN VRIJHEID
De nieuwe Jeep® Compass 4xe Plug-in Hybrid is baanbrekend op weg naar een elektrische toekomst zonder afbreuk te doen aan de legende. De evolutie van de compacte SUV van het Jeep® merk schakelt vloeiend tussen zijn onmiskenbare traditie van uitstekende vierwielaandrijving en de krachtige elektrische motor. Een mobiliteitsoplossing die de uitstoot vermindert en het rijplezier vergroot.
Tot
240 pk
0 tot 100 km/u
7,5"
Minder dan
2 uur
met easyWallbox en snelladen
Tot
50 km
autonomie 100% elektrisch

ONTDEK DE NIEUWE JEEP® Compass 4xeAfbeeldingen zijn louter indicatief. De verkoop van de wagen is gepland voor de eerste helft van 2020.

De nieuwe Jeep® Compass 4xe: een nieuw SUV-concept

100% JEEP®

Of het nu thuis, op kantoor of in de sportschool is, ons dagelijks leven zit vol met plaatsen om naartoe te gaan. Hoe u ernaar toe gaat hangt van u af. De nieuwe Jeep® Compass 4xe Plug-in Hybrid laat u kiezen uit drie verschillende rijmodi: Hybrid die beide motoren gebruikt, Elektrisch die het beste haalt uit de elektrische motor zonder CO2-uitstoot en e-Save die de batterij van uw hybride SUV oplaadt door de efficiëntie te verhogen door middel van het automatisch oplaadsysteem.
De introductie van de nieuwe Sport-modus in het Selec-Terrain® systeem zal beide motoren gebruiken om de rijervaring en de prestaties te verbeteren.

EENVOUDIG OPLADEN

Om alles voor elkaar te krijgen, moet u uw tijd optimaliseren. Met het Easy easyWallbox accessoire kunt u de Jeep® Compass 4xe thuis rechtstreeks opladen in ongeveer 90 minuten. U kunt zelfs inplannen wanneer de batterij de moet opladen en de status ervan volgen op uw smartphone.

VERLEG GRENZEN

De beste in categorie zijn is nooit genoeg voor wie altijd op zoek is naar een nieuw avontuur. De nieuwe Jeep® Compass 4xe Plug-in Hybrid heeft de lat hoger gelegd voor prestaties dankzij het 240 pk gecombineerd vermogen. Zo is een versnelling van 0 tot 100 km/u in slechts 7,5 seconden mogelijk, en wordt een topsnelheid van 130 km/u bereikt in volledige elektrische modus en 200 km/u in hybride modus.

STILTE… HET IS DE JEEP® COMPASS 4xe

Bent u klaar om de stad opnieuw te ontdekken? De 100% elektrische modus biedt een geheel nieuwe rijervaring: tot 50 km autonomie in 100% elektrische modus, geen CO2-uitstoot en een unieke sensatie terwijl u in stilte rijdt.

JEEP®, KRACHT ZIT IN ONS DNA

Kracht heeft een nieuwe uitdrukking gevonden. De Jeep® Compass 4xe Plug-In Hybrid SUV is uitgerust met een 11.4 kWu batterij die kan worden opgeladen met de officiële easyWallbox of oplaadkabel, of onderweg dankzij innovatieve systemen zoals regeneratief remmen, eCoasting en eCharge.

ONTDEK MEER

Compass 4xe: CO2-uitstoot (gewogen, gemengd) (g/km): 48. Brandstofverbruik (gewogen, gemengd) (l/100 km): 2.10; De waarden worden bepaald volgens de WLTP-procedure (EU-Verordening 2018/1832). De opgegeven waarden voor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot worden door de constructeur gemeten in prehomologatietests en kunnen nog gewijzigd worden na de definitieve homologatie.

FAQ

JEEP® 4xe FIRST EDITION INHOUD

Waarvoor dient het terugbetaalbare voorschot op de nieuwe Jeep® 4xe First Edition?

Met het terugbetaalbare voorschot van 500 euro wordt u lid van een selecte groep die de toekomstige nieuwe Jeep® Renegade of Compass 4xe First Edition als eerste mag uittesten

Wat is de inhoud van de Jeep® 4xe eerste editie?

Voordelen: Zodra de Renegade of Compass 4xe First Edition beschikbaar is, krijgt u de kans om de gelanceerde versie met gelimiteerde editie met 240 pk motor, Jeep 4xe-technologie en exclusieve stijl te bestellen.
Easy WallboxTM
Specifiek laadstation voor thuis.
VERLENGDE GARANTIE
Vijf jaar garantie op de wagen (drie jaar extra waarborg als aanvulling op de standaarddekking van twee jaar) en acht jaar garantie op de 11kWh-batterij
SPECIFIEKE VOORZIENINGEN EN DETAILS
Volledig uitgerust met een specifieke reeks standaardvoorzieningen, exclusief voor de First Edition: 4xe-motorkapsticker, 8,4” Uconnect Nav-systeem met laadbeheer, parkeerhulpsysteem, Blind Spot, Keyless Entry & Go, 19” Urban-velgen/17” offroadvelgen en meer.

Dit aanbod loopt af op 30 april 2020 (naargelang de beschikbaarheid).

Wat zijn de functies van de Jeep® 4xe First Edition?

De 4xe First Edition ademt een stadsgeest (gebaseerd op het uitrustingsniveau S). Deze uitvoering biedt een vermogen van 240 pk en vierwielaandrijving door de 180 pk sterke 1.3 GSE-benzinemotor met de nieuwe AT6-automaat te combineren, en dankzij de 60 pk sterke elektromotor die de achterwielen aandrijft en een volledig elektrisch rijbereik tot 50 kilometer biedt.
Zodra het model leverbaar wordt, krijgt u als een van de eersten de kans om een 4xe First Edition te bestellen bij uw concessie. Ook kunt u uw voorkeuren en uw favoriete kleur selecteren. U bent echter niet gebonden aan uw voorkeur en u bent vrij om anders te beslissen wanneer u bestelt bij de gekozen dealer.

Wat zijn de specifieke standaardvoorzieningen van de Jeep® 4xe First Edition?

Behalve de exclusieve ‘First Edition’-motorkapsticker zullen de nieuwe Renegade en Compass 4xe volledig worden uitgerust met standaardvoorzieningen zoals 19"-velgen (voor de Urban-uitvoering) krachtige koplampen (‘full led’ op de Renegade, Bi-xenon op de Compass), het UConnect NAV-systeem met 8,4"-aanraakscherm met smartphone-integratie en geavanceerde connectiviteit aan boord (zoals het laadbeheer vanaf de radio of vanaf uw smartphone), het 7" tft-scherm met rijgegevens zoals het laadniveau van de batterij en het rijbereik (elektrisch en hybride), de dodehoekwaarschuwing, de parkeercamera achteraan, het parkeerhulpsysteem, de parkeersensoren, het sleutelvrije instap- en startsysteem, de elektrisch bediende spiegels, de mode 3-kabel voor openbare laadpalen en andere specifieke voorzieningen voor elk model.

Hoeveel tijd heb ik om mijn Jeep® Renegade of Compass 4xe First Edition te bestellen?

Nadat de verdeler contact met u heeft opgenomen, kunt u uw bestelling bij hem plaatsen tot 30 Mei 2020. Wanneer u de wagen bestelt, wordt de leverdatum van de auto meegedeeld.

Wat is de sluitingsdatum voor het betalen van een voorschot op de nieuwe Jeep® Renegade of Compass 4xe First Edition?

U kunt uw bestelling eind 9 juni 2020 bij de verdeler plaatsen, nadat de verdeler contact met u heeft opgenomen. Wanneer u het voertuig bestelt, wordt u geïnformeerd over de leverdatum van uw voertuig.

Wat is de uiterste datum voor het plaatsen van een aanbetaling op de nieuwe Jeep® 4xe First Edition?

Het terugbetaalbare voorschot op de Jeep® 4xe First Edition kan worden betaald tot 30 april 2020.

Kan ik de terugbetaling van mijn aanbetaling vragen?

Ja, en zonder kosten voor u. U hebt het recht om op elk gewenst moment tot 9 juni 2020 een terugbetaling van de aanbetaling te vragen. Ga gewoon naar de webpagina Aanbetaling en log in met de inloggegevens die u tijdens het registreren heeft aangemaakt. Het bedrag dat als terugbetaalbaar voorschot werd betaald, blijft van u. Het zal niet met rente worden verhoogd en het voorschot zal u zelfs worden terugbetaald als u de wagen bij de dealer bestelt. De aanbetaling wordt op uw verzoek teruggestort op uw creditcard binnen 15 werkdagen na uw terugbetalingsverzoek en in elk geval, zelfs als we geen terugbetalingsverzoek van u hebben ontvangen tegen 9 juni 2020, zullen we u automatisch de aanbetaling terugbetalen binnen 15 bankwerkdagen vanaf 9 juni 2020.

Wordt mijn terugbetaalde voorschot bij aankoop omgezet in een aanbetaling?

Nee nooit. De door u gekozen verdeler neemt rechtstreeks contact met u op en u plaatst uw bestelling wanneer de Jeep® Compass of Renegade 4xe First Edition beschikbaar is voor aankoop.

Moet ik een voorkeursverdeler selecteren?

Ja, dat kan na betaling van het terugbetaalbare voorschot en ontvangst van de betalingsbevestiging. U kunt uw keuze wijzigen tot 30 april 2020.

Hoeveel voertuigen kan ik reserveren?

U kunt maar één Jeep® Compass of Renegade 4xe First Edition reserveren.

Is mijn reservering overdraagbaar aan een andere persoon?

Neen, uw reservering is persoonlijk. Als uw vrienden geïnteresseerd zijn in dit initiatief, kunnen zij eveneens een terugbetaalbaar voorschot storten door naar deze sectie van de Jeep®-website te surfen.

Wat gebeurt er nadat ik het terugbetaalbare voorschot heb betaald?

U ontvangt een e-mail waarin de betaling van uw voorschot wordt bevestigd. Uw naam wordt vervolgens toegevoegd aan een mailinglijst, zodat u meer informatie zult ontvangen over de 4xe First Edition. U krijgt ook een code voor uw terugbetaalbare voorschot. Die zult u nodig hebben bij de Jeep®-concessie wanneer u wordt uitgenodigd.

Wanneer moet ik mijn Jeep Renegade of Compass 4xe First Edition betalen?

Wanneer u uw bestelling plaatst bij uw verdeler ontvangt u gedetailleerde informatie over de betalingsmogelijkheden.

Wanneer kan ik de Jeep® Renegade of Compass 4xe First Edition bestellen?

De verdeler van uw keuze zal contact met u opnemen om u te informeren wanneer u een bestelling kunt plaatsen.

Hoeveel tijd heb ik om mijn Jeep® Renegade of Compass 4xe First Edition te bestellen?

De verdeler van uw keuze neemt contact met u op wanneer de Jeep® Compass of Renegade 4xe First Edition beschikbaar is voor verkoop.

Moet ik een voorkeursverdeler opgeven?

Ja, er zal u worden gevraagd om een verdeler te kiezen tijdens de terugbetaalbare voorschotprocedure. U kunt echter van gedachten veranderenen een andere verdeler selecteren voordat u naar de concessie gaat. Als u dit niet doet, wordt er contact met u opgenomen om een verdeler te kiezen.

Welke betaalmethoden kan ik gebruiken om het terugbetaalbare voorschot te storten?

U kunt betalen met een Visa- of Mastercard-creditcard.

Wat gebeurt er met het bedrag dat als terugebetaalbare voorschot voor de Jeep® 4xe First Edition is betaald wanneer ik mijn bestelling plaats?

Uw voorschot wordt steeds teruggestort via uw creditkaart, ook indien u beslist de Jeep® 4e First Edition aan te kopen.

Wat is de prijs van de nieuwe Jeep® Renegade en Compass 4xe First Edition?

De Jeep® Renegade 4xe First Edition Urban zal € 39.500 kosten. De Jeep® Compass 4xe First Edition Urban is geprijsd op € 42.800.

Wat omvatten de “e-functies” en het speciale design van de Jeep® 4xe First Edition voor Jeep® Renegade 4xe First Edition?

De “e-Functies” van de First Edition omvatten een reeks specifieke opties, waaronder full-ledkoplampen, 8,4"-radio met navigatie, smartphone-integratie, UconnectTM-services, een 7" tft-instrumentenbord, automatische airconditioning, specifieke velgen, het Parking Pack, het Function Pack, het Dusk & Rain Pack en een mode 3-kabel voor openbare laadstations. Specifieke designelementen voor de First Edition zijn onder meer de unieke motorkapsticker en typelabels.

Wat omvatten de “e-functies” en het speciale design van de Jeep® 4xe First Edition voor Jeep® Compass 4xe First Edition?

De “e-Functies” van de First Edition omvatten een reeks specifieke opties, waaronder bi-xenonkoplampen, 8,4"-radio met navigatie, smartphone-integratie, UconnectTM-services, een 7" tft-instrumentenbord, airconditioning met twee zones, specifieke velgen, het Parking Pack, het Function Pack, het Dusk & Rain Pack en een mode 3-kabel voor openbare laadstations. Specifieke designelementen voor de First Edition zijn onder meer de unieke motorkapsticker en labels.De tijdspanne zal variëren van ongeveer anderhalf uur aan een snellader (krachtige Easy WallboxTM of openbaar laadstation) tot ongeveer 3 uur aan een huishoudelijk stopcontact bij maximaal laadvermogen.

Jeep® Renegade en Compass 4xe First Edition

Zullen de nieuwe Jeep® Renegade en Compass 4xe First Edition de eerste hybridemodellen zijn die FCA aanbiedt?

Ja, in de Europese Unie.

Welke verbrandingsmotor zal beschikbaar zijn op de Jeep® Renegade en Compass 4xe First Edition?

Zowel de Jeep® Renegade als de Compass 4xe First Edition krijgen een 1.3 liter grote T4-benzinemotor met turbo die 180 pk produceert. Door die te combineren met de 60 pk van de elektrische motor zal de 4xe First Edition 240 pk halen en wordt dit de krachtigste Renegade/Compass ooit.

Waar zal de verbrandingsmotor zitten?

De 1.3 liter grote benzinemotor zal in de neus van de wagen zitten.

Waar zal de batterij zitten?

Op zowel de Jeep® Renegade als de Compass 4xe zal de batterij onder de achterbank en onder de vloer zitten. Zo blijven de Jeep® Renegade en Compass even ruim.

Welke garantie zal er voor de batterij gelden op de nieuwe Jeep® Renegade en Compass 4xe First Edition?

De hoogspanningsbatterij zal worden gedekt door een garantie van acht jaar of maximaal 160.000 km. De garantie zal alleen geldig zijn als de auto correct gebruikt en onderhouden wordt en als de batterij wordt opgeladen.

Welke garantie zal er voor de wagen gelden bij de nieuwe Jeep® Renegade en Compass 4xe First Edition?

Beide wagens zullen drie jaar dekking genieten bovenop de standaardgarantie van twee jaar, en zullen in totaal dus vijf jaar garantie hebben. De garantie zal alleen geldig zijn als de auto correct gebruikt en onderhouden wordt en als de batterij regelmatig wordt opgeladen.

Wat zullen de cijfers zijn voor het vermogen en het koppel die het Jeep® 4xe-systeem levert?

Vermogen: 240 pk
Koppel: 263 Nm voor de elektrische motor; 270 Nm voor de verbrandingsmotor.

Welk aandeel van het vermogen en het koppel zullen de verbrandingsmotor en het elektrische systeem respectievelijk leveren?

De elektromotor zal 60 pk leveren en de 1.3 liter grote T4-benzinemotor 180 pk. Wat het koppel betreft, levert de elektromotor 263 Nm en de verbrandingsmotor 270 Nm.

Wat zullen de prestatiecijfers zijn voor de nieuwe Renegade/Compass 4xe First Edition?

0-100 km/u zal ongeveer 7 seconden duren.
In volledig elektrische modus zal de topsnelheid bijna 130 km/u bedragen.
In Hybrid-modus wordt dat bijna 200 km/u.

Welke cyclus zal de homologatie van het Jeep® 4xe-gamma volgen?

De Jeep® Renegade en Compass 4xe First Edition zullen worden gehomologeerd volgens de WLTP-cyclus, zoals de verordening van de Europese Unie vereist.

Kan ik met de Jeep® Renegade en Compass 4xe First Edition slepen?

De Jeep® Renegade en Compass 4xe First Edition zullen een last tot 1.250 kg kunnen slepen met de trekhaak die als accessoire verkrijgbaar is.

Zal er plaats zijn voor een reservewiel in een Jeep® Renegade of Compass 4xe First Edition?

Ja.

4xe-technologie

Welke soorten elektrische/hybride motoren bestaan er?

ICE: De verbrandingsmotor (Internal Combustion Engine) is de klassieke motor op warmte-energie (benzine, diesel enz.). Hierin wordt de verbranding van brandstof geactiveerd door een oxidator (meestal lucht) in een verbrandingskamer, die een integraal deel vormt van het traject dat de vloeistof aflegt.
MHEV: combinatie van een verbrandingsmotor en een elektromotor. De batterij wordt opgeladen door de verbrandingsmotor en door recuperatie van remenergie. U kunt er niet volledig elektrisch mee rijden.
HEV: combinatie van een verbrandingsmotor en elektromotor. De batterij wordt opgeladen door de verbrandingsmotor en door recuperatie van remenergie. De batterijprestaties maken korte ritten in volledig elektrische modus mogelijk.
OPLAADBARE HYBRIDEWAGEN: combinatie van een verbrandingsmotor en elektromotor. De batterij wordt ook opgeladen door een externe bron (laadstopcontact) en door recuperatie van remenergie. De batterijprestaties maken lange ritten in volledig elektrische modus mogelijk.
BEV: de auto wordt uitsluitend door een elektromotor aangedreven. Hij rijdt elektrisch en de batterij wordt uitsluitend door een externe bron en recuperatie van remenergie opgeladen.
REEV: heeft een kleine generator op benzine om de batterij op te laden en het rijbereik te vergroten wanneer de batterij bijna leeg is.

Waarom kiezen jullie voor een oplaadbare hybrideoplossing?

Een oplaadbare hybridewagen is een van de beste oplossingen om de troeven van een verbrandingsmotor en een elektromotor te combineren. In de hybridewereld garandeert de oplaadbare hybridewagen bovendien een optimaal evenwicht tussen elektrisch rijbereik, laadtijd, zuinigheid, rijkwaliteit en prestaties.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een oplaadbare hybridewagen?

Oplaadbare hybridewagens bieden veel van de voordelen die elektrische voertuigen opleveren, zoals lagere gebruikskosten en in zuiver elektrische rijmodus stil en emissievrij rijden, maar waarborgen tegelijk de flexibiliteit van een conventionele verbrandingsmotor voor langere ritten, zonder dat u de batterij aan een externe bron hoeft op te laden. Dankzij de combinatie van de verbrandingsmotor en de elektromotor kan de wagen ook een hoger koppel en betere prestaties leveren dan gewone motoren met een grotere cilinderinhoud.
Jeep® 4xe wordt een geavanceerde oplossing, die de prestaties en het rijcomfort zal verbeteren door lagere gebruikskosten en emissies dan bij een verbrandingsmotor te garanderen.

Tot welke soort elektrische auto’s zullen de Jeep® Renegade en Compass 4xe behoren?

De Jeep® Renegade en Compass 4xe zullen oplaadbare hybride elektrische 4x4-wagens zijn, waarbij een benzinemotor de voorwielen en een elektromotor de achterwielen aandrijft, zodat de terreinvaardigheid wordt verbeterd. Beide motoren zullen samenwerken en automatisch worden beheerd door de auto. De elektromotor zal worden gevoed door een 11,4 kilowatt sterke batterij die niet alleen tijdens het rijden kan worden opgeladen door remenergie te recupereren, maar ook extern, via het elektriciteitsnet. De auto zal tot 50 km zuiver elektrisch kunnen rijden met een volledig opgeladen batterij. Als die bijna leeg is, grijpt de benzinemotor automatisch in om ze tijdens het rijden op te laden, zodat de 4xe-aandrijving constant beschikbaar blijft.

Welke technologie zal uniek zijn voor de nieuwe Jeep® Renegade en Compass 4xe als we ze vergelijken met de klassieke modellen in het gamma?

De Jeep® 4xe-modellen zullen de klant laten kiezen tussen verschillende rijmodi: Electric, Hybrid en e-Save. Die laatste houdt het laadniveau van de batterij op peil. Er zullen nieuwe e-functies beschikbaar zijn, zoals eco-coaching, regeneratief remmen en preconditionering in de cabine (die via een mobiele telefoon of met een speciale timer op het infotainmentdisplay van de auto kan worden geactiveerd). Daarnaast krijgen de 4xe-modellen ook exclusieve uitrustingen, zoals een heel eigen instrumentenpaneel, een speciale sectie op het 8,4’’ grote infotainmentdisplay en een nieuwe Selec-Terrain®-modus: Sport, die de prestaties van de auto verbetert dankzij een snellere acceleratie en een betere stuurrespons.

Zullen de nieuwe Jeep® Renegade en Compass 4xe Trail Rated zijn?

Ja, de nieuwe Jeep® 4xe-modellen worden de meest terreinvaardige oplaadbare hybride 4x4-SUV’s van Jeep® op de markt. Elektrificatie zal hun legendarische capaciteiten nog verder verbeteren: de elektromotor verhoogt het koppel en laat u dat met chirurgische precisie aanpassen bij lage toeren en wanneer de auto over de meest veeleisende parcours offroad rijdt, waar een lage kruipverhouding vereist is.

Wat zijn de belangrijkste connectiviteitskenmerken van het nieuwe Jeep® 4xe-assortiment?

De nieuwe Jeep® 4xe-modellen krijgen hoogtechnologische connectiviteitssystemen. De Jeep® Renegade en Compass 4xe zullen bijvoorbeeld standaard worden geleverd met UConnect Services* en zullen de klant innovatieve diensten bieden voor veiligheid, beveiliging en comfort. Het Uconnect-systeem zal klanten met een Jeep® 4xe altijd kunnen informeren over de status van hun auto via een speciale My Uconnect-smartphone-app*. Met deze app zullen klanten ook het laden van hun Jeep® 4xe kunnen regelen en volgen, laadstations opzoeken en de interieurtemperatuur instellen. *Sommige My Uconnect 4Xe-services zullen vanaf juni 2020 actief zijn. Het tijdstip waarop een bepaalde My Uconnect 4xe-service wordt geactiveerd, vindt u op de officiële website van Jeep®.

laden

Hoe lang zal het duren om de batterij op te laden?

De tijdspanne zal variëren van ongeveer anderhalf uur aan een snellader (krachtige Easy WallboxTM of openbaar laadstation) tot ongeveer 3 uur aan een huishoudelijk stopcontact bij maximaal laadvermogen.

Krijgt het systeem een modus voor snelladen of alleen een standaard oplaadmodus?

Het oplaadsysteem zal snel opladen met wel 7,2 kW mogelijk maken.

Hoe kan ik mijn oplaadbeurten instellen?

Via het infotainmentsysteem van de wagen of met de My Uconnect-app, die toegankelijk is via een smartphone.
Wanneer u zelf thuis oplaadt, zult u het gewenste tijdstip (bijvoorbeeld ‘s nachts) en het vermogensniveau van het laadprogramma kunnen instellen in een speciale sectie van het infotainmentsysteem.

Wat gebeurt er als de batterij onderweg leeg raakt?

De verbrandingsmotor zal automatisch worden ingeschakeld om te garanderen dat de auto kan blijven rijden. Het systeem wordt zo ontworpen dat een minimale lading wordt verzekerd met het oog op de 4x4-prestaties.

Wat gebeurt er als de bestuurder de batterij vergeet op te laden?

Dankzij de verbrandingsmotor zal het voertuig kunnen worden gebruikt terwijl de batterij wordt opgeladen. Zo wordt de vierwielaandrijving altijd gewaarborgd.

Zal de buitentemperatuur enigszins een invloed hebben op de batterijen?

De batterijen worden ontworpen om goed te functioneren bij alle gemiddelde temperaturen in de loop van het jaar. Als de auto heel lang wordt blootgesteld aan erg warme temperaturen, kan dat de autonomie wel beperken, doordat er energie wordt gebruikt om de batterijen te koelen. Ook bij zeer lage temperaturen zal de autonomie worden beperkt. Er is immers ook energie nodig om de batterij op te warmen. Batterijen kunnen worden blootgesteld aan temperaturen tot -40 °C.

Hoeveel manieren zullen er zijn om de auto op te laden?

De auto zal worden opgeladen tijdens het rijden of door hem aan te sluiten op een extern stopcontact

Op welke manier zullen de Jeep® Renegade en Compass 4xe de batterij opladen tijdens het rijden?

Beide wagens zullen de batterij opladen door middel van: 1- Regeneratief remmen: elektrische voertuigen recupereren remenergie door de kinetische energie van de wagen om te zetten in elektrische energie, waarmee ze de batterij opladen. Zo gaat ze niet verloren als thermische energie zoals bij gewone remmen op een auto met een verbrandingsmotor. Elektromotoren verbruiken energie om beweging mogelijk te maken. Is deze beweging niet meer nodig (bijvoorbeeld als de auto vertraagt), dan kan de remkracht worden gebruikt om de werking van de motor om te keren en elektriciteit op te wekken. Dit proces staat bekend als regeneratief remmen en de elektriciteit die zo wordt gegenereerd kan naar de batterij worden gestuurd. In de juiste omstandigheden kan deze recuperatie van remenergie de autonomie van een elektrische auto met meer dan 10% uitbreiden. 2- De rijmodus E-Save: wanneer u de Hybrid Selector in uw Jeep® Renegade of Compass 4xe op deze stand zet, handhaaft het 4xe-systeem een ingesteld laadniveau of kan het de batterij opladen tot een bepaalde ingestelde waarde.

Op welke manier zullen de Jeep® Renegade en Compass 4xe de batterij opladen aan een extern stopcontact?

Iedere Jeep® Renegade en Compass 4xe zal voorzien zijn van een laadkabel voor huishoudelijk gebruik (‘Mode 2’). Die zal worden aangesloten op de Type 2-aansluiting van de wagen. Dit betekent dat u een Jeep® Renegade of Compass 4xe thuis in uw garage of voor uw woning zult kunnen opladen, als er buiten een stopcontact is voorzien. Een ingebouwde lader zet wisselstroom om in gelijkstroom voor het laden. Langs de infotainment-interface van de Uconnect* 8.4” NAV of met de geschikte My Uconnect-app*, die u zult kunnen downloaden op uw smartphone, zult u voor de laadbeurt het tijdstip en de maximale stroomsterkte kunnen instellen die het systeem van uw woning kan leveren.
Om sneller op te laden zult u thuis aan de muur een paneel kunnen laten installeren: een Easy WallboxTM, die de wagen sneller oplaadt dan een gewoon stopcontact. De Easy WallboxTM kan eenvoudig worden gemonteerd (zonder een professionele elektricien): u hoeft hem slechts aan te sluiten op een huishoudelijk stopcontact. *Sommige My Uconnect 4Xe-services zullen vanaf juni 2020 actief zijn. Het tijdstip waarop een bepaalde My Uconnect 4xe-service wordt geactiveerd, vindt u op de officiële website van Jeep®.

Welke apparatuur heb ik nodig om mijn batterij op te laden?

• Standaard: een laadkabel voor huishoudelijk gebruik. Alle 4xe Jeep®s zijn sowieso uitgerust met een standaard laadkabel voor huishoudelijk gebruik, die u kunt aansluiten op elk stopcontact thuis.
• Optioneel: een snellaadkabel. Een Type 3-laadkabel waarmee u uw 4xe-wagen kunt opladen aan een openbare laadpaal.
• Optioneel, maar al inbegrepen in het pakket “e-Features” op de 4xe First Edition: een slim laadstation voor thuis (Easy WallboxTM) op wisselstroom en een kabel voor openbaar laden (‘mode 3’), waarmee u nog sneller oplaadt

Moet ik de elektriciteitsinstallatie van mijn woning aanpassen?

De Jeep® Renegade en Compass 4xe First Edition zullen standaard worden geleverd met een laadkabel die rechtstreeks kan worden aangesloten op de stopcontacten bij u thuis. Uw elektriciteitsinstallatie zal niet worden gewijzigd. Voor snellere en comfortabelere laadoplossingen raden we klanten aan contact op te nemen met een gekwalificeerde elektricien. Die kan een apart circuit toevoegen aan het elektriciteitssysteem van uw woning, met een speciaal stopcontact of een Easy WallboxTM om uw 4xe-wagen op te laden.

Wat betekent kWh?

kWh betekent kilowattuur, een eenheid om de hoeveelheid energie te meten die kan worden opgeslagen in een batterij. Bij dezelfde auto levert een batterij met een grotere capaciteit, d.w.z. meer kWh, een grotere autonomie en/of betere prestaties op. Wanneer de capaciteit identiek is, hangt de werkelijke autonomie dan weer af van de rijstijl en omgevingsfactoren.

Kunnen elektrische auto's worden opgeladen terwijl het regent?

Het laadproces is volkomen veilig, zelfs in de regen. Er bestaat geen enkel risico op elektrische schokken voor de klant.