Start de reis
Ontdek elk detail

STILLE KRACHT

De nieuwe Wrangler 4xe First Edition is uitgerust met batterijen die u overal eenvoudig kunt opladen. Dankzij de capaciteit van 17,3 kWh bent u verzekerd van voldoende energie om vlot, schoon en stil elektrisch door de stad te rijden.

jeep-wrangler-4xe-recharge
jeep-wrangler-4xe-rechargepump

THUISLADEN

Uw Wrangler 4xe First Edition 80th Anniversary opladen, is verrassend eenvoudig. Thuis kan u de easyWallbox gebruiken, waarmee u de oplaadtijd gevoelig inkort in vergelijking met een gewone standaardkabel. U kan ook vanop afstand opladen, terwijl uw wagen geparkeerd is, via uw EVBoxConnectedWallbox*.

OPLADEN WAAR EN WANNEER U MAAR WILT

OPLADEN WAAR EN WANNEER U MAAR WILT

Voor het thuis opladen van de nieuwe Wrangler 4xe First Edition kunt u gebruikmaken van de handige easyWallbox die standaard bij de First Edition wordt meegeleverd. In plaats daarvan kunt u ook kiezen voor de Elvi Connected Wallbox waarmee u de batterij in minder dan 3 uur volledig kunt opladen via de bijgeleverde Mode 3-snellaadkabel. De laadsessies kunt u programmeren of op afstand starten met de My Uconnect-app.

BIJLADEN TIJDENS HET RIJDEN

BIJLADEN TIJDENS HET RIJDEN

Dankzij de eCoasting-functie worden de batterijen van de Wrangler 4xe Plug-In Hybrid bijgeladen tijdens het rijden: de kinetische energie die vrijkomt bij het afremmen, het vertragen en uitbollen wordt teruggewonnen en naar het accupakket teruggevoerd.

Ontdek de stille kracht van de Wrangler 4xe
Ontdek de natuurlijke stilte van de Wrangler 4xe

HOGERE PRESTATIES, LAGERE EMISSIES

Met een systeemvermogen van 380 pk/280 kW en een acceleratie van 0 tot 100km/u. in minder dan 7 seconden, is de nieuwe Wrangler 4xe First Edition de sterkste en snelste Wrangler ooit. Dankzij de ondersteuning van de elektromotor combineert hij zijn indrukwekkende prestaties bovendien met een aanzienlijke vermindering van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot.

380 pk/280
kW Systeemvermogen
Tot
50km
Elektrisch bereik (volgens WLTP-testmethode)
130 km/h
Topsnelheid in elektrische modus
Minder dan
3 uur
Volledig opladen batterijen

De nieuwe Jeep® Wrangler 4xe Plug-in Hybrid First Edition

Perfect in de stad, ongeëvenaard op het terrein

DE MEEST CONNECTED WRANGLER OOIT

DE MEEST CONNECTED WRANGLER OOIT

Uconnect-systeem met 8,4-inch touchscreen

Het Uconnect-systeem met 8,4-inch touchscreen biedt niet alleen toegang tot alle infotainmentfuncties van de Wrangler 4xe Plug-in Hybrid, maar ook tot alle nieuwe functies en connectiviteitsdiensten voor het hybridesysteem.

DIGITAAL INFODISPLAY

Het 7-inch infodisplay in het instrumentenpaneel biedt u in één oogopslag een overzicht van de belangrijkste rijgegevens en de status van het hybridesysteem. Zo kunt u het laadniveau van de batterijen, het resterende elektrische bereik en de ingestelde aandrijfmodus controleren.

MY eCHARGE

My eCharge biedt u allerlei handige functies voor het opladen van uw nieuwe Wrangler 4xe Plug-in Hybrid. Zo kunt u bijvoorbeeld een laadstation of vrije laadpaal in de buurt zoeken, laadsessies afrekenen en uw laadhistorie bijhouden. Als u thuis een EVBox Elvi Connected Wallbox hebt, kunt u via deze dienst ook laadsessies op afstand programmeren of starten.

MY REMOTE

Met My Remote kunt u op de kaart nagaan waar uw nieuwe Wrangler 4xe Plug-in Hybrid geparkeerd staat, bijvoorbeeld als u hem hebt uitgeleend of niet meer precies weet waar u hem hebt achtergelaten. Met de E-Control-functie is het mogelijk laadsessies te starten en te onderbreken en het interieur alvast op de juiste temperatuur te brengen terwijl de auto nog aan de thuislader of laadpaal staat. Ook kunt u op afstand de portieren vergrendelen of ontgrendelen.
Uconnect™-systeem met 8,4-inch touchscreen

Uconnect-systeem met 8,4-inch touchscreen

DIGITAAL INFODISPLAY

DIGITAAL INFODISPLAY

MY eCHARGE

MY eCHARGE

MY REMOTE

MY REMOTE

DE EVOLUTIE VAN EEN ICOON

De Jeep® Wrangler is een legendarische auto die altijd met zijn tijd mee is gegaan. Met de nieuwe 4xe Plug-in Hybrid is hij nu geëvolueerd tot een innovatieve plug-in hybride zonder ook maar iets kwijt te raken van zijn oorspronkelijke kwaliteiten: ongeëvenaarde capaciteiten, een iconisch design en een oersterke drang naar avontuur.
HET ONTSTAAN VAN EEN LEGENDE

1941

HET ONTSTAAN VAN EEN LEGENDE

LEES MEER

DE EERSTE WRANGLER

1987

DE EERSTE WRANGLER

LEES MEER

EEN WRANGLER VOOR DAGELIJKS GEBRUIK

1997

EEN WRANGLER VOOR DAGELIJKS GEBRUIK

LEES MEER

DE WRANGLER SLAAT EEN NIEUWE WEG IN

2007

DE WRANGLER SLAAT EEN NIEUWE WEG IN

LEES MEER

VIERDE GENERATIE WRANGLER

2017

VIERDE GENERATIE WRANGLER

LEES MEER

DE EVOLUTIE VAN EEN ICOON

Heeft u uw interesse in de Wrangler 4xe First Edition reeds bevestigd? Ontdek hoe u dat doet in uw persoonlijke zone

LOGIN

FAQ

PRODUCT

Wat zijn de kenmerken van de nieuwe Jeep® Wrangler 4xe First Edition ?

De nieuwe Wrangler 4xe is de nieuwste evolutie van het Jeep®-icoon: de eerste Plug-in Hybrid-versie van de Wrangler biedt sterkere prestaties op basis van duurzame technologie.
De 4xe First Edition is gebaseerd op de vierdeurs Wrangler 80th Anniversary Edition die wordt uitgebracht ter ere van Jeeps 80-jarig bestaan (1941-2021) en zit boordevol exclusieve en geavanceerde technologie en veiligheidsfuncties. Hij is verkrijgbaar in drie kleuren (Granite Crystal grey, Black and Bright White) en heeft een exclusief interieur met een zwarte lederen stoelbekleding, een Monaco-lederen dashboardbekleding, premium dakbekleding en berber-vloermatten.
Verder onderscheidt de Wrangler 4xe First Edition zich met tweekleurige 18-inch lichtmetalen velgen, een hardtop in koetswerkkleur, een hardcover voor het reservewiel, 80th Anniversary-badges op de voorspatborden en 8.4" Uconnect radio met navigatie compatibel met Android Auto en Apple CarPlay. Ook op vlak van veiligheid biedt hij de nieuwste technologie, met onder andere Adaptive Cruise Control met Stop-functie, Forward Collision Warning Plus met autonome noodremfunctie, Blind Spot Monitoring met Rear Cross Path Detection en een achteruitrijcamera. Het omvangrijke First Edition-pakket wordt vervolledigd met een naar voren gerichte camera, het Keyless Entry-systeem en het Trail Rail Managementsysteem. Maar er is nog meer: bij de nieuwe Wrangler 4xe Plug-In Hybrid First Edition ontvangt u ook een aantal exclusieve extra's die uw rijplezier zullen vergroten en het laden van de batterij een stuk eenvoudiger en meer flexibel zullen maken: de easyWallbox voor thuisopladen, de specifieke Wagenhoes en de Trunk Organizer, van Mopar. Bovendien krijgt u bij de First Edition 5 jaar volledige garantie en een gratis onderhoudscontract voor de eerste 2 jaar. Tot slot wordt uw wagen ook standaard geleverd met extra’s als verwarmde lederen zetels en de Jeep® Active Safety Group.

Wat is de verkoopprijs van de nieuwe Jeep® Wrangler 4xe First Edition?

De prijs van de Wrangler 4xe First Edition bedraagt € xx.xxx. Omdat het een plug-in hybride is, kunt u mogelijk profiteren van aankoopstimuli van de overheid. Raadpleeg voor de meest recente informatie hierover altijd de officiële websites van de bevoegde nationale en lokale overheden.

REGISTRATIONS

Waarom moet ik mezelf registreren om mijn interesse voor de Wrangler 4xe First Edition kenbaar te maken?

Het spijt ons, maar de uiterste datum om uw interesse voor de nieuwe Jeep® Wrangler 4xe Plug-In Hybrid First Edition te bevestigen, is voorbij.  Wilt u weten wanneer hij kan besteld worden? Klik dan op “Hou me op de hoogte”.

Hoe kan ik mijn interesse voor de Wrangler 4xe First Edition kenbaar maken?

U kunt uw interesse voor de Wrangler 4xe First Edition kenbaar maken door u te registreren op de reserveringssectie van de officiële Jeep®-website www.jeep.be. U ontdekt er ook alle details van dit exclusieve model.

Ben ik verplicht tot aankoop als ik me als geïnteresseerde op de site registreer?

Neen! Registratie als geïnteresseerde op www.jeep.be is geheel vrijblijvend en verplicht u op geen enkele manier om een auto te bestellen of kopen. We informeren u per e-mail wanneer de nieuwe Wrangler 4xe First Edition kan worden besteld. U ontvangt van uw gekozen verdeler een uitnodiging voor een bezoek aan de showroom, waar u dan een definitieve bestelling kunt plaatsen.

Kan ik ook meerdere exemplaren van de Wrangler 4xe First Edition reserveren?

Nee, dat kan helaas niet. U kunt maximaal één exemplaar van de nieuwe Wrangler 4xe First Edition reserveren.

Kan ik mijn reservering aan iemand anders overdragen?

Neen. De reservering is persoonlijk en kan niet worden overgedragen. Kent u iemand die ook belangstelling heeft voor de nieuwe Wrangler 4xe First Edition, dan kan hij of zij zelf een exemplaar van deze exclusieve versie van de Wrangler Plug-in Hybrid reserveren op www.jeep.be.

Kan ik mijn reservering annuleren?

Ja, u kunt uw reservering op elk moment annuleren. Log daarvoor in op uw accountpagina www.jeep.be en kies voor Annuleren.

Kan ik mijn account op www.jeep.be opheffen?

Ja, dat kan. U kan dit aanvragen bij de bevoegde peroon voor gegevensbescherming van FCA door een e-mail te sturen naar dpo@fcagroup.com.

Kan ik ook een reservering maken zonder een verdeler te kiezen?

Neen. Bij uw registratie als geïnteresseerde moet u een verdeler selecteren. Zodra de verkoop start, neemt hij of zij contact met u op en kunt u de nieuwe Wrangler 4xe First Edition als een van de eersten bestellen.

Wat gebeurt er nadat ik mij als geïnteresseerde voor de nieuwe Wrangler 4xe First Edition heb geregistreerd?

Wanneer u zich als geïnteresseerde registreert, reserveren we - zonder enige aankoopverplichting - een exemplaar van deze exclusieve versie voor u. We sturen u een bevestigingsmail met daarin het reserveringsnummer dat u nodig hebt om de auto later bij de door u gekozen verdeler te bestellen. Daarnaast wordt uw naam aan een mailinglist toegevoegd, waardoor u al het nieuws over de nieuwe Jeep® Wrangler 4xe First Edition als eerste ontvangt.

Kan mijn Jeep®-verdeler een Wrangler 4xe First Edition voor mij reserveren?

Neen. Verdelers kunnen de Wrangler 4xe First Edition niet namens een klant reserveren. Als u een exemplaar wilt reserveren, moet u dat zelf doen op de reserveringssectie van de officiële website www.jeep.be.

Ik heb nog geen bevestiging van mijn registratie en reservatie ontvangen. Wat moet ik doen?

Controleer de spam- of reclamefolder van uw mailbox. Als u hierin geen bevestigingsmail vindt, controleer dan of het e-mailadres waarmee u zich hebt geregistreerd juist is. Mocht dit geen resultaat opleveren, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via xxxxxxxxxxx.

Kan ik eerst een proefrit maken voordat ik me als geïnteresseerde registreer of de Wrangler 4xe First Edition bestel?

Het is op dit moment helaas niet mogelijk een proefrit met de Wrangler 4xe First Edition te maken. Zoals de naam al aangeeft, is dit namelijk een speciaal model waarmee de Wrangler Plug-in Hybrid zijn debuut maakt.

4xe-technologie

Welke soorten elektrische- en hybride-aandrijvingen zijn er?

• ICE Internal Combustion Engine (inwendige verbrandingsmotor): de traditionele op thermische energie gebaseerde motor waarin de verbranding van fossiele brandstof (benzine, diesel, LPG, etc.) wordt geactiveerd door menging met een oxidatiemiddel (gewoonlijk zuurstof). Dit gebeurt in een verbrandingskamer die een integraal onderdeel is van het bewegingsmechanisme van de motor.
• MHEV Mild Hybrid Electric Vehicle (mild hybridevoertuig) is een voertuig waarin een inwendige verbrandingsmotor wordt toegepast in combinatie met een elektromotor. De accu wordt opgeladen door de verbrandingsmotor en door regeneratief remmen. Het is niet mogelijk om volledig elektrisch te rijden.
• HEV Hybrid Electric Vehicle (hybridevoertuig) is een voertuig waarin een inwendige verbrandingsmotor wordt toegepast in combinatie met een elektromotor. De accu wordt opgeladen door de verbrandingsmotor en door regeneratief remmen. De elektromotor en accu zijn groter dan bij een MHEV, waardoor het voertuig in staat is om korte ritten volledig elektrisch te rijden.
• PHEV Plug-in Hybrid Electric Vehicle (plug-in hybridevoertuig): een voertuig waarin een inwendige verbrandingsmotor wordt toegepast in combinatie met een elektromotor. De accu wordt opgeladen via een laadkabel vanuit een externe bron en door regeneratief remmen. Als de accu bijna leeg is, grijpt de verbrandingsmotor automatisch in om het systeem tijdens het rijden op te laden. De accu en elektromotor hebben voldoende capaciteit om langere afstanden volledig elektrisch te rijden.
• BEV Battery Electric Vehicle (elektrisch accuvoertuig): een voertuig waarbij de aandrijving uitsluitend wordt verzorgd door een elektromotor. Het rijden gebeurt volledig elektrisch en de accu wordt opgeladen vanuit een externe bron en door regeneratief remmen.
• REEV Range Extended Electric Vehicle (elektrisch accuvoertuig met range extender): een voertuig dat in aanvulling op de elektromotor is uitgerust met een kleine benzinemotor die als generator werkt om de accu op te laden en zo het bereik vergroot als de accu leeg raakt.

Waarom heeft Jeep® gekozen voor het plug-in hybridesysteem?

Een plug-in hybride combineert de sterke punten van een inwendige verbrandingsmotor met die van een elektromotor. Daarnaast garandeert een plug-in hybride een optimale balans tussen elektrische actieradius, oplaadtijd, brandstofverbruik, rijeigenschappen en prestaties.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een plug-in hybridevoertuig?

Plug-in hybride-auto’s hebben veel voordelen gemeen met elektrische voertuigen, zoals lage bedrijfskosten, weinig rijgeluiden en emissievrij rijden (in de elektrische modus). Daarnaast bieden ze de flexibiliteit van een conventionele verbrandingsmotor op langere ritten, zonder noodzaak om de accu vanuit een externe bron op te laden. Door de combinatie van de verbrandingsmotor en de elektromotor kan het voertuig bovendien een hoger koppel en betere prestaties leveren dan bij toepassing van conventionele motoren met een grotere cilinderinhoud.
'Jeep® 4xe' vormt een geavanceerde oplossing die de veiligheid, de prestaties en het rijplezier verhoogt door een aanzienlijke verlaging van de bedrijfskosten en de emissies, in combinatie met een groot elektrisch rijbereik.

Wat voor soort elektrische auto’s zijn de Jeep® Renegade, Compass et Wrangler 4xe?

De Jeep® Renegade, Compass et Wrangler 4xe zijn plug-in hybride 4x4-voertuigen, voorzien van een benzinemotor die de voorwielen aandrijft en een elektromotor die de achterwielen aandrijft en de rijeigenschappen in het terrein verbetert. Beide motoren werken samen en worden automatisch aangestuurd door het aandrijfmanagementsysteem van de auto. De elektromotor wordt gevoed door een 11,4 kWh-accu. Deze kan tijdens het rijden door regeneratief remmen worden opgeladen en bij stilstand vanuit een externe stroombron. Met volledig geladen accu kan de auto zo'n 50 km volledig elektrisch rijden. Als de accu bijna leeg is, grijpt de benzinemotor automatisch in door het systeem tijdens het rijden op te laden. Dit garandeert een constante beschikbaarheid van de 4xe-aandrijving.

Welke specifieke technologie wordt in de nieuwe Jeep® Renegade en Compass 4xe-modellen toegepast die de conventionele Jeep®-modellen niet hebben?

De nieuwe Jeep® 4xe-modellen laten de bestuurder kiezen uit verschillende rijprogramma’s: Electric, Hybrid en e-Save. Deze laatste modus spaart het laadniveau van de accu om voldoende stroom over te houden om later volledig elektrisch te kunnen rijden. Daarnaast komen er nieuwe e-functies beschikbaar, zoals eco-coaching en 'pre-conditioning', waarbij - via een mobiele telefoon of met de timer in het speciale infotainmentscherm - het interieur voor vertrek kan worden voorverwarmd of voorgekoeld terwijl de auto nog op de oplader is aangesloten. Verder onderscheiden de 4xe-modellen zich met specifieke details als een aangepast infodisplay, speciale infotainmentschermen op het 8,4-inch touchscreen en de nieuwe Selec-Terrain®-modus 'Sport', die dankzij een snellere respons van het gaspedaal en directere besturing een sportieve rijstijl mogelijk maakt.

Wat bieden de nieuwe Jeep® 4xe-modellen op het gebied van connectiviteit?

De nieuwe Jeep® Wrangler, Renegade en Compass 4xe zijn uitgerust met de nieuwste connectiviteitssystemen. Ze bieden standaard toegang tot Uconnect Services*, een reeks innovatieve diensten op vlak van veiligheid, beveiliging en comfort. Via de speciale My Uconnect-app kunt u bijvoorbeeld altijd en overal de status van uw auto controleren. Met deze app kunt u ook het opladen van de batterijen regelen en controleren of een openbaar oplaadpunt zoeken.

*Sommige My Uconnect 4xe-services zullen waarschijnlijk pas beschikbaar zijn vanaf juni 2021. Raadpleeg voor meer informatie de introductie en beschikbaarheid van specifieke My Uconnect 4xe-services op de officiële Jeep®-website.

Gaat de toepassing van het 4xe-systeem ten koste van de bagageruimte?

Nee, de bagageruimte blijft net zo groot als bij de huidige Renegade- en Compass-modellen met alleen een verbrandingsmotor.

LADEN

Hoe lang duurt het om de accu volledig op te laden?

De oplaadtijd varieert van 1,6 uur bij gebruik van een snellader (highpower thuislader of openbaar laadstation) tot meer dan 3 uur bij gebruik van een thuislaadpunt op de maximum oplaadcapaciteit.

Kan het systeem via snelladen worden opgeladen of heeft het alleen een standaard oplaadmodus?

Het oplaadsysteem maakt snelladen met een laadvermogen tot 7,2 kW mogelijk.

Is het mogelijk de oplaadtijden te programmeren?

Ja, dat kan. Met behulp het infotainmentsysteem van de auto of via de My Uconnect-app is het mogelijk een oplaadschema in te stellen. Voor thuis opladen kunt u op een speciale infotainmentpagina de gewenste oplaadtijd instellen (bijvoorbeeld ‘s nachts) en de stroomsterkte van het oplaadprogramma kiezen.

Wat gebeurt er als de accu onderweg leeg raakt?

Bij het leegraken van de accu wordt automatisch de verbrandingsmotor ingeschakeld zodat u door kunt blijven rijden. Het systeem is zodanig ontworpen dat altijd een minimum laadniveau behouden blijft.

Wat gebeurt er als ik vergeet de accu op te laden?

De inwendige verbrandingsmotor zorgt voor het bijladen van de accu terwijl de auto rijdt. Hierdoor bent u altijd verzekerd van voldoende stroom voor veilige 4x4-prestaties.

Is de buitentemperatuur van invloed op de accu-capaciteit?

De accu’s zijn ontworpen om het hele jaar door goed te functioneren bij gematigde temperaturen. Langdurige blootstelling van de auto aan zeer hoge temperaturen kan de actieradius verkleinen, omdat energie nodig is om de accu te koelen. Ook bij zeer lage buitentemperaturen moet u rekening houden met een geringer rijbereik, omdat energie nodig is om de accu te verwarmen. De accu’s zijn geschikt voor temperaturen tot -40 °C.

Op welke manieren kunnen de Jeep® 4xe-modellen worden opgeladen?

Tijdens het rijden wordt de accu automatisch opgeladen door de benzinemotor en door regeneratief remmen, bij stilstand kan de accu worden opgeladen door aansluiting van de auto op een externe stroombron.

Hoe worden de accu's tijdens het rijden bijgeladen?

Het bijladen van de accu's tijdens het rijden vindt plaats door:
1- Regeneratief remmen: elektrische auto’s maken voor het opladen gebruik van regeneratief remmen. Daarbij wordt kinetische energie omgezet in elektrische energie en deze wordt gebruikt om de accu op te laden, in plaats van de energie als thermische energie te verspillen zoals bij conventionele auto’s met uitsluitend een inwendige verbrandingsmotor gebeurt.
Elektromotoren verbruiken energie voor aandrijving van de auto. Wanneer geen aandrijving nodig is (bijvoorbeeld tijdens het afremmen), kan de remkracht worden gebruikt om de motorwerking om te keren en elektriciteit op te wekken, waarbij de opgewekte stroom naar de accu wordt teruggevoerd. Dit proces wordt regeneratief remmen genoemd. Dankzij deze bij het afremmen geregenereerde stroom kan de actieradius van een elektrische auto tot meer dan 10% worden vergroot.
2- e-Save-modus: door deze rijmodus te kiezen met de hybride-selector, houdt het systeem de accu op een bepaald laadniveau of wordt de accu opgeladen tot een ingestelde drempelwaarde.

Hoe gaat het opladen van de Jeep® Renegade, Compass et Wrangler 4xe via een extern stopcontact in z'n werk?

Alle Jeep® Renegade, Compass et Wrangler 4xe-modellen worden uitgerust met een thuislaadkabel die kan worden aangesloten op de Type 2-aansluiting (Mennekes) van de auto. Dit betekent dat u uw Jeep® Renegade of Compass 4xe in uw garage of voor uw huis kunt opladen, mits daar een stopcontact aanwezig is. Een lader aan boord van de auto zet de wisselstroom om in de vereiste gelijkstroom voor het opladen. Via het infotainmentscherm in het dashboard of via de speciale My Uconnect-app*, kunt u de oplaadtijd instellen, evenals het maximale stroomvermogen dat u via het stopcontact uit de huisinstallatie wilt opnemen.
Om sneller te kunnen opladen, kunt u een wandlader voor thuisgebruik laten installeren. Met deze zogeheten Easy WallboxTM kan de accu aanzienlijk sneller worden opgeladen dan via een conventioneel stopcontact.

*Sommige My Uconnect 4xe-services komen naar verwachting pas beschikbaar vanaf juni 2020. Raadpleeg voor meer informatie over de introductie en beschikbaarheid van specifieke Uconnect 4xe-services de officiële Jeep®-website.

Wat heb ik nodig voor het opladen?

•Standaard: een thuislaadkabel. Alle Jeep® 4xe-modellen zijn standaard uitgerust met een thuislaadkabel die op elk gewoon stopcontact kan worden aangesloten.
•Tevens standaard: een snellaadkabel. Met deze zogeheten Type 2-laadkabel (Mennekes) kunt u de accu van uw Jeep® 4xe vanaf een openbaar laadpunt opladen.
•Optioneel, maar reeds inbegrepen in het ‘e-Features’-pakket van de 4xe First Edition-versies: een Easy WallboxTM-thuislader op wisselstroom en een Type 2-laadkabel (Mennekes) voor snelladen aan een openbaar laadpunt.

Moet ik de elektrische installatie in mijn huis laten aanpassen?

Alle Jeep® Renegade, Compass et Wrangler 4xe-modellen zullen standaard worden geleverd met een laadkabel die rechtstreeks op een gewoon stopcontact kan worden aangesloten. Aanpassingen aan de elektrische installatie zijn in principe niet nodig. Voor sneller en veiliger opladen kunt u echter beter door gekwalificeerde elektricien het thuislaadpunt op een aparte groep laten aansluiten en of een speciaal laadstopcontact of Easy WallboxTM laten installeren.

Wat betekent kWh?

kWh staat voor kilowattuur, een maat voor de hoeveelheid energie die in een accu kan worden opgeslagen. Een auto met een krachtiger accu, die meer kWh bevat, heeft een grotere actieradius en/of levert betere prestaties dan een auto met een minder krachtige accu. De werkelijke actieradius is daarnaast afhankelijk van de rijstijl en de weersomstandigheden.

Kunnen elektrische auto’s worden opgeladen als het regent?

Bij normaal gebruik is de veiligheid van het laadproces absoluut gegarandeerd, ook als het regent. Gebruikers lopen geen enkel risico op een elektrische schok.