VEILIGHEID

De nieuwe Jeep® Compass e-Hybrid is uitgerust met een heel arsenaal aan actieve en passieve veiligheidssystemen, ontworpen om u tijdens het rijden te ondersteunen.

Jeep® Wave

ADAPTIVE CRUISE CONTROL

De nieuwe Jeep® Compass e-Hybrid is standaard uitgerust met Adaptive Cruise Control. Dit is het elektronische systeem dat een constante snelheid aanhoudt en voldoende afstand tot de wagen voor u houdt. Wanneer u remt of vertraagt, past het systeem de snelheid automatisch aan om de afstand te behouden.

Jeep® Wave

LANE KEEP ASSIST

De Lane Keep Assist houdt de wagen in het midden van de rijstrook. Komt de wagen dichter bij de rand van de rijstrook, dan kan dit systeem onmiddellijk bijsturen om de positie van de wagen te corrigeren.

Jeep® Wave

GEAUTOMATISEERD RIJSYSTEEM NIVEAU 2

De toekomstvisie van Jeep® op mobiliteit heet Highway Assist System (HAS) - het nieuwe geautomatiseerde rijsysteem niveau 2, dat voor het eerst werd geïntegreerd in een Jeep®-model. Dit systeem combineert Adaptive Cruise Control en Lane Keep Assist om de wagen op een veilige afstand van de wagen voor u te houden, een constante snelheid aan te houden en om ervoor te zorgen dat u mooi op uw rijstrook blijft op snelwegen. De Jeep® Compass is de eerste wagen die is uitgerust met Level II Autonomous Driving.

FOCUS OP DE WEG VOOR U

De nieuwe Jeep®Compass e-Hybrid omvat standaard een reeks veiligheidssystemen en geavanceerde technologieën om uw rijervaring te ondersteunen en de veiligheid en het welzijn van iedereen aan boord te garanderen.

Jeep® Wave

DRIVER DROWSY DETECTION

Dit systeem is ontwikkeld om het vermoeidheidsniveau van de bestuurder te detecteren en het ideale moment voor een rijpauze te suggereren. Het dashboard is voorzien van een sensor die om de zeven minuten het netvlies van de bestuurder scant om de mate van alertheid te beoordelen en die, wanneer hij merkt dat het tijd is voor een pauze, de bestuurder waarschuwt door middel van een geluidssignaal en een lampje in de vorm van een koffiekopje op het dashboard.

Jeep® Wave

AUTONOOM REMMEN MET VOETGANGERSHERKENNING

De nieuwe Jeep® Compass e-Hybrid kan de gevolgen van een frontale aanrijding met voertuigen, obstakels of voetgangers voorkomen of beperken. Als de bestuurder niet snel genoeg reageert, detecteert de sensor aan de voorkant de aanwezigheid van obstakels op het traject van de auto en activeert hij het autonome remsysteem om een aanrijding te voorkomen of de mogelijke gevolgen ervan te beperken.

360°-CAMERA

Een nieuwe rijhulptechnologie die bijzonder handig is tijdens het parkeren. De 360°-camera projecteert omtrekbeelden van de wagen van bovenaf op het scherm van het infotainmentsysteem, zodat u meer controle hebt over uw in- of uitrijmaneuvers.